Domovská stránka > J > Jak Připojit Novou Síťovou Jednotku?

Jak připojit novou síťovou jednotku?

Otevřete Průzkumník souborů, pravým tlačítkem myši klikněte na »Tento počítač« a vyberte »Připojit síťovou jednotku…« V poli jednotka vyberte písmenko například »O:«, pod kterým se má síťová jednotka zobrazovat. Po zadání přihlašovacího jména a hesla uživatele se disk připojí.

Přečtěte si více

Jak pridat Sitovou jednotku?

Přejděte na kartu Profil1 a v části Adresář uživatele klikněte na možnost Připojit. Přidělte síťové jednotce písmeno jednotky. Zadejte cestu sdílené složky (nebo složky ve sdílené složce), kterou chcete připojit jako síťovou jednotku. Nastavení uložíte kliknutím na možnost OK. Jak připojit síťový disk? Připojení síťové jednotky ve Windows10

Rozklikněte Průzkumníka souborů a poté klikněte vlevo na volbu Tento počítač a následně na tlačítko nahoře Připojit síťovou jednotku. Zde vyberte písmeno jednotky a složku, kterou chcete sdílet.

Jak najít síťový disk?

Aplikaci Průzkumník souborů otevřete z hlavního panelu nebo z nabídky Start nebo stisknutím kombinace kláves klávesa s logem Windows + E. V levém podokně vyberte Tento počítač. Pak na kartě Počítač vyberte Mapovat síťovou jednotku. V seznamu Jednotka vyberte písmeno jednotky. Jak namapovat síťovou jednotku? Na počítači

Klikněte na možnost Namapovat jednotku. Zadejte uživatelské jméno a heslo a klikněte na možnost Další. Vyberte sdílenou složku, ke které se chcete připojit, a klikněte na možnost Další. Vyberte písmeno, které chcete použít pro síťovou jednotku.

Podle toho, jak připojit síťovou jednotku mac?

Připojení sdílené síťové složky (disk S:)

  1. V aplikaci Finder (zobrazení souborů) v horní liště klikněte na Otevřít a vyberte Připojit k serveru.
  2. Potvrďte dotaz kliknutím na Připojit.
  3. Vložte své uživatelské jméno a heslo, klikněte na volbu Uložit heslo do svazku klíčů a klikněte na Připojit.
Jak namapovat složku jako disk? V průzkumníkovi najít složku, kterou chci namapovat, např. „OneDrive – JmenoFirmy“. Kliknout pravým tlačítkem > Vlastnosti (Properties) a zde záložka Sdílení (Sharing). Kliknout na tlačítko Rozšířené sdílení (Advanced Sharing) > zaškrtnout checkbox Sdílet složku / Share this folder.

Můžete se také zeptat, jak vytvořit místo v síti?

Otevřete Průzkumník souborů (klávesová zkratka [Win] + [E]) a z pásu karet spusťte »Přidat umístění v síti«. Spustí se průvodce, který vás provede vytvořením odkazu na FTP server. Pokračujte kliknutím na tlačítko »Další«. Označte možnost »Vybrat vlastní umístění v síti« a pokračujte tlačítkem »Další«. Můžete se také zeptat, jak vytvořit domácí nás? Domácí datové úložiště aneb stavíme domácí NAS

  1. Ujistěte se, že váš NAS domácí server již má pevný disk.
  2. Připojte domácí server do elektřiny a k vašemu routeru či modemu.
  3. Zapněte NAS, propojte ho ethernetovým kabelem s routerem a na počítači otevřete adresu webového rozhraní (naleznete ji v návodu nebo na zařízení).

Co je to síťový disk?

Jde o zařízení, která slibují, že zajisti funkcionalitu NAS serveru, přičemž k nim ale stačí připojit přes USB 2.0 či USB 3.0 obyčejný externí disk nebo flash disk. Z hlediska funkcí ale spíše získáte síťový disk, tedy velmi zjednodušený NAS server.

By McGannon Wolfson

Jak připojit nás k PC? :: Co dělat když nefunguje aplikace?
Užitečné odkazy