Domovská stránka > Z > Z Jakého Materiálu Je Vyroben Počítač?

Z jakého materiálu je vyroben počítač?

Počítačová skříň

Skříň je obvykle vyráběná z oceli nebo hliníku, ale používají se také i jiné materiály, jako jsou například plast a dřevo. Počítačové skříně mohou mít různou velikost, tvar a dokonce mohou být i dekorativním objektem (viz modding).

Přečtěte si více

Jaké jsou typy počítačů?

V součastnosti rozdělujeme počítače do tří základních kategorií: stolní počítače, přenosné počítače a kapesní počítače. Můžeme se setkat i tzv. servery nebo superpočítači. Pokud jde o to, co obsahuje pc skrinka? Počítačová skříň je jakýsi plechový (nebo umělohmotný) obal, který zakrývá vnitřek počítače. Přední stěna skříně obsahuje otvory pro disketové, CD-ROM a další speciální mechaniky, dále vypínač a tlačítko RESET, případně i další speciální tlačítka a malé otvory pro větrání.

Co je to počítač?

Počítač je zařízení sloužící k automatizovanému výpočetnímu zpracování informace – vykonává programové instrukce a zpracovává data. Zpracovává symboly podle předem určeného postupu, rychle a přesně provádí složité operace a je schopen číst, zpracovávat a ukládat velké množství symbolů (dat). Jak se skládá počítač? Moderní počítač se obvykle skládá z alespoň jednoho výpočetního prvku, obvykle centrální procesorové jednotky v podobě mikroprocesoru, spolu s nějakým typem počítačové paměti, obvykle polovodičových paměťových čipů.

Pokud jde o to, co jsou sálové počítače?

Mainframe computer, zkráceně mainframe (sálový počítač, střediskový počítač) je počítač používaný převážně velkými firmami pro kritické aplikace, často zahrnující zpracovávání velkých objemů dat. Mezi typické úlohy zpracovávané mainframy patří sčítání lidu, rozsáhlé statistické úlohy, ERP nebo finanční transakce. Tak co je to superpočítač? Superpočítač je v informatice označení pro velmi výkonný počítač, v poslední době nejčastěji ve formě počítačového clusteru, tedy spojení mnoha běžných počítačů dohromady, a to obvykle speciální vysokorychlostní sítí.

Co to je tablet?

Tablet je označení pro přenosný počítač ve tvaru desky s integrovanou dotykovou obrazovkou, která se používá jako hlavní způsob ovládání. Místo fyzické klávesnice se často používá virtuální klávesnice na obrazovce nebo psaní pomocí stylusu. Co je to RAM? Paměť s náhodným přístupem (Random Access Memory, RAM) je paměť počítače, do které se ukládají informace, které program potřebuje, když je spuštěný. Paměť s náhodným přístupem představuje úložiště dat, které umožňuje přístup k uloženým datům v libovolném pořadí, a to náhodně, nikoli pouze postupně.

Co to je procesor?

Definice procesoru z anglické stránky Wikipedie zní: „Procesor je hlavní elektronická součástka v počítači, která vykonává instrukce počítačového programu tak, že provádí základní aritmetické, logické, kontrolní a vstupní/výstupní operace specifikované instrukcemi.

By Aili

Co to je vstupní zařízení? :: V jakém jazyce se programuje?
Užitečné odkazy