Domovská stránka > C > Co To Je Dsl?

Co to je DSL?

DSL: rychlý internet přes telefonní linky. Rodina DSL (Digital Subscriber Line) představuje jeden z nejrozšířenějších způsobů vysokorychlostního připojení k internetu. Zahrnuje celou řadou různých technologií, z nichž nejpoužívanější je ADSL, asymetrická linka.

Přečtěte si více

A další otázka, co je to vdsl2?

Druhá generace VDSL2 (ITU-T G. 993.2) využívá šířky pásma až do 30 MHz, což zajišťuje velmi vysokou přenosovou rychlost až 100 Mbit/s současně v obou směrech. Ovšem tato maximální přenosová rychlost je dosažitelná při délce vedení maximálně do 300 metrů. Lidé se také ptají, jak funguje dsl? Princip fungování DSL spočívá ve využití volného frekvenčního pásma telefonních přípojek. Pro hlasové služby se používají frekvence do 3400 Hz, které běžnému hlasovému provozu plně postačují. Vyšší frekvence jsou volné pro vysokorychlostní přenos dat.

Jaký modem pro O2 internet?

Velmi výkonný nový ADSL/VDSL2 modem podporující linky od O2, T-Mobile i Vodafone s podporou VDSL2 až 100Mbit/s (VDSL2 17a). Obsahuje 4x LAN, 1x WAN, 1xDSL, Wi-Fi ve verzích 802.11a/b/g/n/ac pro frekvence 2,4 a 5 GHz s rychlostí až 1300 Mbit/s. Jak zjistit typ připojení k internetu? Jediná jistota je zeptat se admina, popř. toho, kdo má smlouvu s ISP. 2. Někdy se dá leccos zjistit tímto:Win+R - cmd - Enter - tracert www.seznam.cz - Enter.

Co je DSL modem?

DSL modem (anglicky Digital Subscriber Line Transceiver) je technologie, která umožňuje vysokorychlostní přenos dat na běžných telefonních linkách s krouceným párem kabelů. Stručně řečeno, modem s routerem převádí linku DSL na ethernetové připojení a přímo sdílí bezdrátovou síť. Jak poznat VDSL? Rozdíly mezi ADSL a VDSL

Rozdíl mezi ADSL (a jeho pozdějšími a modernějšími verzemi ADSL2 a ADSL2+) a VDSL je pro uživatele ten, že VDSL nabízí znatelně vyšší rychlosti připojení k internetu a také zásadně vyšší rychlost pro odesílání dat (nahrávání dat na internet).

Jak poznat VDSL modem?

Tuto informaci najdete na typovém štítku samotného modemu, který bývá nalepený na spodní straně modemu. Pro technologii ADSL se aktuálně používá protokol ADSL 2+. Jak pripojit VDSL? Jak vše zapojit a propojit

Rozbočovat se zapojí do telefonní zásuvky pomocí jednoho telefonního kabelu (2) a do jedné ze zdířek rozbočovače se zapojí telefon (1), do druhé ADSL/VDSL modem (3). V dalším kroku propojte ADSL/VDSL modem s počítačem pomocí ethernetového kabelu (5) nebo popřípadě USB kabelu (4).

Jak zapojit DSL připojení?

Kabel má nejčastěji na obou koncích konektor RJ11 (výjimečně RJ45). Kabel od telefonní zásuvky zapojte do modemu s označením DSL (konektor má nejčastěji šedou nebo černou barvu). Nyní se dostáváte k propojení modemu a PC. To zvládnete pomocí žlutého LAN kabelu, který má na obou koncích konektor RJ45.

By Rosa Nabbs

Co je to VDSL2? :: Co znamená 50 60 Hz?
Užitečné odkazy