Domovská stránka > J > Jak Nastavit Wi-Fi Na 2 4 Ghz?

Jak nastavit Wi-Fi na 2 4 GHz?

Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů.

Přečtěte si více

Jaký je rozdíl mezi 2.4 a 5GHz?

2,4 GHz versus 5 GHz

Základní rozdíl mezi Wi-Fi na frekvencích 2,4 GHz a 5 GHz je relativně snadno zapamatovatelný: 2,4GHz Wi-Fi má větší dosah, ale horší signál a nižší přenosové rychlosti. 5GHz Wi-Fi má menší dosah, ale lepší signál a vyšší přenosové rychlosti.
Na jaké frekvenci pracuje Wi-Fi? Dnes Wi-fi standardy využívají (až na lokální výjimky) zejména frekvenční pásma 2.4 GHz a 5 GHz a to v šířce 2.4 – 2.5 GHz a 5.15 až 5.875 GHz. S uvolněním 6 GHz tak získá Wifi obrovský frekvenční boost, který nemá v její historii od roku 1997 obdoby.

Co je dobrá rychlost internetu?

Pro různé činnosti na internetu stačí přibližně tyto rychlosti připojení: 256 kbit/s - pro prohlížení jednoduchých stránek nebo posílání e-mailů bez velkých příloh. 600 kbit/s - pro telefonování přes Skype. 3 Mbit/s - pro sledování on-line videa ve vysoké (HD) kvalitě Můžete se také zeptat, jak rychlý internet potřebuji na streamovani? Rychlost odesílání dat u vašeho připojení by pro streamování videa ve Full HD rozlišení měla být minimálně 5 Mb/s. Tento limit potvrzují i zkušenosti uživatelů v různých diskuzích. Menší rychlost způsobuje při streamování komplikace a nutí nastavit horší parametry přenosu.

Jakou rychlost internetu pro 4K?

Přenos videa v rozlišení 4K klade vysoké nároky na rychlost. Amazon doporučuje pro bezproblémové sledování rychlost stahování alespoň 15 Mbit/s, Netflix dokonce 25 Mbit/s. Lidé se také ptají, jak nastavit wi-fi na jiný kanál? V internetovém prohlížeči si zadejte IP adresu routeru http://192.168.1.1/ a zobrazí se vám přihlašovací stránka. Pokud jste si v minulosti heslo neměnili, tak v továrním nastavení je jméno i heslo admin. Kanál změníte v kategorii Wireless a zde si v Channel zvolte požadovaný kanál. Změnu potom uložíte tlačítkem Save.

Jak Prenastavit Wi-Fi?

Nastavení proveďte pomocí prohlížeče

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.
Jak nastavit v routeru kanál? Přihlásíme se do administrace routeru, Login: admin – Heslo: admin (pokud nejde bude uvedeno v manuálu k routeru). Zvolíme položku Wireless Settings a zde zvolíme položku Channel kde nastavíme vybraný kanál (nejlépe 6, nebo 9). Poté nezapomeňte kliknout na tlačítko SAVE.

Jak zjistit vytížení Wi-Fi?

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit ve Windows, je využít Wireless Network Watcher. Stáhněte si tento program, rozbalte ho a spusťte. Po spuštění okamžitě začne se skenováním vaší sítě. Vlevo dole vidíte nápis Scanning.

By Heisel

Jaká je maximální rychlost standardu IEEE 802.11 AC? :: Jaký je nejnovější standard WiFi?
Užitečné odkazy