Domovská stránka > C > Co Je Cilem Podniku?

Co je cilem podniku?

Každý podnikatelský subjekt si již při svém zakládání stanovuje cíl podnikání. Cílem se rozumí reálná představa toho, kam by se chtěl podnik dostat nebo čeho by chtěl dosáhnout v určitém časovém horizontu. Finální vidinu může představovat jeden konkrétní cíl nebo i jejich kombinace.

Přečtěte si více

Podle toho, co je malý a střední podnik?

podnikatelé, kteří zaměstnávají méně než 10 osob a jejichž roční obrat nebo bilanční suma roční rozvahy nepřesahuje 2 miliony EUR. Pojmy drobný, malý a střední podnikatel a postupy pro zařazování podnikatelů do jednotlivých kategorií jsou vymezeny v Doporučení 2003/361/ES ze dne 6. Co tvoří okolí podniků? K ekonomickému okolí patří i odběratelé (zákazníci) a dodavatelé podniku a finanční instituce (zejm. banky).

Jak zjistit počet pracovníků ve firmě?



Jak si ověřit počet zaměstnanců, které zaměstnává firma nebo živnostník:

  1. otevřete si stránky ARESu (jsou k dispozici ZDE)
  2. do vyhledávacího pole zadejte jméno subjektu, nebo IČ, a klikněte na Vyhledat.
Podle toho, co je to drobné podnikání? Za drobného, malého a středního podnikatele(1) (MSP) se považuje podnikatel, pokud: a) zaměstnává méně než 250 zaměstnanců, b) jeho aktiva(2)/majetek(3) nepřesahují korunový ekvivalent částky 43 mil. EUR nebo má obrat/příjmy nepřesahující korunový ekvivalent 50 mil. EUR.

Jak dělíme podniky?

Nejčastějším ukazatelem je počet zaměstnanců, podle kterého se podnik rozlišuje do tří skupin:

  1. malé podniky (méně než 25 zaměstnanců)
  2. střední podniky (25 až 499 zaměstnanců)
  3. velké podniky (500 a více zaměstnanců)
Tak co je sme kontrola? kontrola vozidla prováděná stanicí technické kontroly spočívající v porovnání údajů uvedených v technickém průkazu vozidla a v osvědčení o registraci vozidla nebo v osvědčení o technické způsobilosti vozidla, pokud se jedná o vozidlo, které nepodléhá registraci, se skutečnými údaji a stavem vozidla.

Tak co nepatří mezi živnost?

Vázaná živnost – je živnost, pro jejíž získání a provozování je podmínkou prokázání odborné způsobilosti, kterou stanoví příloha živnostenského zákona. Příklady jsou Masérské služby, Činnost účetních poradců, vedení účetnictví, Provádění staveb, jejich změn a odstraňování, Provozování autoškoly. A další otázka, co je to soustavná činnost? Soustavná činnost neznamená činnost nepřetržitou, ale takovou, která je vykonávána s vidinou, že bude vykonávána i nadále. Nesmí se jednat o činnost náhodnou, nahodilou nebo příležitostnou – ta není podnikáním.

Která povolání nejsou živnosti?

Pro jaké činnosti nepotřebujeme živnost

spisovatel, herec, hudebník,) - činnosti a podnikání podle zvláštních předpisů, ke kterým je většinou třeba státní zkouška: daňoví poradci, advokáti, soudní exekutoři, makléři, správci konkursní podstaty, znalci, tlumočníci, psychoterapeuti, přírodní léčitelé...

By Kiefer Origer

Který prohlížeč nejméně zatěžuje procesor? :: Jak zjistit velikost podniků?
Užitečné odkazy