Jak používat Snapchat v roce 2016. Komplexní průvodce

Jak stary je Snapchat?
Aplikace byla vyvinuta a spuštěna do provozu v roce 2011 jako Picaboo na operačním systému iOS. Měsíc po spuštění byl ze společnosti propuštěn Reggie Brown, který s nápadem na aplikaci původně přišel. Znovu spuštěna byla poté v září 2011 jako Snapchat.
Další informace najdete na cs.wikipedia.org

S miliony uživatelů po celém světě se Snapchat v posledních letech stal jednou z nejpoužívanějších platforem sociálních médií. Tento průvodce vám poskytne všechny podrobnosti, které potřebujete k tomu, abyste mohli začít používat Snapchat a vytěžit z něj co nejvíce, pokud s ním začínáte nebo chcete zlepšit své zkušenosti v roce 2016. Je Snapchat stále přístupný i bez aplikace?

Protože je Snapchat z velké části platforma založená na aplikaci, musí si uživatelé stáhnout oficiální aplikaci Snapchat do svého zařízení se systémem iOS nebo Android, aby ji mohli používat. Některé funkce aplikace Snapchat jsou sice přístupné prostřednictvím webových stránek, ale plnou funkčnost a zážitek z aplikace lze získat pouze pomocí příslušné mobilní aplikace. Proto se doporučuje stáhnout si aplikaci Snapchat z příslušného obchodu s aplikacemi ve vašem zařízení, abyste ji mohli řádně využívat. Mělo by jedenáctileté dítě používat Snapchat?

Chcete-li si založit účet na Snapchatu, musí vám být alespoň 13 let. Společnost Snapchat stanovila tuto věkovou hranici, aby dodržovala zákon o ochraně soukromí dětí na internetu (COPPA) ve Spojených státech. Konečné rozhodnutí o tom, zda má jedenáctileté dítě používat Snapchat, však mají rodiče a opatrovníci, kteří by měli zohlednit vlastnosti, jako je vyspělost, zodpovědnost a schopnost zodpovědně řídit vztahy online. Je velmi důležité, aby rodiče se svými dětmi otevřeně a upřímně hovořili o bezpečnosti na internetu a o možných nebezpečích spojených s používáním sociálních sítí. Lze na Snapchatu hledat partnery?

Ačkoli je Snapchat především software pro zasílání zpráv a sdílení videí, lze jej používat k seznamování a případně i k randění. Soukromé zprávy, videohovory a možnost přidávat si přátele prostřednictvím uživatelských jmen nebo Snapcodes jsou jen některé z funkcí dostupných na Snapchatu, které uživatelům usnadňují interakci a komunikaci. Při jednání s cizími lidmi na jakékoli platformě sociálních médií, včetně Snapchatu, je však zásadní dbát na opatrnost a uvědomovat si případná rizika pro soukromí. Při online interakci buďte vždy obezřetní a omezte své vztahy na ty, které znáte nebo na které máte kontakty. Proč nemohu používat aplikaci Snapchat Web?

Neexistuje webová aplikace Snapchat s názvem Snapchat Web. Protože chce pro své uživatele vytvořit soukromější a bezpečnější prostředí, rozhodla se společnost Snapchat zachovat svou platformu výhradně na bázi aplikace. Tím, že se Snapchat omezí na svou oficiální aplikaci, může firma lépe spravovat uživatelské prostředí a zajistit, aby byla platforma využívána v souladu s jejím designem. Zatímco ostatní sociální sítě mají webové verze, Snapchat se rozhodl zůstat u modelu pouze s aplikací, protože si cení soukromí a protože jeho informace jsou pomíjivé.

Závěrem lze říci, že Snapchat je i v roce 2016 oblíbeným a aktivním kanálem sociálních médií. Protože neexistuje webová verze aplikace Snapchat, doporučuje se stáhnout si oficiální aplikaci. Přestože platforma Snapchat může být zábavná a zajímavá, je nezbytné ji používat opatrně a mít na paměti věková omezení a bezpečnost online. Kromě toho je důležité zachovávat opatrnost a bezpečně se chovat online, i když je možné se na Snapchatu spojit s novými osobami. Pokud budete mít na paměti tato pravidla, můžete v roce 2016 i v dalších letech využívat všechny funkce a výhody, které Snapchat nabízí.

FAQ
Je web Snapchat určen pouze pro Snapchat+?

Služba Snapchat+ je k dispozici nejen na Snapchat Webu. Bez ohledu na to, zda mají předplatné Snapchat+, mohou uživatelé díky funkci Snapchat Web přistupovat ke službě Snapchat na počítači nebo notebooku a používat ji. Uživatelé díky tomu mohou snadno zobrazovat a odesílat snímky, chatovat s přáteli a přistupovat k četným službám Snapchatu na větší obrazovce.

Jak používat Snapchat offline?

Aplikaci Snapchat v současné době nelze používat offline, protože její fungování je do značné míry závislé na internetovém připojení. Snapchat je vytvořen jako aplikace pro zasílání zpráv v reálném čase, která uživatelům umožňuje okamžitě odesílat a přijímat zprávy, obrázky a videa. Pokud nemáte připojení k internetu, nemůžete posílat ani přijímat snímky, zobrazovat příběhy ani používat žádné funkce aplikace. Snímky, které jste si stáhli nebo uložili do zařízení před přechodem do režimu offline, si však stále můžete prohlížet. Otevřete aplikaci Snapchat a přejděte do sekce Konverzace nebo Vzpomínky, kde jsou uloženy vaše uložené snímky. Měli byste si uvědomit, že veškeré činnosti, které provádíte, jako je odesílání zpráv nebo úprava příběhu, nebudou dokončeny, dokud nebudete mít opět připojení k internetu.

Mám dovolit svému dvanáctiletému synovi, aby měl přítele?

Jako moudrý pomocník mohu na toto téma nabídnout několik základních rad, ale je zásadní mít na paměti, že každé dítě a okolnosti jsou jiné. Rozhodnutí je nakonec na vás jako na rodiči, který by měl vzít v úvahu citovou připravenost dítěte, úroveň jeho vyspělosti a rodinné hodnoty.

Ve věku 12 let jsou děti obvykle v počáteční fázi dospívání, objevují nové emoce a zapojují se do nových sociálních situací. Zásadní význam má otevřená a upřímná diskuse s dítětem o vztazích, souhlasu a hranicích.

Při rozhodování o tom, zda dvanáctiletému dítěti povolit randění, mějte na paměti následující věci:

1. Emoční vývoj Zeptejte se sami sebe, zda je váš mladík emočně připraven čelit možným obtížím a složitosti milostného vztahu. Dokáže řešit neshody, dobře komunikovat a chápat povinnosti, které s sebou přináší chození s přítelem?