Domovská stránka > C > Co Je To Tcp?

Co je to TCP?

Transmission Control Protocol (TCP) je přepravní protokol, který se používá nad rámec IP k zajištění spolehlivého přenosu paketů.

Přečtěte si více

Podle toho, jak zjistit číslo portu?

Na počítači se systémem Windows

Stiskněte klávesu Windows + R, zadejte „cmd.exe“ a klikněte na možnost OK. Zadáním příkazu „telnet + IP adresa nebo název hostitele + číslo portu“ (např. telnet www.example.com 1723 nebo telnet 10.17. xxx.
Co je port 25? Port 25 je port používaný k odesílání e-mailů. Porty lze v počítači z bezpečnostních důvodů otevřít nebo zavřít. Pokud je ve vašem počítači port 25 uzavřen, nemůžete odesílat e-maily. Pokud tedy máte problém s odesíláním e-mailů, musíte otevřít port 25.

A další otázka, co to je www?

World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina“ nebo „celosvětová síť“) je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu. Co nám poskytuje Internet? Mezi základní služby internetu patří:

  • WWW – systém webových stránek zobrazovaných pomocí webového prohlížeče.
  • E-mail – elektronická pošta.
  • Instant messaging – online (přímá, živá) komunikace mezi uživateli.
  • VoIP – telefonování pomocí internetu.
  • FTP – přenos souborů

Také, jak internet funguje?

Internet je podle wikipedie „celosvětový systém propojených počítačových sítí (síť sítí), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP“. Co je moje IP adresa? Nejprve otevřete nabídku Start a do vyhledávacího pole napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. Zobrazí se vám výpis síťové karty, přičemž řádek s označením IPv4 Address je vaše lokální IP adresa.

Jak zjistit IP adresu webové stránky?

Stiskněte na klávesnici win+R a do zobrazeného textového pole zadejte cmd. Zobrazí se Vám černá příkazová řádka, kam napište ping mezera doména. Tedy například: ping eshopsystem.cz a stiskněte enter. Následně se Vám zobrazí IP adresa dané domény (serveru). Kdo přiděluje IP adresu? Přidělování a správu IP adres mají celosvětově na starosti organizace ICANN a IANA, které provádí registraci generických domén a také zastřešují regionální organizace, které mají na starosti přidělování IP adres na jednotlivých kontinentech.

Pokud jde o to, co je to udp?

UDP (User Datagram Protocol) je jeden ze sady protokolů internetu. O protokolu UDP říkáme, že nedává záruky na datagramy, které přenáší mezi počítači v síti. Někdy je označován jako nespolehlivý, ale správněji by mělo být bez záruky doručení, což je hlavní rozdíl proti protokolu TCP.

By Henson Delgrande

Kdo může navrhnout zákon? :: Jak začít programovat v Pythonu?
Užitečné odkazy