Jak opravit snímek obrazovky na iPhonu. Průvodce řešením potíží

Pořizování snímků obrazovky na iPhonu je užitečná funkce, která umožňuje zaznamenávat a sdílet okamžiky z obrazovky zařízení. Problémy při pokusu o pořízení snímků obrazovky však mohou být nepříjemné. V tomto příspěvku se budeme zabývat typickými problémy při pořizování snímků obrazovky a nabídneme řešení, která vám je pomohou vyřešit. Potíže s pořizováním snímků obrazovky na iPhonu Obejděte je aktualizací systému iOS a restartováním iPhonu. Pokud máte potíže s pořizováním snímků obrazovky na iPhonu, nejprve jej restartujte. Posunutím posuvníku „posunout k vypnutí“ vypněte iPhone stisknutím a podržením tlačítka napájení, dokud se nezobrazí. Chcete-li zařízení restartovat, chvíli počkejte a poté znovu stiskněte a podržte tlačítko napájení, dokud se neobjeví logo Apple.

Pokud prostý restart problém nevyřeší, zkontrolujte, zda nejsou k dispozici aktualizace systému iOS. Konflikty nebo chyby mohou být občas způsobeny zastaralým softwarem. Přejděte do Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru a aktualizujte systém iOS. Pokud je k dispozici aktualizace, klepněte na možnost „Stáhnout a nainstalovat“ a řiďte se pokyny na obrazovce. Problém se snímkem obrazovky lze vyřešit aktualizací systému iOS, která obsahuje opravy chyb. Problémem je nesprávný formát snímku obrazovky. Řešení: V případě, že se snímek zobrazí na obrazovce, je nutné jej vyjmout: Upravte nastavení snímku obrazovky

Snímky obrazovky iPhonu se automaticky ukládají ve formátu PNG. Změnou nastavení v zařízení však můžete formát převést na JPG. Postup je následující:

1. Spusťte aplikaci Nastavení v iPhonu.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Fotoaparát“.

3. Ve sloupci „Formáty“ vyberte možnost „Nejkompatibilnější“.

Pokud chcete snížit velikost souboru nebo zaručit kompatibilitu s určitými platformami nebo programy, nastavení formátu na „Most Compatible“ způsobí, že snímky obrazovky budou uloženy ve formátu JPG. Nastavení snímků obrazovky se liší, což je problém Obnovte výchozí nastavení snímků obrazovky

Pokud jste nedávno změnili nastavení snímků obrazovky, můžete rychle obnovit výchozí konfiguraci. Postup je následující:

1. Spusťte aplikaci Nastavení v iPhonu. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Obecné“. 3. V nabídce v dolní části obrazovky vyberte možnost „Resetovat“. 4. Klikněte na „Resetovat všechna nastavení“ a v případě potřeby zadejte svůj přístupový kód.

Uvědomte si, že obnovení všech nastavení může vrátit zařízení do výchozího továrního nastavení, proto si před zahájením nezapomeňte zálohovat všechny důležité informace nebo předvolby.

Závěrem: Problémy se snímky obrazovky na iPhonu mohou být nepříjemné, ale většinu problémů lze odstranit několika jednoduchými úkony. Problém lze často vyřešit restartováním smartphonu, aktualizací systému iOS, přepnutím formátů snímků obrazovky nebo návratem k výchozímu nastavení. Pokud problém přetrvává, může být nutné kontaktovat podporu společnosti Apple a požádat o další pomoc.

FAQ
Jak obnovit snímek obrazovky?

Pro obnovení funkčnosti snímku obrazovky iPhonu můžete vyzkoušet následující metody řešení problémů: 1. Restartujte iPhone: Před opětovným zapnutím jej jednoduše vypněte. To může pomoci při obnovení nastavení zařízení a odstranění drobných softwarových problémů.

2. Aktualizace softwaru iPhonu: Proveďte aktualizaci softwaru iPhonu: Zkontrolujte, zda je verze systému iOS v iPhonu nejnovější. Aktualizace softwaru často poskytují opravy a vylepšení chyb, které mohou ovlivnit užitečnost snímků obrazovky. 3. Zkontrolujte, zda nedošlo k fyzickému poškození oblasti: Zkontrolujte fyzická tlačítka na iPhonu, zejména tlačítka napájení a hlasitosti, která se používají k pořizování snímků obrazovky. Ujistěte se, že nejsou rozbitá nebo zaseknutá. 4. Vypněte funkci AssistiveTouch: Pokud máte na iPhonu aktivní funkci AssistiveTouch, může bránit pořizování snímků obrazovky. Přejděte do Nastavení > Zpřístupnění > Dotyk > AssistiveTouch a přepnutím vypněte funkci AssistiveTouch. 5. Obnovte všechna nastavení: Pokud problém přetrvává, můžete se pokusit vymazat nastavení iPhonu. Pozoruhodné je, že se tím obnoví nastavení, jako jsou hesla Wi-Fi a vlastní nastavení, ale nikoli vaše data. V nabídce „Nastavení > Obecné > Obnovit“ vyberte možnost „Obnovit všechna nastavení“ a poté „Potvrdit“. Pokud žádný z výše uvedených postupů nefunguje, zvažte obnovení výchozího továrního nastavení iPhonu. Nezapomeňte si nejprve vytvořit zálohu důležitých dat, protože tímto krokem dojde ke smazání všeho ve vašem zařízení. K obnovení iPhonu použijte iTunes nebo Finder v počítači.

Pokud po provedení těchto postupů problém stále přetrvává, může být nezbytné obrátit se na podporu společnosti Apple nebo zajít do autorizovaného servisu.

Mohu změnit nastavení snímku obrazovky?

Ano, nastavení snímku obrazovky iPhonu můžete změnit. Postupujte podle následujících kroků, abyste toho dosáhli: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Obecné“. 3. V nabídce Obecná nastavení vyberte položku „Zpřístupnění“. 4. Přejděte dolů a klikněte na položku „Dotyk“. 5. Možnost „Klepnutí zpět“ naleznete v části „Fyzické a motorické“. Dotkněte se jí. 6. Zde můžete nastavit, aby zadní strana iPhonu reagovala na gesto dvojitého nebo trojitého klepnutí a pořídila snímek obrazovky. 7. Klepněte podle potřeby na „Double Tap“ nebo „Triple Tap“ a poté ze seznamu dostupných akcí vyberte „Screenshot“.

Po nastavení gesta klepnutí na záda pro pořizování snímků obrazovky můžete na iPhonu pořídit snímek obrazovky dvojitým nebo trojitým klepnutím na záda namísto stisknutí fyzických tlačítek.

Jak změním typ snímku obrazovky?

Pomocí těchto postupů můžete změnit typ snímku obrazovky na iPhonu: 1. Spusťte na iPhonu aplikaci „Nastavení“. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Obecné“. 3. V nabídce Obecná nastavení vyberte položku „Zpřístupnění“. 4. Přejděte dolů a klikněte na položku „AssistiveTouch“. 5. Přepínačem zapněte funkci AssistiveTouch. 6. Na obrazovce se zobrazí malý šedý čtverec s bílým kolečkem. 7. Klepněte na ikonu AssistiveTouch a poté klepněte na tlačítko „Device“. 8. V nabídce Zařízení klikněte na položku „Více“. Devět. Klikněte na položku „Snímek obrazovky“. 10. Z dostupných možností můžete vybrat typ snímku obrazovky Celá stránka, Okno nebo Výběr. Výběrem preferovaného typu snímku obrazovky můžete upravit způsob, jakým iPhone pořizuje snímky obrazovky.