Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Federací A Konfederací?

Jaký je rozdíl mezi federací a konfederací?

Rozdíl mezi federací a konfederací

Zatímco právním základem federace je ústava, u konfederací to je mezinárodní smlouva. Federace má zákonodárnou moc, která váže přímo občany, rozhodovací pravomoc konfederace zavazuje jen jednotlivé členské státy. Neexistuje státní občanství konfederace.

Přečtěte si více

Co znamená Jizanska vlajka?

Ale to, co za ni téměř každý označuje, ve skutečnosti představuje něco trochu jiného. Jak to tedy vlastně je? Pro někoho symbolizuje politický konzervatismus, osobní svobodu a jižanské tradice, zatímco pro jiné znamená vlastizradu, separatismus a otrokářství. Co je to občanská válka? Občanská válka je ozbrojený konflikt, v němž obě válčící strany tvoří (alespoň zčásti) obyvatelé jednoho státu bojující zpravidla na jeho území. Cílem jedné může být převzetí nebo udržení kontroly nad státem či jeho regionem, dosažení nezávislosti pro daný region nebo změna či udržení vládních politik.

Co je to Dixie?

Konfederované státy americké (anglicky Confederate States of America – zkráceně CSA), nazývané též Konfederace, Dixie nebo Konfederační státy, byla vláda formovaná jedenácti jižními státy Spojených států amerických, mezi lety 1861 a 1865. Jak funguje BGP? Border Gateway Protocol (BGP) je dynamický směrovací protokol, který umožňuje routerům automaticky reagovat na změny topologie počítačové sítě. Protokol BGP je používán v rámci centrálních uzlů Internetu, a proto ho používají poskytovatelé připojení k Internetu a peeringové uzly.

Kdo stál v čele autonomní slovenské vlády?

vláda Karola Sidora (11. března 1939 – 14. března 1939) Jak se jmenovala politická strana která usilovala o autonomii Slovenska? Historie po Mnichovské dohodě

V říjnu 1938 vyhlásila v Žilině autonomii Slovenska. V prosinci téhož roku se s HSĽS sloučila většina tehdejších slovenských stran. Tehdy se její název změnil na „Hlinkova slovenská ľudová strana - Strana slovenskej národnej jednoty“.

Lidé se také ptají, co většinou čekalo Čechy na slovensku po přijetí slovenské autonomie?

Zánik ČSR česko-slovenské vztahy zdramatizoval. Situace na Slovensku byla silně šovinisticky vyhrocena. Hned po vyhlášení autonomie vznikaly na mnohých místech skupiny, které za pomoci Hlinkových gard v duchu hesla ,,Češi peši do Prahy" doslova hnaly Čechy až na moravské hranice. Může se také zeptat, co upravuje soukromé a veřejné právo? Podle ní je právem obecným právo soukromé, které upravuje práva a povinnosti všech právních subjektů včetně nositelů veřejné moci. Právo veřejné je naproti tomu právem zvláštním, které je přiznáno pouze nositelům veřejné moci při výkonu jejich vrchnostenských pravomocí.

Co upravuje veřejné právo?

Předmětem regulace veřejného práva jsou obyvatelstvo, územní organizace státu a státní zřízení, dělba moci, způsob participace občanů na moci, právní řád, symbolika státu a státní idea, vztah státu k jiným státům či nadnárodním celkům, mimořádné stavy.

By Shanahan Derentis

Co je to gateway v autě? :: Co znamená autonomní stát?
Užitečné odkazy