Domovská stránka > J > Jak Se Zbavit Pocení V Obličeji?

Jak se zbavit pocení v obličeji?

Pomáhají volně dostupné přípravky proti pocení

Někdy stačí i maličkost, která může v boji proti pocení výrazně pomoci. Takovou pomocí jsou naše speciální antiperspiranty Jenvox, které dokážou sekreci potních žláz omezit a zároveň zakrýt nepříjemný zápach, který se s pocením může objevit.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak spustit pocení?

Doporučuje podobně postiženým, aby se při podzimních virózách snažili svou teplotu uměle zvýšit a vypotili se. "Zalezte alespoň na tři dny do postele, vezměte si paralen a alespoň občas si přikryjte i hlavu. Tím byste měli spustit pocení, napomůže tomu i pití teplého čaje," radí lékař Běrský. Jak vyvolat pocení? Připravujte si inhalace např. z čaje lipového květu (vyvolává pocení), květů a plodů černého bezu (doložené protizánětlivé účinky) nebo z heřmánkového čaje s tymiánem a inhalace s rostlinnými éterickými oleji, např.

Jak zvýšit pocení?

Koření, které dráždí potní žlázy

Výrazné koření jako pepř, chilli nebo zázvor a kořenící směsi v podobě kari totiž podporují produkci potu. Stejně tak je vhodné omezit příjem potravin, které obsahuje glutamáty či chemické konzervanty, jež stejně jako ostré koření mohou způsobovat přílišnou činnost potních žláz.
Tak kolik vypotí člověk v noci? Za noc vypotíte průměrně 0,5 až 1 litr potu. V letošním horkém létě, ale také v době nemoci, u žen v přechodu nebo u dospívajících to může být až 1,5 litru.

Může se také zeptat, co je dobré na smradlave nohy?

Kromě hygieny, správné obuvi a deodorantů či antiperspirantů pomáhá omývání chodidel bylinnými odvary z dubové kůry, šalvěje, řepíku, mateřídoušky, bezu nebo octa. Octem lze vymývat i boty. Někdo si boty vysypává jedlou sodou a před použitím sodou potře i nohy. Co pomáhá na smradlavé nohy? Nohy byste si měli mýt alespoň jednou denně, ideálně jemným kartáčem a mýdlovou vodou. Vyzkoušet můžete i různá protiplísňová a antibakteriální mýdla. Po umytí je důležité nohy pečlivě osušit, zejména prostory mezi prsty, kde je potivost největší. Také nehty byste měli pravidelně zastřihovat a čistit.

Může se také zeptat, jak pouzit pudr na nohy?

Nevýhodou pudrů je především jejich aplikace. Jakmile je totiž nanesete na třeba už jen nepatrně zpocenou nohu, vytvoří se nepříjemné „blátíčko“, které nemá absolutně žádný účinek. Pudry je proto nutné nanášet ráno a/nebo večer na zcela suchá chodidla. Jak nemít zpocené podpaží? Pokud vás často trápí koláče potu v podpaží, je pro vás vhodné volné oblečení. Nejen, že v něm fleky zamaskujete, ale navíc zamezíte jejich tvorbě. Odléhající oděv je totiž prodyšnější, takže zabraňuje větší míře pocení.

Jak se zbavit smradu z octu?

Dalším krokem je mokré čištění teplou vodou a jednoduchým čisticím prostředkem. Mělo by to mít příjemnou vůni. Dokonce i tekutina na mytí nádobí. Dalším řešením pro rychlé odstranění pachů z místnosti je voda se solí nebo sodou.

By Huba Stolinski

Co se dá hrát na papire? :: Co proti pocení hlavy?
Užitečné odkazy