Domovská stránka > C > Co To Je Monitor?

Co to je monitor?

Monitor je v informatice základní výstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací, případně celého grafického uživatelského rozhraní. Monitor je připojen k počítači přes grafickou kartu, ale může být do některých zařízení přímo integrován (PDA, mobilní telefon, tablet).

Přečtěte si více

Jak udělat z obrazovky televizi?

A na to potřebujeme televizní kartu, tzv. TV tuner, který monitoru umožní zachytit televizní signál. Vybrat si můžete z pomezí několik TV tunerů, které dokážou zachytit analogové i digitální vysílání, které navíc podporují klasická S-videa, kompozitní videa, a také dekódují RF signál. Když to vezmeme v úvahu, jak se liší lcd a crt monitor? Zatímco běžné CRT obrazovky se používají u počítačů už dlouho, LCD monitory se dostaly ke klasickým stolním PCčkům teprve nedávno a jejich původem jsou notebooky a některá spotřební elektronika.

Jaký je rozdíl mezi LED a LCD televizi?

Zásadní rozdíl LCD TV oproti LED televizím je ve volbě podsvícení. Pro podsvícení používají LCD televize studené katodové světlo, zatímco podsvícení u LED televizorů zajišťují LED diody. Plasmová televize využívá zcela jiné technologie než LCD a LED televize. Jejich základem je vzácná plasma tvořící výsledný obraz. Jak vyčistit televizní obrazovku? Následujte tyto kroky:

  1. Televizi vypněte a odpojte napájecí kabel. Pokud je obrazovka zahřátá, nechte ji vychladnout.
  2. Připravte si jemný měkký hadřík (například z mikrovlákna).
  3. Hadřík dobře vyždímejte a otřete celou plochu obrazovky.
  4. Kompletní informace k údržbě vaší televize najdete v návodu k použití.

Jak funguje monitor?

Obrazovka typu CRT (zkratka pro cathode ray tube) je zobrazovací zařízení, které funguje na principu katodové trubice (typ urychlovače elektronů) se stínítkem. Tato trubice je uzavřena do vakuové baňky. Obraz je vytvořen pomocí tří svazků urychlených elektronů, jeden pro každou barvu základního spektra RGB. Může se také zeptat, co obsahuje monitor? Monitory pracují na principu katodové trubice (CRT - Cathode Ray Tube). Hlavní částí každého monitoru je obrazovka, na jejímž stínítku se zobrazují jednotlivé pixely. Monitor je připojen přímo k videokartě zasílající patřičné informace, které budou na monitoru (jeho obrazovce) zobrazeny.

A další otázka, v čem se udává velikost monitoru?

Velikost monitoru se udává v palcích, jeden palec má velikost 2,54 cm. Mluvíme-li o velikosti monitoru, myslíme tím velikost obrazovky, lépe řečeno velikost její úhlopříčky. Proto když slyšíme, že monitor je patnáctipalcový, musíme si uvědomit, že úhlopříčka obrazovky má patnáct palců. Jak sdílet obrazovku s TV? Streamování videa z iPhonu, iPadu nebo iPodu touch do televize

  1. Připojte zařízení ke stejné Wi-Fi síti jako Apple TV nebo chytrou televizi podporující AirPlay 2.
  2. Najděte video, které chcete streamovat.
  3. Klepněte na AirPlay .
  4. Vyberte svou Apple TV nebo chytrou televizi podporující AirPlay 2.

Jak zrcadlit obrazovku na TV?

K ovládání TV rovněž můžete jako druhý ovladač používat své zařízení.

  1. Krok 1. Připojte své zařízení/PC a TV ke stejné síti Wi-Fi.
  2. Krok 2. Stáhněte oznamovací panel na telefonu dolů a zapněte funkci Smart View.
  3. Krok 3. Zobrazí se všechna dostupná zařízení. Klepněte na svůj TV.

By Riannon Arvie

Jak udělat z televize druhy monitor? :: Jak funguje LCD monitor?
Užitečné odkazy