Domovská stránka > J > Jak Zabezpečit Bezdrátovou Síť?

Jak zabezpečit bezdrátovou síť?

V nastavení routeru, položka Basic – WLAN, do SSID zadáme název vysílané Wi-Fi, v položce Security zadáme WPA2-PSK, heslo ke své Wi-Fi síti zadáme do WPA pre-shared key a způsob šifrování v položce WPA encryption ponecháme AES, poté potvrdíme tlačítkem SUBMIT.

Přečtěte si více

Jak zvysit zabezpeceni Wi-Fi?

V administraci svého routeru se proklikněte k sekci šifrování a změňte ho na WPA nebo ideálně na WPA2. Šifrování typu WPA2 vám zajistí, že se k vaší Wi-Fi síti nedostane nikdo bez znalosti hesla. Dejte si záležet a zvolte co nejsložitější heslo. Jaký způsob zabezpečení Wi-Fi sítě se považuje za nejsilnější? WPA2 a WPA3 ještě bezpečnější a komplexnější

Pro zvýšení bezpečnosti byly podnikány další kroky, takže nakonec došlo v roce 2004 k nahrazení původního WPA protokolem o standardu WPA2, který zavedl povinné prvky IEEE 802.11i.

Jak Zaheslovat pripojeni k routeru?

Vyhledejte sekci Wireless (WiFi, WLAN), Security a vyhledejte položku WPA/WPA2. Toto WPA zaškrtněte a vyplňte v políčku password vaše heslo do WiFi sítě. Heslo by mělo obsahovat minimálně 8 znaků. Pak už jen stačí uložit nastavení a restartovat router. Jak zabezpečit IP adresu? Svoji IP adresu můžete skrýt mnoha způsoby, avšak nejbezpečnějším a nejjednodušším řešením je Virtuální Privátní Síť (VPN). Služba vám totiž prostřednictvím šifrované sítě serverů po celém světě přidělí IP adresu novou. Svoji online aktivitu tak snadno skryjete před kýmkoliv, koho by mohla zajímat.

Jak vypada router?

Podívejme se nejprve, jak vypadá typický router. Je to taková krabička s jednou nebo více anténami, vpředu bývá několik indikačních diod, které ukazují, jestli je zapnutý, jde do něj signál z internetu a funguje wifi. Na zadní straně pak je několik zdířek a vypínačů. Jak zjistit vytizeni Wi-Fi? Jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit ve Windows, je využít Wireless Network Watcher. Stáhněte si tento program, rozbalte ho a spusťte. Po spuštění okamžitě začne se skenováním vaší sítě. Vlevo dole vidíte nápis Scanning.

Jak rozsirit Wi-Fi v domě?

Pro takzvané přemostění můžete použít WiFi směrovač, který zprostředkuje převedení signálu jedné bezdrátové sítě na jinou. Směrovač totiž přijme od primárního směrovače dostatečně silný signál v místě dobré dostupnosti a převede ho následně na jinou WiFi síť, čímž pokryje další prostor (část bytu nebo domu). Jak skrýt Wi-Fi síť? V nastavení routeru (wifi AP) je možné zakázat jeho vysílání. Asi nejrychlejší bude v routeru vysílání SSID povolit, připojit se, v nastavení profilu zaškrtnout "Připojit i když síť nevysílá" a zase vysílání SSID zakázat.

Co znamená varovani o soukromí Wi-Fi?

Pokud vaše zařízení Apple zobrazuje varování o ochraně soukromí nebo o slabém zabezpečení Wi-Fi sítě, znamená to, že by tato síť mohla útočníkovi umožnit zjištění informací o vašem zařízení. Apple doporučuje připojovat se jen k sítím Wi-Fi, které splňují nebo překračují bezpečnostní standardy uvedené v tomto článku.

By Blair

Jaké zvolit šifrování Wi-Fi? :: Co to slovo znamená?
Užitečné odkazy