Jak formátovat text ve Slacku. Podtržení, zvýraznění, přeškrtnutí, odsazení a barva

Jak korzystać ze Slack?
Slack zawiera wbudowany czat, który pozwala na przeprowadzanie rozmów tekstowych z dowolnym członkiem grupy. Poza wysyłaniem wiadomości możemy również udostępnić mu wybrane pliki za pomocą techniki przeciągnij i upuść. Ciekawą funkcjonalnością są również kanały. Slack dzieli je na dwie grupy: otwarte i zamknięte.
Další informace najdete na www.dobreprogramy.pl

Slack je oblíbený komunikační nástroj, který umožňuje týmům efektivněji a účinněji spolupracovat. Slack nabízí řadu možností formátování, které zlepšují vizuální vzhled zpráv, přestože se většinou zaměřuje na textovou komunikaci. V tomto návodu se budeme zabývat formátováním textu ve službě Slack, včetně podtrhávání, zvýrazňování, přeškrtávání, odsazování a obarvování. Text, který byl ve službě Slack podtržen: Ve Slacku můžete zvýraznit text pomocí jednoduché formátovací syntaxe. Text lze ve Slacku automaticky převést na podtržený formát tak, že jej uzavřete dvěma podtržítky („__“). Například text „__podtrženo__“ se ve Slacku zobrazí podtržený. Na rozdíl od podtržení nemá Slack vestavěný nástroj pro zvýraznění, proto je nutné text zvýraznit ručně. Kombinací několika formátovacích voleb však můžete dosáhnout srovnatelného výsledku. Požadovanému textu můžete přiřadit barvu pozadí a zvýraznit jej. V další části této eseje se budeme zabývat obarvením textu ve Slacku. Prokreslení textu v aplikaci Slack: K přeškrtnutí textu ve Slacku lze použít znak tilda (“). Chcete-li zobrazit text s efektem přeškrtnutí, jednoduše jej obalte dvěma tildy (například „přeškrtnout“). To lze použít ke zvýraznění obsahu, který byl ve vaší komunikaci změněn nebo přeškrtnut. Text ve službě Slack je odsazený:

Kromě toho Slack podporuje odsazování textu za účelem vytvoření hierarchie nebo zvýraznění určitých částí. K odsazení řádku textu můžete použít klávesu tabulátoru nebo řadu mezer. Řádek můžete odsadit vložením mezer nebo znaků tabulátoru na začátek řádku. Velikost odsazení je určena množstvím mezer nebo tabulátorů.

Změna barvy textu v aplikaci Slack:

Abyste mohli text ve Slacku obarvit, musíte používat aplikaci nebo rozhraní Slack, které tuto funkci nabízí. „Slack Text Effects“ je jednou z těchto známých aplikací. Chcete-li po instalaci programu změnit barvu textu, použijte příkaz „/color“, za kterým následuje příslušný kód nebo název barvy. Například „/color red“. Text „Ahoj, světe!“ se po napsání pozdravu zobrazí v červené barvě.

Závěrem lze říci, že Slack postrádá integrovaný nástroj pro zvýrazňování, přitom má řadu možností formátování textu, například podtržení a přeškrtnutí. Pomocí aplikací třetích stran pro Slack však můžete vytvářet efekty zvýraznění tím, že na text použijete barvy pozadí. Slack také umožňuje odsazovat text pro vizuální hierarchii a ke změně barvy textu můžete použít programy třetích stran, například „Slack Text Effects“. Vaše konverzace ve službě Slack se mohou stát poutavějšími a efektivnějšími, pokud použijete tyto možnosti formátování pro zvýšení důrazu a přehlednosti.

FAQ
Jak upravit text ve službě Slack?

Slack nabízí řadu možností formátování pro úpravu textu. Zde najdete podrobný návod: 1.

Tlusté písmo

: Kolem textu umístěte hvězdičky (*). Například „*tučný text*“ se zobrazí jako tučný text. 2.

Italic

: Pro označení obsahu použijte podtržítka (_). Například „_italic text_“ bude zobrazen kurzívou. 3.

Přeškrtnutí

: Pro ohraničení textu použijte tildes (). Například přeškrtnutý text se zobrazí jako přeškrtnutý. 4.

Podtržení

: Kolem textu umístěte znaménka plus (+). Například „+podtržený text+“ se zobrazí jako podtržený text. 5.

Zvýraznění

: Kolem textu umístěte rovnítka (=). Například text „zvýrazněný text“ se zobrazí tučně. 6.

Indent

: Chcete-li řádek odsadit, použijte na začátku řádku symbol větší než (>). Například „> odsazený text“ se zobrazí jako odsazený text. 7. Barva: Změna barvy textu není nativně podporována službou Slack, ale tuto funkci můžete přidat prostřednictvím aplikací nebo rozšíření třetích stran.

Pokud chcete vrátit textu jeho původní styl, nezapomeňte odstranit formátovací znaky.

Proč nelze ve Slacku podtrhávat text?

Přímé podtržení textu není ve Slacku možné, protože platforma tuto volbu formátování neumožňuje. Slack se primárně snaží nabízet přímočaré a nepřehledné rozhraní pro komunikaci a týmovou práci. Pro zvýraznění nebo identifikaci textu však Slack obsahuje řadu dalších možností formátování, včetně tučného písma, kurzívy, přeškrtnutí a kódových bloků.

Můžete zvýraznit text ve zprávách?

Ve zprávách ve službě Slack můžete zvýrazňovat text. Ve službě Slack můžete zvýraznit konkrétní obsah a upozornit na něj. Toho dosáhnete tak, že text, který chcete zvýraznit, vložíte mezi dvojité nebo trojité zpětné křížky. Tím se text odliší od zbytku zprávy a zobrazí se zvýrazněním.