Domovská stránka > J > Jak Řadit Barvy?

Jak řadit barvy?

Jak správně řadit podle barev

Designéři doporučují tuto metodu při třídění: začněte bílou, krémovou, růžovou, červenou, oranžovou, žlutou, zelenou, modrou, fialovou, hnědou, a na konec šedou a černou.

Přečtěte si více

Co znamená stříbrná barva?

Stříbrná barva symbolizuje hojnost, romantiku, naději. Stříbrná rovněž pomáhá odhalit a uplatnit tvůrčí představivost a vrozenou intuici. V astrologické symbolice odpovídá stříbrná Luně / znamení Raka, které je komplementární k zlaté (Slunci) jako její receptivní, ženský, mateřský protiklad. Co evokuje zelená barva? Aby také ne – zelená je barva, která v člověku evokuje přírodu a díky tomu povětšinou vytváří nerušené a příjemné prostředí. Člověk ji tak většinou vnímá jako barvu velmi příjemnou, barvu, která mu dělá dobře.

A další otázka, co znamená purpurová barva?

Purpurová nebo nachová označuje červenou barvu s výrazným podílem fialové. Červenější je barva magenta, která se někdy do češtiny také překládá jako „purpurová“, například u barevného modelu CMYK a v podobném technickém názvosloví. Co znamená tmavě modrá barva? Modrá barva symbolizuje něhu, věrnost, důvěru a moudrost, ale překrapivě i smutek nebo depresi. Tuto barvu mají rádi lidé citliví. Dávají jí také přednost ti, kteří touží po klidu, jsou unavení a přepracovaní. Právě modré můžeme vděčit za blahodárné působení na náš nervový systém.

Můžete se také zeptat, co je antracitová barva?

Antracitový | Antracit grau | Basalt Grau | Tmavě šedá | Břidlicová | Asfaltová | spousta dalších jmen pro odstín, který vzešel z tmavě šedého až černého vzhledu druhu uhlí - antracitu. Figuruje v názvosloví barev, oken, střech, klempířských prvků, nábytku, podlah i textilu. Co Znaci červená barva? Červená barva symbolizuje hněv, např. ve rčení vidět rudě. Planeta Mars má načervenalou barvu (kvůli přítomnosti oxidů železa), pro kterou byl asociován s bohem války, Martem. V křesťanství je červená barva symbolem prolité krve mučedníků, proto se používá jako liturgická barva při jejich památkách.

Tak jak působí modrá barva?

Modrá pozitivně ovlivňuje také krevní oběh, jemně snižuje vysoký krevní tlak. Barva, která symbolizuje duševno, ovlivňuje zejména naše podvědomí, dodává duchovní sílu a prohlubuje poznání. Působí také inspirativně, podporuje toleranci a šíří kolem sebe smyslnost. Co je tyrkysová barva? Tyrkysová barva představuje čestnost, sebedůvěru, rovnováhu, komunikaci, lásku, radost a veselost, kreativitu a optimismus. Tyrkysová je barva uzdravení. Modrá barva představuje moudrost, porozumění, zdraví, štěstí, ochranu, trpělivost a věrnost.

Jaká je tyrkysová barva?

Tyrkysová je barva na rozhraní modré a zelené mající vlnovou délku 500–520 nm. Modrá a zelená jsou v některých jazycích brány jako odstíny tyrkysové.

By Raleigh Levasseur

Jak kombinovat tmave modrou? :: Jaká je barva štěstí?
Užitečné odkazy