Domovská stránka > K > Kolik Stojí Provoz Herního Počítače?

Kolik stojí provoz herního počítače?

Běžné využívání PC (internet, práce s dokumenty) spotřebuje cca 122 kWh za rok. Pokud ale hrajete hry, pak počítejte s cca 832 kWh za rok. Rozdíl v ceně je značný. Běžný provoz vás přijde na cca 500 Kč, za hraní si výrazně připlatíte, protože rok provozu stojí cca 3500,- Kč za rok.

Přečtěte si více

Které spotřebiče mají největší spotřebu?

Mezi domácí spotřebiče, které spotřebovávají nejvíce energie, patři chladničky a mrazničky. Jsou v provozu nepřetržitě po celý rok, proto jejich spotřeba výrazně ovlivňuje celkovou spotřebu elektřiny v domácnosti. Jakou máte spotřebu elektřiny? Průměrná spotřeba elektřiny u menšího až středního rodinného domu, kde se elektřinou pouze svítí a napájí běžné spotřebiče, se pohybuje mezi 2000–⁠3200 kWh ročně. Pokud se na elektřině i vaří, může to být ještě o něco více. Velké rozdíly však mohou vycházet i z životního stylu rodiny, případně typu spotřebičů.

Kolik elektřiny spotřebuje můj PC?

Běžná stolní počítačová sestava spotřebuje při běžné práci 50 až 70 W. Pokud ale využijete její výkon naplno, vezme si PC klidně i 200 W. Bavíme se přitom o výkonnostně průměrných strojích. V případě výkonných herních sestav totiž bývá spotřeba ještě výrazně vyšší, klidně i dvojnásobná. Lidé se také ptají, kolik zere vyplá televize? Spotřebiče v zásuvce

Počítače a televize, které se po vypnutí dálkovým ovladačem jen přepnou do pohotovostního režimu (stand-by), stále spotřebovávají energii, zhruba 3–5 kWh. „Tato zařízení lze vypínat síťovým vypínačem, případně je vypojte ze zásuvky úplně.

A další otázka, co je to standby režim?

Pohotovostní spotřeba elektrické energie (označováno také jako „standby“) u domácích spotřebičů a výpočetní techniky je spotřeba během toho kdy je zařízení vypnuté. Pohybuje se od méně než jednoho wattu až po 20 wattů. Prakticky jde o ztrátu energie, protože spotřebič nevykonává svoji činnost. Kolik stojí hodina televize? Jak uvádí společnost Datart, provoz staršího televizního přijímače, ať už plazmy, LCD nebo trubicového, se spotřebou 385 W stojí ročně kolem 2 000-2500 Kč (průměrné hodnoty při ceně 4,10 Kč/kWh a výše zmíněné době sledování). Moderní televizor se spotřebou 85 W vás za rok vyjde do 500 korun.

Můžete se také zeptat, co je to 1 kwh?

Kilowatthodina (kWh) patří mezi základní jednotky, kterými měříme spotřebu energie. Pro představu tato hodnota odpovídá práci stroje s výkonem jeden kilowatt po dobu jedné hodiny. V praxi se setkáte i s jednotkou megawatthodina – tedy s 1 000 kilowatthodin. Jak převést watty na kWh? Kilowatthodina značená jako kWh nebo kW · h, je míra energie, která odpovídá 1 000 wattu energie po dobu jedné hodiny. Chcete-li tedy převést watty na kilowatthodiny, vynásobte výkon ve wattech počtem hodin a poté vydělte 1 000.

Co to je příkon?

Příkon u elektrospotřebičů vyjadřuje, jak velké množství elektrické energie je nutné do zařízení přivést, aby byl dosažen požadovaný výkon, nebo v případě ventilátoru potřebné otáčky. Zjednodušeně lze říct, že příkon ukazuje, kolik elektrické energie spotřebuje zařízení za 1 hodinu.

By Baptiste

Jak dlouho je těhotná myš? :: Kolik si říct za hodinu práce?
Užitečné odkazy