Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Avi A Mkv?

Jaký je rozdíl mezi AVI a MKV?

Soubory s příponou mkv a avi jsou tzv. kontejnery, do kterých lze vložit video a audio, avi je starší typ kontejneru, vyvinutý Microsoftem, mkv je novější typ vyvíjený pod svobodnou licencí GNU GPL a BSD.

Přečtěte si více

Také, v jakém formátu ukládat videa?

AVI (Audio Video Interleaved) - nejběžnější formát používaný pro záznam videa. Pod příponou AVI se však skrývají desítky nejrůznějších formátů, které nejsou navzájem kompatibilní, a proto k jejich přehrání budete zpravidla potřebovat kodek. Jak přehrát soubor MP4? V osobním počítači s Windows 10 vyberte možnost Start > Průzkumník souborů nebo vyberte Průzkumník souborů z hlavního panelu. Stiskněte a podržte (nebo pravým tlačítkem klikněte na) soubor MP4, který chcete přehrát, vyberte Otevřít v programu a v seznamu aplikací vyberte preferovaný přehrávač souborů.

Co to je MP3?

MP3 (MPEG-1 nebo MPEG-2 Audio Layer III) je ztrátový formát kódování audia, založený na kompresním algoritmu definovaném skupinou MPEG (Motion Picture Experts Group). Co je to MKV? MKV je video formát, který je součástí open sourcového multimediálního kontejneru Matroska. Obecně kontejner je jakýsi obal do kterého se vkládají další data. Nejčastěji se do kontejneru vkládá video se zvukem, ale v případě Matrosky se může jednat také o titulky či menu.

Jaký formát pro video?

NázevPřípona souboruFormát kódování videa
AVI.aviJakýkoli
QuickTime File Format.mov, .qtMnoho
Windows Media Video.wmvWindows Media Video, Windows Media Video Screen, Windows Media Video Image
Raw video format.yuv
Co je to datový tok? Datový tok (bit rate) je množství digitálních dat přenesené za určitou časovou jednotku. Počítá se většinou v Megabitech za sekundu (Mbit/s). Obecně lze říci, že čím vyšší hodnota, tím kvalitnější digitální video je.

Jak převést video do jiného formátu?

Slunečnice doporučuje

  1. aTube Catcher 1.652.56.309.9. zdarma.
  2. Any Video Converter Free 7.1.5. zdarma.
  3. Avidemux 2.8.0. zdarma.
  4. FSS Video Converter 2.2.0.3. zdarma.
  5. YouTube Mp3 1.0. zdarma.
  6. YouTube Downloader 5.9.7. 2.5.
  7. VirtualDub 1.10.4. zdarma.
  8. IceCream Media Converter 1.56. zdarma.
Jak přehrát MP4 ve Windows Media Player? Program Windows Media Player pro vás nebude přehrávat MP4, protože tento formát tento přehrávač nepodporuje. Pokud chcete přehrávat MP4 v programu Windows Media Player, musíte jej pomocí některých video převodníků převést do jiných formátů.

Jaký přehrávač na filmy?

VLC Media Player 3.0.17.4

Multimediální přehrávač, který neohromí svou jednoduchou grafikou (kterou však lze vylepšit skiny), ale svými možnostmi v přehrávání multimédií, tedy jak hudebních, tak i video formátů s titulky. Program je schopný přehrávat také streamované video.

By Medovich Jubaira

Jak připravit fotku na tisk? :: Jak vybrat pouzdro na mobil?
Užitečné odkazy