Domovská stránka > J > Jaká Rychlost Dat Je Dostačující?

Jaká rychlost dat je dostačující?

Bohatě si vystačíte s 50 Mb/s. Naopak pokud je vás v domácnosti víc, sledujete filmy ve vysoké kvalitě, stahujete velké množství souborů nebo hrajete online hry, porozhlédněte se po nabídkách s vyšší rychlostí internetu.

Přečtěte si více

Na co stačí rychlost 2 MB s?

2 Mb/s stačí v zásadě na všechno, i rychlost 1 Mb/s by stačila. Internet bude plynule fungovat i při 500 kb/s (0,5 Mb/s). Otázka je, jaká bude skutečná rychlost, v praxi. Může se také zeptat, co znamená rychlost nahrávání? Rychlost nahrávání (upload) je také velice důležitá, zvláště pokud streamujete videa či cokoliv nahráváte na web. Rychlost 10 Mb/s z předchozího příkladu byla pro stahování, ale nahrávaná data s tímto plánem by se pravděpodobně přenášela rychlostí kolem 1 Mb/s.

Kolik je 10 MB s?

Spousta uživatelů se totiž se domnívá, že s rychlostí internetu 10 Mb/s mohou stáhnout písničku o velikosti 10 MB za sekundu. Ve skutečnosti to však půjde 8krát pomaleji a stahování souboru bude za ideálních podmínek trvat 8 sekund. Jinými slovy 1 MB = 8 Mb a 1 Mb = 0,125 MB. Jak rychlý internet potřebuji na Streamovani? Rychlost odesílání dat u vašeho připojení by pro streamování videa ve Full HD rozlišení měla být minimálně 5 Mb/s. Tento limit potvrzují i zkušenosti uživatelů v různých diskuzích. Menší rychlost způsobuje při streamování komplikace a nutí nastavit horší parametry přenosu.

A další otázka, na co stačí 10mb s?

Internet o rychlosti 10 Mbit/s nám dává teoretickou možnost stahovat data až rychlostí 1,25 MB/s neboli 1250 KB/s. Opět je to mnohonásobně více, než jak rychle nám data “servírují” servery, ze kterých je stahujeme. Na rovinu si také řekněme, že stahování rychlostí, která je nad 100 KB/s je rychlé. Jak rychle je LTE? Obecně se dá říct, že průměrná rychlost 4G LTE internetu se pohybuje okolo 25 Mb/s. U vyspělejšího 4G LTE+ je to 100-300 Mb/s v závislosti na typu telefonu a dostupných frekvencí.

Jakou rychlost internetu pro Full HD?

Pro nejlepší a nejkvalitnější přehrávání videa doporučujeme, aby rychlost vašeho připojení byla minimálně 3,6 Mb/s (0,45 MB/s), optimálně ale až 6,0 Mb/s (0,75 MB/s) pro přehrávání videí ve fullHD kvalitě (1280p). Jak fungují neomezena data? Neomezené tarify fungují v EU úplně stejně jako doma, tzn. volání, SMS, MMS i data. Mimo EU dle platného Ceníku. U neomezených dat platí v EU datový limit pro neomezená data SD 30 GB, neomezená data HD 35 GB a pro neomezená data MAX pak 40 GB.

Jakou rychlost internetu pro 4K?

Přenos videa v rozlišení 4K klade vysoké nároky na rychlost. Amazon doporučuje pro bezproblémové sledování rychlost stahování alespoň 15 Mbit/s, Netflix dokonce 25 Mbit/s.

By Cynthy

Jak má vypadat správný jídelníček? :: Jak se naucit psát Vsema 10?
Užitečné odkazy