Jak nainstalovat mody KSP. Průvodce pro nadšence průzkumu vesmíru

How do you get mods on KSP?
And select your KSP install folder. You can use this to manage multiple instances of KSP. If you want to play with real skills or a system in one and just do some visual mods in the other in secane.
Další informace najdete na www.youtube.com

Ve známé simulační hře pro průzkum vesmíru známé jako Kerbal Space Mission (KSP) je možné postavit a spustit vlastní vesmírnou misi. Jednou z hlavních předností KSP je živá scéna modifikací, která poskytuje širokou škálu vylepšení vlastností a funkcí hry. V tomto článku vám krok za krokem vysvětlíme, jak instalovat mody pro KSP, a odpovíme na některé často kladené otázky týkající se systémových požadavků a instalace modů.

Kde se nachází složka pro instalaci modů KSP?

Před zahájením instalačního postupu je velmi důležité pochopit, kde se nachází instalační složka modů KSP. V závislosti na operačním systému, který používáte, může být tato složka umístěna na jiném místě:

V systému Windows přejděte do složky „C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonKerbal Space ProgramGameData“, kde často najdete složku modifikace KSP.

– Mac: Na Macu se složka KSP mod často nachází v adresáři „/Applications/KSP.app/Contents/Resources/GameData“.

– Linux: Složka mod se u uživatelů Linuxu obvykle nachází v adresáři „/home/[uživatelské jméno]/.steam/steam/steamapps/common/Kerbal Space Program/GameData“.

Jak ručně nainstaluji mody KSP?

Pro ruční instalaci modů KSP použijte tento návod:

Nejprve si mod stáhněte: Vyhledejte mod, který chcete nainstalovat, na spolehlivé webové stránce pro modifikaci KSP, jako je CurseForge nebo SpaceDock. Po stažení uložte soubor s modem do počítače (obvykle je ve formátu.zip nebo.rar).

2. Rozbalte soubor modifikace: Pro extrakci obsahu staženého souboru mod použijte aplikaci pro extrakci souborů, jako je WinRAR nebo 7-Zip. 3. Objevte složku KSP mod: Otevřete instalační složku KSP mod, jak bylo uvedeno výše. Rozbalenou složku mod přesuňte do složky GameData, čímž dokončíte instalaci mod. Složka mod by měla být umístěna přímo ve složce GameData, neměla by být vnořena do jiné složky.

5. Spusťte KSP: Mod by měl být nyní nainstalován a k dispozici k použití po spuštění nebo restartování KSP.

Jak mohu použít CKAN k instalaci modů KSP?

Správce modů pro KSP s názvem CKAN (Comprehensive Kerbal Archive Network) usnadňuje instalaci a údržbu modů. Zde je návod, jak instalovat mody KSP pomocí CKAN:

1. Nainstalujte mody KSP pomocí CKAN. Stáhněte si nejnovější verzi CKAN pro svůj operační systém z webových stránek CKAN na adrese https://github.com/KSP-CKAN/CKAN/releases.

2. Nastavení CKAN: Po dokončení stahování spusťte instalační program CKAN a postupujte podle pokynů na obrazovce, abyste nastavili CKAN na svém počítači.

3. Otevřete CKAN: Po instalaci otevřete CKAN z plochy nebo nabídky Start.

4. Vyberte mody: Projděte si dostupné mody CKAN a vyberte ty, které chcete nainstalovat. Výběr vhodných modů pro váš preferovaný herní styl je jednodušší díky důkladným informacím, které CKAN o každém modu poskytuje.

5. Nainstalujte mody: Po výběru modů, které chcete nainstalovat, použijte tlačítko CKAN „Apply Changes“ (Použít změny) a proveďte instalaci. O stahování a instalaci se CKAN postará automaticky.

Jak se instaluje Parallax KSP?

Populární mod Parallax pro vizuální vylepšení KSP obsahuje lepší nebeská tělesa a realistické skyboxy. Postup instalace Parallaxu je následující:

Nainstalujte Parallax: Stáhněte si soubor modifikace na stránce modifikace Parallax na spolehlivém webu modifikace KSP.

Soubor modifikace odeberte: 2. Pro extrakci obsahu staženého souboru modu použijte aplikaci pro extrakci souborů.

