Domovská stránka > C > Co Je To Fanfrnoch?

Co je to Fanfrnoch?

Fanfrnoch, také famfrnoch, bukač, brumbál, nebo bukál je starodávný český lidový rytmický hudební nástroj, původem z Chodska. Patří do skupiny bicích nástrojů blanozvučných (membranofony), s neurčitou výškou tónu.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jaké ukulele pro začátečníky?

PRO ZAČÁTEČNÍKA

Pro začátečníky, kteří nemají žádné zkušenosti s hraním na kytaru, je nejvhodnější sopránové nebo o něco větší koncertní ukulele, oba typy s laděním GCEA. Ještě větší tenorové ukulele je největším ukulele s laděním GCEA, případně může být laděné jako barytonové.
Proč hrát na kytaru? 7 důvodů, proč je skvělé umět hrát na hudební nástroj!

  • U táboráku nemusíte jen tupě zírat, ale s kytarou v ruce můžete zabékat některou vypalovačku od Nedvědů.
  • Mít svou vlastní kapelu je dnes velmi oblíbené a zpěvák, který umí hrát na některý hudební nástroj, vypadá o dost lépe, než když má v ruce pouze mikrofon.

Jak se ladí ukulele?

Standardní ladění podle typu ukulele:

  1. Sopránové ukulele – G, C, E, A nebo o stupeň vyšší A, D, F#, H.
  2. Koncertní ukulele – G, C, E, A.
  3. Tenorové ukulele – G, C, E, A nebo D, G, H, E.
  4. Barytonové ukulele – D, G, H, E.
Co je to hudební nástroj? Hudební nástroj je zařízení (nástroj) k vydávání tónů a zvuků používaných v hudbě. Každá kultura má své hudební nástroje, které k ní patří, často i jako výtvarné unikáty (varhany Johanna Gottfrieda Silbermanna, housle Antonia Stradivaria apod.) i jako doplněk rituálů a tanců (nástroje přírodních národů).

Lidé se také ptají, co to jsou perkuse?

Jako perkuse nebo perkusní nástroje označujeme hudební nástroje, na které se hraje údery, škrábáním, chřestěním, popřípadě přesýpáním či jiným zvláštním způsobem. Dalo by se říci, že jde o ostatní bicí nástroje. Může se také zeptat, jaké je základní dělení hudebních nástrojů? Členění: • dřevěné – příčná flétna, klarinet, zobcová flétna, • žesťové – trubka, tuba, pozoun, • vícehlasé – akordeon, varhany, panova flétna. Dříve se dechové nástroje rozdělovaly do skupin podle použitého materiálu, dnes je v potaz brán i typ konstrukce.

Jak vybrat brumle?

Výšku základního tónu udává délka a hmotnost jazýčku, může však být měněna v širokém rozsahu závažíčkem na jeho konci. Tím může být i hluboce a barvitě znějící brumle malá. Jazýček dobrého nástroje musí být střihán podél válcovacích vláken planžety resp. páskové ocele válcované za studena. Co je Hurdy Gurdy? Hurdy gurdy lze zařadit mezi strunné nástroje třecí (či kolové). Zvuk tohoto nástroje je tvořený vibrací strun, které jsou napnuté přes kolečko, jež se otáčí. Princip tvoření zvuku je podobný houslím – jako by se smyčec stále třel o struny.

A další otázka, jak se hraje na brumli?

Hráč drží rám brumle většinou v levé ruce a pevně ji tiskne proti pootevřeným rtům nebo až zubům – horní nožičku nástroje proti hornímu rtu (zubům) a dolní proti rtu (zubům) spodnímu. Ukazovákem pravé ruky se brnká na konec jazýčku volně kmitajícího uprostřed rámečku a mezi zuby, čímž se vytváří charakteristický tón.

By Cavil Requilman

Jaký prohlížeč pro Windows 7? :: Jaký je nejjednodušší hudební nástroj?
Užitečné odkazy