Domovská stránka > C > Co To Je Png?

Co to je PNG?

PNG (oficiální výslovnost „ping“, Portable Network Graphics, česky přenosná síťová grafika) je grafický formát určený pro bezeztrátovou kompresi rastrové grafiky. Byl vyvinut jako zdokonalení a náhrada formátu GIF.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, jaká je velikost formátu a4?

Dnes rozdělujeme formáty papíru do tří základních řad: A, B a C, přičemž všechny podléhají normě ČSN EN ISO 216. Díky tomu má konkrétní formát (A4 například) vždy stejné rozměry (pro A4 je to 210 × 297 mm). Když to vezmeme v úvahu, co je vetsi a4 nebo a5? Formát A4 má rozměr 210 × 297 mm. Formát A5 má rozměr 148 × 210 mm. Formát A6 má rozměr 105 × 148 mm. Formát A7 má rozměr 74 × 105 mm.

Co je formát A4?

Nejčastěji používaný formát A4 má rozměry 210 × 297 mm. Jak zjistit rozlišení fotky? Rozlišení fotografie zjistíte tak, že v počítači najedete kurzorem myši nad soubor s fotografií. Zobrazí se Vám hodnota rozlišení v pixelech. Pokud je rozlišení Vaší fotografie o čtvrtinu a více nižší než je uvedeno v tabulce, znamená to, že výsledný tisk už nebude pro zvolený rozměr dostatečně kvalitní.

Co je rozliseni obrazů?

Rozlišení (anglicky resolution) monitoru nebo displeje je počet pixelů (nebo maximální rozlišení obrazu), které může být zobrazeno na obrazovce (monitoru). Tento pojem se občas používá i u videa, zaměnitelně se slovem rozměr. Také, jak fotit 16 9 nebo 4 3? 3:2 mají pouze zrcadlovky, jinak je u fotočipů standardem 4:3 odjakživa. Jinak 16:9 je fajn na krajiny, ale třeba na rodinné fotky skupiny osob naprosto nevhodné, je tam pak po stranách hromada nevyužitého místa. 4:3 je takový kompromis.

Jak tisknout fotografie na laserové tiskárně?

I přesto, že laserové tiskárny se hodí spíše pro tisk dokumentů, je možné na nich tisknout i fotografie. K tomuto účelu ale potřebujete fotografický papír určený speciálně pro laserový tisk. Při výběru fotopapíru do laserové tiskárny se jinak můžete řídit stejnými parametry jako u fotopapíru pro tiskárny inkoustové. Podle toho, jak tisknout fotografie na tiskárně canon? Klepněte na složku s fotografiemi, které chcete vytisknout. Klepněte na fotografie, které chcete vytisknout. Chcete-li vybrat dvě nebo více fotografií najednou, podržte klávesu Ctrl a klepněte na ně. Klepněte na tlačítko Tisknout (Print).

Jak tisknout fotky z mobilu?

Nejprve se ujistěte, že je váš mobil a tiskárna připojena ke stejné wi-fi síti. Poté už jen stačí otevřít například vaší mobilní foto galerii a tisk může začít. Vyberte obrázek nebo fotku, kterou chcete vytisknout. Klepněte na ikonu pro sdílení a vyberte „Tisknout“ (ikonku tiskárny).

By Giess Lute

Na čem závisí velikost obrázku? :: Jak připravit fotku na tisk?
Užitečné odkazy