Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Zip A Rar?

Jaký je rozdíl mezi ZIP a RAR?

Se vzrůstající popularitou obou kompresních formátů RAR i ZIP se můžete stále častěji setkat s proklamací, že ZIP je rychlejší v časech, na druhou stranu RAR dosahuje lepších kompresních poměrů, tedy finální soubory jsou menší.

Přečtěte si více

Jaký je rozdíl mezi souborem a složkou?

Složka (adresář) slouží k přehlednému třídění souborů do různých skupin. V názvu složky není přípona! Uvnitř složky nesmějí být na stejné úrovni dva soubory nebo složky se stejným názvem i příponou. Co nesmí obsahovat název souborů? Každá složka může kromě souborů obsahovat i další složky (vnořené složky neboli podsložky). Název může obsahovat až 256 znaků, nesmí tam být: <;>;*;:;\;?;.

Co obsahuje název souborů?

Názvy souborů také obvykle obsahují a přípona souboru, který identifikuje typ souboru. Přípona souboru se také nazývá „přípona názvu souboru“, protože je připojena k názvu souboru za tečkou nebo tečkou. Například dokument aplikace Microsoft Word může mít název „document1. doc. Lidé se také ptají, co to je adresář? Podadresář Počítače ukládají data v řadě adresáře. Každý adresář, nebo desky, může obsahovat soubory nebo jiné adresáře. Pokud je adresář umístěn v jiném adresáři, nazývá se podadresář (nebo podsložka) této složky.

Co je to stromová struktura?

Význam: Stromová struktura - upořádání prvků, souborů a složek v počítači takovým způsobem, že připomíná korunu stromu. Ve stromové struktuře se využívá princip hierarchie. Existují zde tedy rodiče a potomci, kteří vycházejí právě z rodičů. Co to je souborový manažer? Správce souborů je program pro manipulaci se soubory a adresáři (složkami). Někdy se používají termíny manažer souborů, souborový manažer nebo file manager.

Můžete se také zeptat, co to je předpona?

Předpona je část slova umístěná před kořenem. Upřesňuje význam slova. Mezi nejčastější předpony patří: s-, z-, vz-, roz-, nej-, před-, po-, vý-, vy-, bez-. Lidé se také ptají, jak poznat příponu? Předpona je část slova, která stojí na začátku slova před kořenem a obměňuje jeho význam (převozník). Přípona je část slova, která stojí za kořenem, u slov ohebných mezi kořenem a koncovkou (převozník, převozníka).

Podle toho, jak zobrazit přípony souboru?

Otevřete Průzkumník souborů, přepněte na kartu »Zobrazení« a v menu klikněte na ikonu »Možnosti«. V okně Možnosti složky přepněte na kartu »Zobrazení« a najděte volbu »Skrýt příponu souborů známých typů«. Zrušte její zaškrtnutí a potvrďte nastavení tlačítkem »Použít«.

By Colson Samima

Co je to informatika Wikipedia? :: Kam vyhodit ohnostroj?
Užitečné odkazy