Domovská stránka > J > Jak Nahradit Slovo Poté?

Jak nahradit slovo poté?

Při váhání, zda užít spojení předložky a ukazovacího zájmena (po tom, po té), či zda je správné jedině psaní dohromady, a tedy užití příslovce (potom, poté), se můžeme řídit jednoduchým pravidlem: je‑li možné nahradit výrazy potom a poté příslovcem pak, je namístě pouze psaní dohromady: Hrál a potom (pak) zpíval.

Přečtěte si více

Jak nahradit slovo ale?

První řešení je slůvko „ale“ vynechat. Nejjednodušší je zkusit ho nahradit slůvkem „a“ (s citem a nepůjde to vždy). Podařilo se ti to a udělal jsi tam i dost chyb. Můžete se také zeptat, co je za slovní druh je? Slovní druh slova "je" může být dvojí: buď sloveso (3. os slovesa být) nebo osobní zájmeno (4. p. č.

Může se také zeptat, jaké máme slovní druhy?

V češtině rozlišujeme následujících 10 slovních druhů:

  • podstatná jména (Substantiva)
  • přídavná jména (Adjektiva)
  • zájmena (Pronomina)
  • číslovky (Numeralia)
  • slovesa (Verba)
  • příslovce (Adverbia)
  • předložky (Prepozice)
  • spojky (Konjunkce)
Co je to druh v češtině? SLOVNÍ DRUH (pars orationis) 1. Třída slov, která se vyznačují společnými vlastnostmi. Třídění je závislé na typu jazyka a na zvolené gramatické teorii.

Podle toho, co znamená Špacírka?

špacírka (hůl) – vycházková hůlka, mužský oděvní doplněk, obvyklá výzbroj šviháka či kavalíra apod. špacírka (tanec) – český lidový tanec, jenž začíná taneční chůzí Kdo je to pantáta? Jedná se o slovo poněkud zastaralé a dnes používané velmi zřídka. V původním významu se takto označoval mlynář, později venkovský sedlák nebo také hospodář, vesničan, starší spořádaný muž.

Co je to slovo souřadné?

Souřadná slova vyjadřují příbuzné významy slov, patřící do stejné skupiny vůči jednomu nadřazenému pojmu (jsou ve stejné "řadě"). Co je to slovo mnohoznačné? Slova mnohoznačná mají více významů (ale věci či skutečnosti, které slova pojmenovávají, jsou si podobné). Další mnohoznačná slova jsou například houba, kohoutek, koruna, hřebínek, zvonek, myš, měsíc, ohryzek, … Takové OKO. Může být na silonkách, může být vykulené, může být volské, když se smaží na pánvičce.

Jak se značí Protiklad?

αντί anti proti; ὄνομα onoma jméno), též opozitum /opozita/ označuje slovo opačného, protikladného významu. Jedno slovo může mít více antonym s různými významy, podle toho, o který druh antonymie jde, v jakém kontextu a na které významové škále k antonymii dochází, popřípadě ke kterému z více významů slova se vztahuje.

By Edny Magallan

Co je to veřejný prostor? :: Jak je synonymum?
Užitečné odkazy