Domovská stránka > C > Co Dělá Pilot Letadla?

Co dělá pilot letadla?

Pilot řídí letadlo nebo vrtulník a zodpovídá za přesné a bezpečné provedení letu v souladu se všemi předpisy. Kromě létání je povinen provádět dostatečnou předletovou přípravu a kontrolu činnosti posádky, a to jak před odletem, tak i po přistání.

Přečtěte si více

Jaké vzdělání musí mít pilot?

Jak probíhá přijímací řízení a jaké je potřeba vzdělání? Každý pilot v české armádě je důstojník a proto musí mít alespoň titul bakalář, proto je potřeba se přihlásit na Univerzitu Obrany v Brně, kde probíhá výuka. Kdo byl první pilot? Začátky motorového létání V prosinci roku 1903 obletěla svět úžasná zpráva: Bratři Wrightové uskutečnili ve Spojených státech amerických první úspěšný let letadlem poháněným motorem.

Jaké je to být pilotem?

Létání je můj sen

Poznáte, co to obnáší a zda je to to pravé pro vás. Společně s pilotem pomocí mapy naplánujete trasu, proberete základy ovládání letadla, vysvětlíte si k čemu slouží jednotlivé přístroje v letadle, zkontrolujete aktuální počasí a stav vzdušných prostorů.
Co dělá pilot? Pilot je osoba, která ovládá létající stroj, jako letadlo, vrtulník, kosmickou loď nebo jiný, i nemotorový letecký prostředek, případně dohlíží na automatické ovládací přístroje. Oficiálně je za pilota považován držitel platného pilotního průkazu, nebo pilotní žák.

Kolik vydělá pilot dopravního letadla?

Vedení Českých aerolinií v souvislosti se stávkou uvedlo, že průměrná mzda pilota činila letos 61,5 tisíc Kč měsíčně, kapitán malého turbovrtulové letounu ATR si přijde na 78 tisíc, kapitán Boeingu 737 v průměru vydělává 90 tisíc (jeho kolega kopilot 44 tisíc) a kapitán největšího letounu, Airbusu A310, který létá na Na jakou školu jít Když chci být pilotem? Na pilota je možné studovat jen formou prezenčního bakalářského studia. Absolventi na ČVUT mohou pokračovat na magisterský studijní obor Provoz letecké dopravy. Na VUT je zase možno navázat studiem oboru Letecký provoz.

Jak se stát pilotkou?

Obvyklý postup je začít základním výcvikem PPL (Privat Pilot Licence), který obsahuje minimálně 45 letových hodin. Vlastníte-li už licenci pilota UL, tato osnova se může zkrátit až o 10 hodin. Méně než 35 ale v základním výcviku nalétat nemůžete. Součástí výcviku pilotů je i teoretická část. Tak jak dlouho studuje pilot? Tím se může stát prakticky každý, kdo má minimálně střední vzdělání ukončené maturitou a absolvuje pilotní výcvik až do úrovně ATPL. Jednou z možností jak si svůj sen splnit je vystudovat ČVUT Fakultu dopravní formou bakalářského studijního oboru Profesionální pilot. Základní délka studia je 3,5 roku (Bc.)

Můžete se také zeptat, kdo sestrojil první letadlo?

Letadlo/Vynálezci

By Gluck Mordeci

Kdo přesně se poprvé v historii vznesl do vzduchu? :: Jak si procvičit mozek?
Užitečné odkazy