Jak se zbavit rozdělené obrazovky v aplikaci Gmail na iPadu

Jak vypnout multitasking?
Klikněte na ikonu Windows, poté na ikonu Nastavení a vyberte možnost Systém. Přejděte na Multitasking a zapněte všechny čtyři přepínače v nabídce Přichytávání oken. Pokud chcete funkci Přichytávání oken vypnout, vypněte čtyři přepínače zmíněné výše.
Další informace najdete na consumer.huawei.com

Nejste jediní, kdo má potíže s používáním rozdělené obrazovky v aplikaci Gmail na iPadu. S tímto problémem, kdy se Gmail zobrazuje v režimu rozdělené obrazovky a ztěžuje čtení a psaní e-mailů, se setkalo mnoho uživatelů. Naštěstí existuje několik způsobů, jak tento problém vyřešit a používat službu Gmail v zařízení iPad v režimu celé obrazovky.

Začněme řešením základního problému: Jak se na iPadu zbavit rozdělené obrazovky v aplikaci Gmail? Nejjednodušším řešením je ukončení režimu rozděleného zobrazení. Přejeďte prstem od horní části rozdělené obrazovky směrem dolů, počínaje šedým pruhem oddělujícím obě aplikace. Tím by se měla rozdělená obrazovka sbalit a vy se vrátíte do zobrazení jedné aplikace. Rozdělenou obrazovku lze také zavřít klepnutím a podržením šedého pruhu a jeho přetažením na levou nebo pravou stranu obrazovky.

Zabývejme se související otázkou, jak zakázat rozdělenou obrazovku v e-mailech na iPadu. Postup je srovnatelný s řešením problému se službou Gmail. Při prohlížení e-mailů v režimu rozdělené obrazovky sbalte rozdělené zobrazení tažením prstu od horního okraje obrazovky dolů počínaje šedým pruhem. Chcete-li rozdělenou obrazovku zavřít, můžete také klepnout a podržet šedý pruh a poté jej přetáhnout k levému nebo pravému okraji obrazovky.

Chcete-li na zařízení iPad zobrazit Gmail přes celou obrazovku, postupujte podle těchto pokynů. Po spuštění aplikace Gmail klepněte na symbol čtverce v pravém horním rohu. Tento symbol znamená celoobrazovkový režim. Klepnutím na něj se Gmail rozšíří tak, aby vyplnil celou obrazovku, a zmizí veškeré rozdělené zobrazení. Stačí znovu klepnout na symbol čtverce, aby se Gmail vrátil do své výchozí velikosti a ukončil celoobrazovkový režim.

Na závěr si položme otázku, proč je okno služby Gmail rozdělené. Při používání režimu rozdělené obrazovky zařízení iPad můžete současně zobrazovat a používat dvě aplikace. Je určen ke zlepšení dovedností multitaskingu. Pokud jste funkci omylem aktivovali nebo jste měli vedle Gmailu otevřený jiný program, může se Gmail zobrazit na rozdělené obrazovce. Režim rozdělené obrazovky je funkcí operačního systému iPadu, nikoli funkcí samotného Gmailu, což je třeba mít na paměti.

Závěrem lze říci, že rozdělenou obrazovku v aplikaci Gmail v zařízení iPad lze snadno odstranit. Posunutím šedého pruhu k okraji obrazovky nebo přejetím prstem od horního okraje obrazovky dolů můžete režim rozděleného zobrazení opustit. Klepnutím na ikonu čtverce v pravém horním rohu aplikace přepnete Gmail do režimu celé obrazovky. Mějte na paměti, že Gmail není v režimu rozdělené obrazovky nijak zvlášť zmiňován; jedná se o funkci zařízení iPad. Podle těchto pokynů můžete Gmail na iPadu používat plynule a v režimu celé obrazovky.

FAQ
Jak přepnu iPad z rozdělené obrazovky na jednu obrazovku?

Pomocí níže uvedených pokynů můžete převést rozdělenou obrazovku v aplikaci Gmail na iPadu na jednu obrazovku: V kroku 1 otevřete na iPadu aplikaci Gmail. 2. Pokud používáte režim rozdělené obrazovky, zobrazí se vedle sebe dva programy. Přejetím prstu z pravé strany obrazovky směrem ke středu režim rozdělené obrazovky ukončíte. Tím se obě aplikace opět spojí na jedné obrazovce. 3. Další možností je posunout pruh oddělující obě aplikace směrem k okraji obrazovky, dokud nezmizí. Tím režim rozdělené obrazovky ukončíte. 4. Po odstranění rozdělení obrazovky by se nyní měl Gmail zobrazit na jedné celé obrazovce.

Upozorňujeme, že v závislosti na verzi systému iPadOS, kterou používáte, se tyto kroky mohou výrazně lišit.

Proč je obrazovka Gmailu rozdělená?

Funkce rozděleného zobrazení zařízení iPad, která umožňuje souběžnou práci se dvěma aplikacemi vedle sebe, může způsobit rozdělení obrazovky aplikace Gmail. Pokud je obrazovka Gmailu rozdělená, je možné, že jste tuto funkci omylem zapnuli. Rozdělené zobrazení umožňuje při multitaskingu používat dva programy najednou, což může být pro některé uživatele užitečné. Pokud však dáváte přednost používání služby Gmail v jediném celoobrazovkovém režimu, můžete rozdělený režim rychle vypnout pomocí několika jednoduchých kroků.

Jak vrátím Gmail do normálního zobrazení?

Pomocí níže uvedených postupů můžete obnovit rozdělenou obrazovku iPadu a Gmail do výchozího zobrazení. V kroku 1 otevřete na zařízení iPad aplikaci Gmail. 2. V levém horním rohu obrazovky jsou tři vodorovné čáry. Chcete-li otevřít navigační nabídku, klepněte na tyto čáry. 3. Posunutím navigační nabídky směrem dolů vyhledejte možnost „Nastavení“. Dotkněte se jí. 4. V nabídce Nastavení vyhledejte položku „Mail“ a dotkněte se jí. V části Mail objevíte volbu s názvem „Split View“ (Rozdělené zobrazení). Chcete-li ji vypnout, otočte přepínačem vedle ní. 6. Po vypnutí funkce Rozdělené zobrazení opusťte sekci Nastavení a vraťte se na primární obrazovku služby Gmail. 7. Váš účet Gmail by měl být v tuto chvíli opět ve standardním zobrazení bez rozdělené obrazovky. Pomocí těchto pokynů byste měli být schopni obnovit standardní zobrazení služby Gmail na zařízení iPad.