Domovská stránka > C > Co Je Mzda K Výplatě?

Co je mzda k výplatě?

Částka k výplatě je čistá mzda po odečtení zálohy na mzdu a jiných srážek (stravenky, spoření apod.). Je to částka, která je vyplacena zaměstnanci.

Přečtěte si více

A další otázka, kolik se platí za praxe?

30 % minimální mzdy, tj. min. 40 Kč/hod. produktivní práce, a to podle kvality, množství a přístupu k vykonávané práci. Jak se počítá mateřská do praxe? Odpověď: Dobrý den, ano, podle metodického pokynu ministerstva školství mají ředitelé škol započítávat pedagogickým pracovníkům (tedy i asistentům pedagoga) mateřskou i rodičovskou dovolenou do tzv. započitatelné praxe, a to maximálně do výše 6 let - zmíněných šest let by Vám tedy měli ve škole do praxe uznat.

Jak se počítá praxe ve školství?

Jednoduše řečeno Vám zaměstnavatel odečte praxi, pokud nesplňujete potřebné vzdělání. (Nejčastěji učitelkám MŠ, které mají středoškolské vzdělání a jsou zařazené v 9. platové třídě, odečte 2 roky praxe. Pokud jde o to, kdo jsou statni zaměstnanci? Státním zaměstnancem je podle zákona o státní službě fyzická osoba, která byla přijata do služebního poměru a zařazena na služební místo nebo jmenována na služební místo představeného k výkonu některé z činností uvedených v § 5 zákona o státní službě.

Pokud jde o to, kolik je 13 platova trida?

Platový stupeňPraxePlatová třída
8do 19 let13 850
9do 23 let14 310
10do 27 let14 830
11do 32 let15 310
Kdo spadá pod státní zaměstnance? Význam pojmu, slova… Mezi státní zaměstnance patří nejen úředníci, soudci, státní zástupci, policisté, hasiči, vojáci, příslušníci vězeňské služby, ale též například učitelé.

Jakou platovou třídu má učitel?

Učitelé spadají do osmé až čtrnácté platové třídy podle náročnosti práce (i když v praxi řadový učitel na 13. a 14. třídu v podstatě nedosáhne) a do prvního až sedmého stupně podle délky předchozí praxe. Co jsou platové třídy? Takzvaný platový stupeň nezrcadlí aktuálně vykonávanou práci, nýbrž předešlé zásluhy! Máte za sebou léta využitelné praxe? Veřejná sféra vám automaticky přiznává vyšší postavení, ovšem zohledňuje také vzdělání. Podrobnosti najdeme v nařízení vlády č. 564/2006 Sb.

Kdo platí asistenty pedagoga?

Zde je důležité zmínit, že asistenta pedagoga nemůžeme považovat za osobního asistenta. Osobní asistent je součástí sociálních služeb (zákon č. 108/2006 Sb.) a nezajišťuje ho škola, ale rodiče jedince, kteří za tuto službu platí (příspěvek na péči).

By Nogas Paavola

Čím je rozvíjeno podstatné jméno? :: Jak jsou placeni ucitele?
Užitečné odkazy