Domovská stránka > P > Proč Zahnutý Monitor?

Proč zahnutý monitor?

Typ panelu prohnutého monitoru

IPS/S-IPS zahnutý monitor vyniká přirozeným podáním barev, nízkou spotřebou a širokými pozorovacími úhly. Nevýhodou je vyšší pořizovací cena. MVA/PVA prohnutý monitor oproti IPS monitoru představuje kompromis. Bývají levnější, avšak mají horší vykreslení barev i pozorovací úhly.

Přečtěte si více

Co je výhodou poměru stran 16:9 u monitoru?

Už jsme zmínili, že širokoúhlý poměr 16:9 je vhodný především pro výrobce, kteří prodávají úhlopříčku - čím je panel širokoúhlejší, tím méně materiálu je pro dosažení stejné úhlopříčky potřeba. V běžném životě se obvykle setkáváme s poměry stran 5:4, 4:3, 3:2, 16:10 a 16:9. Kolik je úhlopříčka 27? Úhlopříčka: 27" (68,6 cm)

Jak spravne nastavit vysku monitoru?

Samotný monitor by měl být nakloněn (horní hranou dozadu) přibližně v úhlu 10° až 20°. Také není dobré na monitor koukat příliš zblízka. Ideální vzdálenost je přibližně 50 až 75 centimetrů, což je běžná čtecí vzdálenost. Ta tedy platí nejen pro knihu, ale i pro monitor. Jak daleko sedět od 32 monitoru?

ÚhlopříčkaRozlišeníDoporučená pozorovací vzdálenost v metrech*
32" / 81 cmHD Ready1,8
Full HD1,3
40" / 101 cm4K0,8
Full HD1,6

Podle toho, jak daleko televize od gauce?

Optimum: necelý 2,5násobek úhlopříčky

Více než rozlišení se na optimální vzdálenosti podepisuje úhlopříčka. Platí, že čím větší je obraz, tím větší je pohodlná pozorovací vzdálenost – přibližně 2,5 m u 40palcových, 2,75 m u 48palcových a 3,2 m u 55palcových televizorů.
Podle toho, jaký monitor na programování? Rozlišení monitorů je tak akorát, že se tam vejde dost věcí, ale nic není malinkaté. Úhlopříčka 27″ je také ideální a nemusím hlavou hýbat jako na tenise. Výhodou druhého monitoru na výšku je, že je ideální jako pomocný.

Jak se měří velikost monitoru?

Úhlopříčka displeje představuje vzdálenost mezi levým spodním a pravým horním rohem displeje. Úhlopříčka displeje se zpravidla udává v palcích, přičemž 1" = 2,54 cm. Jaký 4K monitor? Doporučuje se, aby úhlopříčka monitoru 4K UHD byla nejméně 27 palců, zatímco obnovovací frekvence monitoru by neměla být menší než 60 Hz. Pokud chcete nejhladší možný displej během rychlých akcí, stojí za to vsadit na 4K monitor s obnovovací obnovovací frekvenci 144 Hz.

Jak vybrat zakřivený monitor?

Čím je číslo nižší, tím je monitor zakřivenější. Například 1800R vyjadřuje větší zakřivení než 4000R. Hodnota 1800R se v podstatě stala standardní specifikací zakřivených monitorů. * Zakřivené monitory, o nichž pojednává tento článek, mají úhlopříčku 32" a větší.

By Wan

Jak změnit poměr stran na monitoru? :: Jak se měří rifle?
Užitečné odkazy