Domovská stránka > C > Co Proti Pocení Hlavy?

Co proti pocení hlavy?

Pokud hledáte kvalitní pomoc, právě takovým antiperspirantem je SweatStop Forte. Nadměrné pocení hlavy, odborně nazývané jako kraniofaciální hyperhidróza, je stav, kdy se naše hlava, čelo či obličej potí více, než je obvyklé. Antiperspirant SweatStop Forte je přípravek určený pro řešení tohoto nepříjemného jevu.

Přečtěte si více

Co je hyperhidróza?

Hyperhidróza, nazývaná též „nadměrné pocení“, se projevuje přílišným vylučováním potu (uvádí se, že člověk trpící hyperhidrózou může vylučovat až pětkrát více potu, než je obvyklé). Příčiny nadměrného pocení mohou být různé – buď jde o genetickou záležitost, nebo může být vyvolána vnějšími vlivy. Také, kdy se člověk potí? Když je tělo přehřáté, člověk je ve stresu nebo se fyzicky namáhá, ochlazuje se potem. Pokud se ale tělo potí i jindy, kdy k tomu není objektivní důvod, jedná se problém medicínsky nazývaný hyperhidróza nebo diaforéza. Ten může mít celou řadu příčin a není až tak vzácný, jak bychom si mohli myslet.

Jak se přestat potit?

Pokud se v létě myjete víckrát denně, doporučujeme používat mýdlo a šampony pouze jednou. Při častějším použití mohou látky v přípravcích škodit vaší pokožce. Sprcha nezabrání pocení dlouhodobě, ale na čas jej omezí i díky zchlazení těla – sprchujte se tedy vlažnou nebo studenou vodou. Jak snížit nadměrné pocení? Nadměrné pocení můžete omezit i režimovým opatřením:

  1. Zvýšení pitného režimu.
  2. Pravidelné sportování, ideálně v přírodě.
  3. Zařazení více ovoce a zeleniny do jídelníčku. Naopak omezení sladkostí.
  4. Vyzkoušejte šalvějový čaj.

Co způsobuje nadměrné pocení hlavy?

Její nejčastější příčinou bývá dědičnost, případně některé vnější vlivy nebo zdravotní stav. Co vše může způsobit nadměrné pocení: hypoglykémie. zvýšená funkce štítné žlázy. Jak se zpotit? Musíte mít co potit… Tedy pacient, který se chystá na potní kůru, musí ze všeho nejdříve vypít co nejvíce tekutin. Následně je možné také užít léky, které podpoří pocení jako takové. Jsou to různé deriváty kyseliny acetylsalicylové neboli acylpyrin nebo i paralen.

Proč se člověk v noci potí?

Nejčastěji ovšem bývá na vině teplá peřina, nevhodná matrace, pyžamo z neprodyšného materiálu nebo také příliš vysoká teplota v místnosti, kde spíte. Tyto aspekty také většinou stojí za nočním pocením u malých dětí. Podle toho, jak se přestat potit v podpaží? Další možností je aplikace botulotoxinu do podpaží. Omezuje přenos impulzů z určitých nervových vláken na potní žlázy. Aplikace je údajně lehce nepříjemná a mohou se objevit modřinky. Efekt je vidět za 7 - 10 dní a opakování je třeba každého čtvrt roku.

Také, co na zápach z podpaží?

Kromě dodržování hygienických zásad v léčbě a prevenci pocení a zápachu v podpaží pomáhají také následující opatření:

  1. Antiperspiranty (přípravky proti pocení) a deodoranty.
  2. Změna šatníku a obuvi.
  3. Injekce botulotoxinu.
  4. Anticholinergní léky.
  5. Chirurgické odstranění potních žláz v podpaží

By Enid

Jak se zbavit pocení v obličeji? :: Jak upravit fotku aby nebyla rozmazaná?
Užitečné odkazy