Domovská stránka > J > Jak Zjistit Rychlost Wi-Fi?

Jak zjistit rychlost Wi-Fi?

Nainstalujte si aplikaci speedtest od OOKLA i na svůj mobilní telefon či tablet a zkontrolujte kvalitu Vaší WiFi. Porovnejte hodnotu rychlosti internetu v různých vzdálenostech od vysílače.

Přečtěte si více

Jakou mám rychlost internetu v mobilu?

K jednoduchému měření vašeho internetového připojení vám stačí vyhledávač Google. Do vyhledávacího řádku napište heslo “speed test” a okamžitě se přesunete k testu rychlosti internetu; ať už na počítači, tabletu či na smartphonu. A další otázka, jak je rychlý internet? Pro různé činnosti na internetu stačí přibližně tyto rychlosti připojení: 256 kbit/s - pro prohlížení jednoduchých stránek nebo posílání e-mailů bez velkých příloh. 600 kbit/s - pro telefonování přes Skype. 3 Mbit/s - pro sledování on-line videa ve vysoké (HD) kvalitě

Jak se pocita rychlost vzorec?

Náš vzorec rychlosti (v = d / t kalkulačka) také používá stejný vzorec pro výpočet rychlosti. Jak zjistit výkon Wi-Fi? Takto vypadá aplikace Wifi analyzer. Vidíte jaké wi-fi sítě jsou v okolí, v jaké vzdálenosti, jak jsou zabezpečeny a i MAC adresu routeru (tu jsem raději skryl). V nastavení je několik voleb a možností. Zde konkrétně vidím, že nejlepší výkon a nejsilnější signál WIFI je na kanálech 7,8, a 1.

Jak změřit rychlost připojení internetu?

Vyzkoušejte celosvětově rozšířený Speedtest

Speedtest si můžete stáhnout rovněž jako mobilní aplikaci nebo speciální aplikaci pro Mac, Chrome či Windows. V mobilní aplikaci Speedtestu lze rychlost připojení měřit na základě streamování videa, což by mělo lépe reflektovat reálné využití internetu.
A další otázka, jak změřit sílu signálu wi-fi? Co Wifi Analyzer slibuje?

  1. Pomáhá najít optimální umístění přijímače/vysílače.
  2. Poskytuje informace o Wi-Fi kanálech.
  3. Graficky zobrazuje sílu signálu v průběhu času.
  4. Umí doporučit nejlepší kanál pro nový přístupový bod (Wi-Fi router).
  5. Informace o šířce kanálu (20/40/80 MHz).

Kolik stačí MB s internet?

Naopak pokud je vás v domácnosti víc, sledujete filmy ve vysoké kvalitě, stahujete velké množství souborů nebo hrajete online hry, porozhlédněte se po nabídkách s vyšší rychlostí internetu. Obecně se uvádí, že 150 Mb/s by mělo pohodlně vystačit běžné domácnosti, ve které se připojuje několik zařízení naráz. Pokud jde o to, kolik je 10 mb s? Spousta uživatelů se totiž se domnívá, že s rychlostí internetu 10 Mb/s mohou stáhnout písničku o velikosti 10 MB za sekundu. Ve skutečnosti to však půjde 8krát pomaleji a stahování souboru bude za ideálních podmínek trvat 8 sekund. Jinými slovy 1 MB = 8 Mb a 1 Mb = 0,125 MB.

Na co stačí rychlost 2 MB s?

2 Mb/s stačí v zásadě na všechno, i rychlost 1 Mb/s by stačila. Internet bude plynule fungovat i při 500 kb/s (0,5 Mb/s). Otázka je, jaká bude skutečná rychlost, v praxi.

By Pammy Baksi

Jak na internet digitální stopa? :: Jak zjistit IP adresu přes Příkazový řádek?
Užitečné odkazy