Domovská stránka > J > Jaké Jsou Popelnice?

Jaké jsou popelnice?

modrý kontejner je určený papíru; zelený (někdy i bílý) kontejner je na sklo; šedý kontejner je určen kovovému odpadu; oranžové kontejnery bývají určeny pro třídění nápojových kartonů.

Přečtěte si více

A další otázka, kam vyhodit směsný odpad?

Směsný komunální odpad patří do sběrné nádoby. Zajištění dostatečného objemu sběrné nádoby je povinností každého vlastníka objektu či provozovny. Svoz a likvidaci směsného odpadu provádí příslušná svozová společnost, která v případě poškození či ztráty sběrné nádoby zajistí novou. Kam s odpadem Praha? Obyvatelé Prahy mají celoročně možnost odkládat objemný odpad buď v rámci tzv. mobilních sběrných dvorů (MSD), nebo do velkoobjemových kontejnerů (VOK), které jsou přistavovány přímo v ulicích města. Obyvatelům Prahy jsou také v průběhu roku přistavovány kontejnery na bioodpad (BioVOK).

Co je to odpad?

Odpad je movitá věc, které se člověk zbavuje nebo má úmysl nebo povinnost se jí zbavit. Z pohledu práva přesně odpad definuje zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, kde jsou uvedeny i příslušné definice a povinnosti týkající se odpadů v České republice. A další otázka, co patří mezi nebezpecny odpad? oleje, tuky minerální nebo syntetické, ropné produkty. Kyseliny, hydroxidy. Lepidla, pryskyřice. Zdravotnický materiál ( znečištěné obvazy, jehly apod. )

Jak poznat velikost popelnice?

Na velikosti popelnice záleží

Tím hlavním je počet členů v domácnosti. A nejen ten aktuální, ale i ten v blízké budoucnosti. Pokud tedy očekáváte nového nájemníka, myslete na rezervu. Dalším důležitým ukazatelem je četnost vývozů popelnicve vaší ulici.
Kolik popelnic na dům?

Počet osob v objektuVývoz 2× týdněVývoz 1× za 2 týdny
2popelnice 85 litrůpopelnice 120 litrů
4popelnice 85 litrůpopelnice 120 litrů
6popelnice 120 litrůpopelnice 240 litrů
8popelnice 120 litrůpopelnice 240 litrů

Co davat do plastů?

Do kontejnerů na plasty patří fólie, sáčky, plastové tašky, sešlápnuté PET láhve, obaly od pracích, čistících a kosmetických přípravků, kelímky od jogurtů, mléčných výrobků, balící fólie od spotřebního zboží, obaly od CD disků a další výrobky z plastů. Kam vyhodit karimatku? karimatka s hliníkovou vrstvou

Směsný odpad nebo sběrný dvůr.

Kam vyhodit zapalovac?

Další prevít v třídění odpadu se jmenuje zapalovač. Nedá se svítit – použité zapalovače patří do směsného odpadu, protože obvykle bývají vyrobeny z několika neoddělitelných druhů materiálů. Zapalovače můžete samozřejmě odložit i do sběrného dvora.

By Pip Soulia

Kam vyhodit ohnostroj? :: Kolik se vejde europalet do kontejneru?
Užitečné odkazy