Domovská stránka > C > Co Je To Freeware A Shareware?

Co je to freeware a shareware?

Shareware je označení pro software chráněný autorským právem, který je možné volně distribuovat (typicky na internetu nebo na CD nebo DVD, jež jsou přílohami časopisů). Uživatel má možnost software po určitou dobu zkoušet, zda mu vyhovuje nebo ne.

Přečtěte si více

Co to je firmware?

Například operační systém pro mobilní telefon je označován jako firmware (např. Android, Windows Phone, iOS), ale samotný mobilní telefon obsahuje firmware pro komunikační čip mobilní telefonní sítě (tzv. radio), firmware pro řízení bezdrátového Wi-Fi čipu, GPS čipu a podobně. Jak se nazývá volně šiřitelný software s časovým či funkčním omezením? Programy označované jako shareware patří do skupiny programů souhrnně označovaných jako volně šiřitelné.

Kdy byli Pirati?

Původně to byli námořníci, jejichž jméno se stalo synonymem pirátství někdy v 15. století. Některé země využívaly piráty jako nástroje k rušení konkurenčních obchodních tras a námořního obchodu jiných zemí a k terorizování jejich kolonií. Jaký operační systém? Ptáte se, jaký operační systém do PC vybrat? Mezi ty nejpoužívanější operační systémy patří komerční Windows společnosti Microsoft, předinstalované systémy macOS či ChromeOS, které nelze zakoupit samostatně, a operační systém Linux, který je jako jediný zcela zdarma.

Také, jaké jsou operační systémy?

Mezi nejpoužívanější druhy operačních systémů osobních počítačů patří Microsoft Windows, macOS a Linux, u mobilních telefonů Android a iOS. Co je to boot? Bootování je procedura, která se provede pokaždé, když se počítač zapne, nebo když operační systém skončí svou práci, nebo když je stisknuto tlačítko reset. Jednoduše řečeno, bootování je zavádění (spouštění) operačního systému.

Proč používat komerční software?

Komerční software mívá často masivní reklamu, na kterou lidé reagují. Také je více rozšířen, je tedy dostupnější jeho podpora a školení. Rozšíření volně dostupného softwaru brání také nelegální užívání komerčních programů – mnoho jejich uživatelů by si nákup softwaru za desetitisícové částky nejspíš rozmyslelo. Co všechno získáte zakoupením plnohodnotného softwarového produktu? 2. Co všechno získáte zakoupením plnohodnotného softwarového produktu? Datový nosič s instalačním programem, programovou dokumentaci, licenční ujednání a programovou podporu.

Co to je trial?

Biketrial, také cyklotrial nebo jen trial, je technicky zaměřená sportovní disciplína provozovaná na speciálních kolech, při které jezdci zdolávají různé umělé i přírodní překážky, aniž by se jakoukoli části svého těla dotkli země. Za kontakt se zemí se udělují trestné body.

By Verdi

Jaký tablet pro seniory? :: Co patří mezi svobodný software?
Užitečné odkazy