Domovská stránka > C > Co Je To Potraviny?

Co je to potraviny?

Potravina. Podle evropské legislativy se potravinou rozumí jakákoli látka nebo výrobek, zpracované, částečně zpracované nebo nezpracované, které jsou určeny ke konzumaci člověkem nebo u nichž lze důvodně předpokládat, že je člověk bude konzumovat.

Přečtěte si více

Jak se dělí jídlo?

Mezi potraviny živočišného původu zahrnujeme maso, masné výrobky a vejce, mléko a mléčné výrobky. Mezi potraviny rostlinného původu patří obiloviny, luštěniny, ovoce a zelenina. Skupina tuky a oleje zahrnuje jak živočišné (tuky), tak rostlinné produkty. Co jsou to základní potraviny? Jako typické příklady základních potravin můžeme označit obiloviny jako pšenice, ječmen, žito, kukuřice, rýže a hlízy jako brambory, jamy, taro a kasava. Mezi další základní potraviny se řadí fazole, ságo, chlebovník a banány. Základní potraviny mohou také obsahovat sorghum, olivový olej, kokosový olej a cukr.

Co není potravina?

Potravinou nejsou krmiva, živá zvířata, tabákové výrobky, léčivé přípravky, apod. Potravinové právo se vztahuje na všechny fáze výroby, zpracování a distribuce potravin. Nevztahuje se na prvovýrobu určenou pro osobní spotřebu. Stejně tak se nevztahuje na výrobu potravin pro osobní spotřebu. Pokud jde o to, co je to pochutiny? Pochutiny jsou plodiny, které se pěstují pro obsahové látky mající stimulující účinky. Jejich nutriční hodnota je malá, mají však výrazný obsah sekundárních metabolitů (např. kofein, nikotin, flavonoidy).

A další otázka, co je to dieta?

Dieta (z řeckého diaita, Δίαιτα – strava) je řízený příjem pokrmů a tekutin za účelem dosažení specifického cíle. Jak začít s dělenou stravou? Dělená strava podle Dr.Haye

  1. konzumovat hodně zeleniny.
  2. bílkoviny, tuky a sacharidy konzumovat jen v malém množství
  3. nekonzumovat průmyslově zpracované potraviny.
  4. mezi bílkovinnými a sacharidovými jídly dodržovat rozestupy alespoň 4 hodiny.
  5. ráno konzumovat spíše sacharidy, v poledne bílkoviny.

Také, co obsahuji potraviny?

Potraviny jsou nedílnou součástí výživy, lidský organismus je potřebuje k získání energie, růstu a obnově buněk tkání a orgánů. Energii dodávají prostřednictvím svého obsahu – bílkovin, sacharidů, tuků, vitamínů, minerálů, vlákniny a vody. Jak na dělenou stravu? Dělená strava striktně zakazuje konzumaci kávy, černého čaje, kakaa a čokolády. Dále by se v jídelníčku nemělo objevit vepřové maso, výrobky z bílé mouky, majonézy, arašídy, sůl nebo konzervované výrobky. Do této skupiny patří hlavně maso a masné výrobky.

Také, co mít doma k jidlu?

mít

Doma vždy mám:

  • Konzervy.
  • Luštěniny.
  • Přílohy.
  • Mražená či nakládaná zelenina a ovoce.
  • Čerstvá zelenina a ovoce.
  • Koření
  • Oříšky, semínka.
  • Sýry.

By Bartel

Kolik je 1 Hz? :: Kolik jmen může mít dítě?
Užitečné odkazy