Jak zálohovat fotografie z iPhonu do aplikace Fotky Google

V digitálním věku ukládáme do iPhonů nekonečné množství vzpomínek prostřednictvím obrázků a filmů. Abychom však mohli zaručit, že tyto neocenitelné vzpomínky budou v bezpečí, je třeba zavést strategii zálohování. Oblíbenou volbou je zálohování snímků z iPhonu do služby Obrázky Google. Pomocí této cloudové služby můžete ukládat a prohlížet své snímky z jakéhokoli zařízení, které má připojení k internetu. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak rychle zálohovat snímky z iPhonu do služby Google images, a také na několik možností zálohování mimo službu iCloud a na to, zda můžete fotografie z iPhonu odstranit i po jejich zálohování do služby Google Photos.

Aplikace Obrázky Google je nejrychlejší způsob zálohování obrázků z iPhonu do Fotek Google. Pokud ji ještě nemáte, můžete ji získat v App Store. Po instalaci aplikaci otevřete a přihlaste se pomocí svého účtu Google. Po klepnutí na ikonu „Nastavení“ vyberte možnost „Zálohovat a synchronizovat“. Právě zde můžete zvolit velikost nahrávání fotografií. Pokud zvolíte možnost „Vysoká kvalita“, Google fotografie výrazně zkomprimuje, ale i tak budou vypadat fantasticky a nebudou se počítat do limitu úložiště Google. Pokud chcete raději zachovat původní kvalitu, zvolte „Původní“. Mějte na paměti, že pokud zvolíte možnost původní kvality, budou se vaše fotografie započítávat do limitu úložiště Google.

Klepnutím na možnost „Zálohovat vše“ zahájíte proces zálohování. Všechny snímky v iPhonu se nyní začnou nahrávat na váš účet Google prostřednictvím služby Fotky Google. Počet fotografií a rychlost vašeho internetového připojení ovlivní, jak dlouho bude trvat dokončení zálohování. Počáteční zálohování může nějakou dobu trvat, proto je lepší připojit se k síti Wi-Fi, abyste nevyužívali mobilní data. Je důležité si uvědomit, že to může nějakou dobu trvat. Pokud nechcete k zálohování obrázků z iPhonu používat službu iCloud, existují i jiné možnosti. Využití aplikace Disk Google je jednou z možností. Nainstalujte aplikaci, přihlaste se pomocí svého účtu Google a poté v nabídce nastavení zapněte volbu „Fotografie“. Obrázky z iPhonu budou okamžitě synchronizovány s vaším účtem na Disku Google.

Další možností je využít nástroj Zálohování a synchronizace Google, když je iPhone připojen k počítači. Pomocí této aplikace můžete vybrat konkrétní složky v počítači, včetně složky fotografií pro iPhone, které se mají zálohovat na Disk Google. Po nastavení bude nástroj automaticky synchronizovat vybrané složky a zajistí automatické zálohování všech nových fotografií.

Po zálohování obrázků iPhonu do služby Obrázky Google je další otázkou, zda můžete tyto zálohy odstranit. Ano, to je odpověď. Po úspěšném zálohování snímků do služby Google images můžete snímky z iPhonu bezpečně odstranit a uvolnit tak úložiště. Před odstraněním obrázků se však musíte ujistit, že jsou bezpečně zálohovány. Před jejich odstraněním z iPhonu se ujistěte, že jsou dostupné a zobrazitelné ve Fotkách Google.

Nakonec zálohování snímků z iPhonu do služby Google images nabízí jednoduchý a spolehlivý přístup k ochraně vašich neocenitelných vzpomínek. Nejrychlejší metodou je aplikace Fotky Google, která umožňuje jednoduché nahrání fotografií na váš účet Google. Alternativně můžete zálohovat své snímky bez použití služby iCloud pomocí aplikace Disk Google nebo nástroje Zálohování a synchronizace Google. Před odstraněním snímků z iPhonu se vždy ujistěte, že jsou bezpečně zálohovány. Dodržováním těchto postupů si můžete být jisti, že vaše neocenitelné vzpomínky jsou bezpečně uloženy v cloudu.

FAQ
Co je lepší iCloud, nebo Fotky Google?

Co je lepší, iCloud nebo Fotky Google, nakonec záleží na vašich individuálních požadavcích a vkusu. Fotky Google i iCloud mají každá své výhody i nevýhody.

Platforma cloudového úložiště společnosti Apple, známá jako iCloud, je bezproblémově integrována se všemi produkty Apple. iCloud pro vás může být praktičtější, pokud používáte výhradně produkty Apple a hodně spoléháte na ekosystém Apple. Obsahuje uživatelsky přívětivé uživatelské rozhraní, automatické zálohování a synchronizaci fotografií napříč všemi zařízeními Apple.

Fotky Google jsou naproti tomu cloudová služba pro ukládání fotografií, kterou společnost poskytuje. Přístup k ní mají uživatelé systému Apple i Android. S určitými omezeními kvality nabízí služba Fotky Google neomezené úložiště fotografií a videí, rozsáhlé funkce vyhledávání a jednoduché možnosti sdílení. Kromě toho obsahuje funkce, jako jsou inteligentní návrhy, automatické uspořádání a silné editační nástroje.

Závěrem lze říci, že služba iCloud je vhodnější pro zákazníky, kteří jsou již pevně zakořeněni v ekosystému společnosti Apple, zatímco služba Fotky Google nabízí větší kompatibilitu napříč několika platformami a další funkce, například neomezené úložiště. Při rozhodování, která služba je pro vás nejvhodnější, doporučujeme zohlednit preferovaná zařízení, požadavky na úložiště a požadované funkce.

Je pro iPhone lepší iCloud, nebo Fotky Google?

Vaše vlastní požadavky a vkus nakonec rozhodnou o tom, kterou službu budete používat k zálohování fotografií pro iPhone – službu ICloud nebo Fotky Google.

Platforma cloudového úložiště společnosti Apple, známá jako iCloud, je zcela integrována do ekosystému iOS. Úložiště o velikosti 5 GB, které nabízí zdarma, nemusí zákazníkům s velkým množstvím snímků stačit. Pokud však potřebujete více místa, můžete si dokoupit další úložiště iCloud. Vaše snímky budou bezpečně uloženy a dostupné na všech vašich zařízeních Apple díky jednoduchému používání služby iCloud a automatickému zálohování.

Fotky Google naproti tomu nabízejí flexibilnější a funkčně bohatší prostředí. Poskytuje neomezené bezplatné úložiště pro filmy a fotografie ve vysokém rozlišení (až 1080p), takže je žádanou volbou pro lidi s rozsáhlými knihovnami médií. Fotky Google navíc nabízejí propracované funkce vyhledávání, automatickou kategorizaci a jednoduché sdílení fotografií.

Závěrem lze říci, že iCloud může být lepší volbou, pokud jste silně vázáni na ekosystém Apple a máte rádi konzistentní uživatelské prostředí ve všech svých zařízeních. Služba Fotky Google však pro vás může být lepší volbou, pokud máte rozsáhlou knihovnu fotografií nebo dáváte přednost dalším funkcím, které nabízí, jako je neomezené úložiště a propracované možnosti vyhledávání.