3. Najděte složku modifikace KSP: Přejděte do umístění instalace modů KSP, jak bylo uvedeno dříve.

Přesunutím rozbalené složky Parallax do složky GameData dokončete instalaci modifikace Parallax. Ujistěte se, že složka Parallax je umístěna bezprostředně ve složce GameData, stejně jako při ruční instalaci.

5. Spusťte nebo restartujte KSP a spusťte Parallax. Nyní by měl být Parallax nainstalován. Chcete-li změnit vizuální zážitek, upravte nastavení módu prostřednictvím nabídky nastavení ve hře. Potřebujete pro KSP výkonný počítač? KSP využívá velké množství prostředků, zejména při použití modů, které zvyšují počet funkcí a kvalitu grafiky. I když KSP může běžet i na méně výkonných počítačích, vlastnictví kvalitního počítače může výrazně zlepšit váš herní zážitek. Níže jsou uvedeny doporučené systémové předpoklady pro KSP:

Pro operační systém je vyžadován systém Windows 7/8/10 (64bitový), macOS 10.10 nebo novější, vhodná distribuce Linuxu nebo procesor kompatibilní s Core 2 Duo. – Operační paměť: 4 gigabajty. – Grafika: 1 GB operační paměti: Grafická karta s podporou DirectX 10 (integrovaná grafika může mít problémy se složitějšími modifikacemi).

– Paměťové úložiště: 3 GB volného místa.

Závěrem lze říci, že instalace modů pro KSP může výrazně zlepšit váš zážitek z průzkumu vesmíru. Ať už se rozhodnete instalovat mody ručně, nebo použijete správce modů, jako je CKAN, je důležité dodržovat poskytnuté pokyny a ujistit se, že mody stahujete z důvěryhodných zdrojů. Se správnými mody a systémovými požadavky můžete své hraní KSP pozvednout do nových výšin.

FAQ
Co je to klíč modů v KSP?

Ve hře Kerbal Space Program (KSP) se klávesou mod označuje konkrétní klávesa na klávesnici, která umožňuje přístup k modům ve hře a interakci s nimi. Klávesa modů je obvykle přiřazena samotným modem nebo si ji hráč může upravit v nastavení hry. Stisknutím klávesy mod můžete otevřít rozhraní modů, které umožňuje procházet a spravovat nainstalované mody, upravovat nastavení modů a přistupovat k vlastnostem a funkcím specifickým pro mody.

Jak nainstaluji složku modů?

Chcete-li nainstalovat složku modů pro Kerbal Space Program (KSP), postupujte podle následujících kroků:

1. Stáhněte si soubor s modem: Navštivte důvěryhodnou webovou stránku pro modifikaci KSP, například CurseForge nebo oficiální fórum KSP, a najděte mod, který chcete nainstalovat. Stáhněte si soubor modifikace do počítače.

2. Vyhledejte složku hry KSP: Přejděte do složky, ve které máte nainstalovanou hru KSP. Ta se obvykle nachází v adresáři „Program Files“ nebo „Program Files (x86)“, v závislosti na operačním systému.

3. Otevřete složku „GameData“: Uvnitř složky hry KSP vyhledejte složku „GameData“. Do této složky budete umisťovat soubory modifikací.

4. Rozbalte soubor modifikace: Pokud je stažený soubor modifikace v komprimovaném formátu (obvykle ve formátu .zip nebo .rar), rozbalte jeho obsah pomocí nástroje pro extrakci souborů, například WinRAR nebo 7-Zip. Tím se vytvoří složka obsahující soubory modů.

5. Složku mod zkopírujte: Zkopírujte celou složku mod (obvykle pojmenovanou podle samotného mod), kterou jste rozbalili nebo obdrželi po stažení.

6. Složku s modem vložte do složky „GameData“: Vraťte se do složky hry KSP a přejděte do složky „GameData“. Klikněte pravým tlačítkem myši uvnitř složky „GameData“ a výběrem možnosti „Vložit“ zkopírujte složku s modem do tohoto adresáře.

7. Ověřte instalaci: Po vložení složky modifikace do složky „GameData“ by měla být modifikace nainstalována. Spusťte KSP a zkontrolujte, zda mod pracuje správně. Některé mody mohou vyžadovat další kroky nebo závislosti, proto si nezapomeňte přečíst všechny poskytnuté instalační pokyny nebo dokumentaci.

Nezapomeňte vždy stahovat mody z důvěryhodných zdrojů, abyste se ujistili o jejich pravosti a kompatibilitě s vaší verzí KSP.