Domovská stránka > C > Co Je To Ičo?

Co je to IČO?

Identifikační číslo osoby (zkráceně IČO, zastarale také IČ) je v České republice unikátní osmimístné identifikační číslo právnické osoby, podnikající fyzické osoby nebo organizační složky státu.

Přečtěte si více

Kdy se vyplatí pracovat na živnost?

Práce na živnostenský list s sebou přináší finanční výhody. Protože OSVČ může platit nižší částky za sociální a zdravotní pojištění, čeká na něho ve finále vyšší čistá mzda. Také si sám reguluje množství práce, takže když si zrovna potřebuje přivydělat, jednoduše přijme více zakázek. Co znamená živnostenský list? Živnostenský list býval vydáván živnostenskými úřady jako dokument prokazující oprávnění živnostníka k provádění živnosti.

Co znamená cafeteria?

Cafeterie pomáhá firmám s benefity pro zaměstnance. Systém, který začal nejdříve u nadnárodních firem, si razí cestu i do středních a menších podniků. Zaměstnanci dostávají za dobrou práci body, ty si pak mohou vyměnit za služby nebo zboží z katalogu podobně, jako u zákaznických karet v obchodech. Jaké benefity může nabídnout zaměstnavatel zaměstnanci? Jakébenefityzaměstnavatelé

  • Home office.
  • Flexibilní pracovní doba.
  • Sick days.
  • Semináře a kurzy zdarma.
  • Wellness pobyty.
  • Otcovská dovolená pro novopečené tatínky.

Lidé se také ptají, jak funguje systém cafeterie?

Princip cafeterie funguje tak, že si každý zaměstnanec může vybrat benefity dle svého. Společnostem následně odpadá nutnost zodpovědět si otázku svých zaměstnanců, na co benefity použít. Člověk, který miluje vyvalování na pláži, se tak nemusí trápit, co bude dělat s poukázkou do fitness centra. Proč být živnostník? OSVČ odvedou především na povinných odvodech (sociální a zdravotní pojištění) méně než zaměstnanci. Nesou totiž podnikatelské riziko a čerpají minimální státní dávky. Nižší zdanění je častým impulsem pro některé občany, proč danou činnost vykonávat jako OSVČ a nikoliv jako zaměstnanec.

Kdo je považován za OSVČ?

Osoba samostatně výdělečně činná (OSVČ) je termín používaný v českých zákonech o dani z příjmů, o sociálním zabezpečení a zdravotním pojištění pro takovou fyzickou osobu, která má příjmy z podnikání nebo z jiné samostatně výdělečné činnosti. Když to vezmeme v úvahu, co je potřeba na živnostenský list? Jak získat živnostenský list. Založení živnosti dosáhneme tím, že úřadům oznámíme záměr zahájit podnikání, doložíme kvalifikaci a místo podnikání a živnostenský úřad nám přidělí živnostenské oprávnění (postaru živnostenský list) a identifikační číslo (IČ).

Jak zacit pracovat sám na sebe?

Každý by měl mít možnost věnovat se tomu, co ho naplňuje. Ideální spojení nastává tehdy, když zvládneme spojit radost s vyděláváním peněz. Pokud cítíš, že dokážeš proměnit činnost, která Tě baví, v podnikání, pusť se do toho. Spousta živnostníků se začíná rozvíjet při svém stálém zaměstnaní.

By Melisande

Jaké jsou nevýhody členství států v EU? :: Jaké jsou výhody a nevýhody podnikání v porovnání se zaměstnáním?
Užitečné odkazy