Domovská stránka > J > Jaký Textový Editor?

Jaký textový editor?

Mezi uživateli Windows je nejrozšířenější Microsoft Office Word, mezi uživateli Linux se často používá Apache Office nebo Libre Office. Texty můžeme upravovat také v poznámkovém bloku, ale textový editor nám nabízí více možností, jak s textem pracovat a zároveň spoustu šablon pro tvorbu zajímavých prací.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jaký je rozdíl mezi textovým editorem a textovým procesorem?

Textový procesor je v informatice program, který slouží k vytváření formátovaného textu. Na rozdíl od textových editorů, se kterými se často zaměňují, umožňují textové procesory měnit vzhled obsahy dokumentů (fonty, velikost písma, nadpisy…). Co je to editor? Pojem editor může mít více významů: Filmový střihač – anglicky editing, tedy editor filmu. Redaktor – případně vedoucí redaktor, technický redaktor atd. Textový editor – počítačová aplikace, která slouží k úpravám textu.

Jak pracovat s textovým editorem?

Vložit odkaz

  1. v textu označte pomocí kurzoru slova, která budou odkazovat na jinou stránku nebo na soubor.
  2. v textovém editoru klikněte na Vložit –´´ Odkaz ´´
  3. pro odkaz na jinou stránku zadejte URL adresu stránek, na kterou se má odkazovat, a potvrďte tlačítkem OK.
Co to je textový editor? Jako textový editor nebo jen editor se označuje program (aplikace), který slouží k psaní prostého textu bez formátování. Prostý text lze přirovnat k textu psanému na psacím stroji.

Také, v čem psát dokumenty?

A pokud si vystačíte pouze s programem pro psaní dokumentů, potom si můžete vybrat zdarma dostupný textový editor. Operační systémy Windows nabízejí pro kancelářské potřeby jen velmi málo produktů. Naleznete v něm Poznámkový blok, Wordpad a potom Outlook Express. Co použít místo Wordu? Nejlepší alternativa za Microsoft Word zdarma

  • Stáhnout LibreOffice Writer.
  • Stáhnout WPS Office Writer.
  • Stáhnout Apache OpenOffice Writer.

Co znamená formátovat text?

Formátování textu (popřípadě hypertextu) je postup, při kterém dojde k logickému rozčlenění textu, neboli k jeho zorganizování do logických celků. Může se také zeptat, jaké jsou charakteristické rysy textového procesoru? neproporcionální písmo (každý znak má stejnou šířku) nelze vkládat složité obrázky a tvary jako do MS-Wordu, podporuje ovšem tzv. čárovou grafiku (T 602), což je náhrada obrázků

Co dělá editor?

Editor zodpovídá za obsah, formu a celkovou podobu svěřené části internetového portálu, novin nebo jiných tiskovin.

By Marv

Jak se stát editorem? :: Kdy je MS fotbal?
Užitečné odkazy