Jak změnit název služby Google Home. Průvodce krok za krokem

Máte štěstí, pokud máte zařízení Google Home a chcete mu změnit jméno, aby bylo jedinečnější. Uživatelé mohou díky funkci, kterou nabízí společnost Google, použít jméno, které si sami zvolí jako slovo pro probuzení svého zařízení Google Home. V tomto příspěvku vysvětlíme, jak přejmenovat zařízení Google Home, a budeme se při tom zabývat některými často kladenými otázkami.

Můžete nahradit „Hey Google“ jinou frází? Určitě můžete! Pro zařízení Google Home nabízí společnost Google tři slova pro probuzení: „Hey Google“, „Okay Google“ a „Hey Boo Boo“. Chcete-li změnit budicí slovo, postupujte podle následujících postupů: 1. Spusťte aplikaci Google Home na tabletu nebo chytrém telefonu. 2. Klikněte a podržte položku, kterou chcete přejmenovat. 3. Klikněte na ikonu ozubeného kola v pravém horním rohu karty zařízení. 4. Po přejetí prstem dolů klikněte na položku „Name“ (Název) v části „Device settings“ (Nastavení zařízení). 5. Ze seznamu slov probuzení vyberte preferované slovo. 6. Proces dokončete podle pokynů.

Mějte na paměti, že zařízení Google Home bude reagovat na nově zvolené slovo buzení až po změně výchozího slova buzení. Mohu zařízení Google Home přidělit přezdívku?

Ano, zařízení Google Home můžete dát přezdívku, abyste jej snáze rozpoznali nebo mu dodali jedinečný nádech. Chcete-li svému zařízení Google Home přidělit přezdívku, postupujte podle následujících kroků: 1. Spusťte aplikaci Google Home na svém tabletu nebo chytrém telefonu. 2. Klepněte na miniaplikaci, které chcete dát přezdívku. 3. Klepněte na ikonu ozubeného kola v pravém horním rohu karty zařízení. 4. Po přejetí prstem dolů klepněte na položku „Name“ (Název) v části „Device settings“ (Nastavení zařízení).

5. Zadejte preferovanou přezdívku zařízení Google Home. 6. Kliknutím na tlačítko „Uložit“ začněte novou přezdívku používat.

Vámi zvolená přezdívka se zobrazí v aplikaci Google Home a bude se používat pro hlasové příkazy uvnitř aplikace. Pozoruhodné je, že slovo probuzení (například „Hey Google“) se s přezdívkou nezmění.

Může zařízení Google Home změnit své jméno?

Ano, zařízení Google Home může používat několik jmen pro různé členy domácnosti. Voice Match je technologie, která umožňuje asistentovi Google rozlišovat mezi různými hlasy a podle toho přizpůsobovat své reakce. Chcete-li nastavit funkci Voice Match a používat různá jména pro zařízení Google Home, postupujte podle následujících kroků: 1. Spusťte aplikaci Google Home v tabletu nebo smartphonu. 2. Klepněte na tlačítko . V pravé horní části obrazovky klepněte na svou profilovou fotografii.

Krok 3: Vyberte možnost „Nastavení asistenta“. 4. Po posunutí dolů do této oblasti klepněte na položku „Voice Match“ (Hlasová shoda) v části „Assistant“ (Asistent). 5. Postupujte podle pokynů, abyste naučili asistenta Google rozpoznávat váš hlas. 6. Po nastavení funkce Voice Match můžete ostatním členům rodiny přidělit různá jména.

Každý uživatel zařízení Google Home může mít díky funkci Voice Match jedinečné personalizované prostředí, které zahrnuje personalizované odpovědi, přístup k vlastnímu kalendáři, upomínkám a dalším funkcím.

Může mít „Hey Google“ nové jméno?

Ačkoli si můžete vybrat z několika budících frází, které společnost Google nabízí, výchozí budící slovo „Hey Google“ nelze přímo přejmenovat, jak bylo uvedeno dříve. Pokud chcete jinou frázi pro probuzení, tato další slova pro probuzení, „Okay Google“ a „Hey Boo Boo“, poskytují určitou univerzálnost. Služba Google Home však v současné době neumožňuje používat zcela přizpůsobená slova buzení.

Závěrem lze říci, že přejmenování zařízení Google Home je jednoduchý krok, který vám dává možnost přizpůsobit si budicí slovo. V aplikaci Google Home můžete svému zařízení také přidělit přezdívku pro jednodušší identifikaci. Každý člen vaší rodiny může mít díky funkci Voice Match jedinečnou interakci se zařízením. Výchozí budicí slovo „Hey Google“ sice změnit nemůžete, ale můžete si vybrat z řady dalších možností. Vychutnejte si přizpůsobivější zážitek z chytré domácnosti tím, že si zařízení Google Home ihned personalizujete!

FAQ
Mohu změnit budicí slovo zařízení Google Home?

Probouzecí slovo zařízení Google Home lze změnit, ano. Ve výchozím nastavení je budícím slovem „Hey Google“, můžete jej však změnit na „Ok Google“ nebo „Hey Google“. Zde je návod, jak to udělat: 1. Spusťte aplikaci Google Home na svém tabletu nebo smartphonu.

2. Klepněte na zařízení, jehož budící slovo chcete upravit. 3. Klepnutím na ikonu ozubeného kola v pravém horním rohu stránky zařízení přejděte do nabídky nastavení. 4. V části „Nastavení zařízení“ vyberte možnost „Rozpoznávání a personalizace“ přejetím prstem od horní části směrem dolů.

5. Dále vyberte možnost „Voice Match“. Na následující obrazovce máte možnost upravit slovo probuzení. Klepněte na „Change wake word“ (Změnit slovo buzení). 7. Ze seznamu možností vyberte preferovanou novou budicí frázi z možností „Hey Google“ nebo „Ok Google“.

8. Chcete-li přeškolit řečový model pomocí nové probouzecí fráze, dodržujte pokyny na obrazovce. 9. Po dokončení postupu se aktivuje vámi zvolená nová budicí fráze zařízení Google Home.

Je důležité mít na paměti, že ne všechna zařízení Google Home umožňují upravit probouzecí frázi. Tuto funkci nyní umí používat pouze zařízení Google Nest Hub a původní zařízení Google Home.

Mohu změnit heslo Hey Google na libovolné jméno?

Ano, frázi probuzení na zařízení Google Home můžete změnit z „Hey Google“ na libovolný název. Aktuální seznam alternativních probouzecích slov poskytovaných společností Google zahrnuje „Hey Google“, „OK Google“ a „Hey Boo Boo“. K úpravě budicího slova můžete v aplikaci Google Home provést několik jednoduchých kroků.

Mohu změnit slovo probuzení v aplikaci Google Home?

Probouzecí slovo zařízení Google Home lze změnit, ano. Ve výchozím nastavení je budícím slovem Hey Google, můžete však také použít „Ok Google“. V tuto chvíli však nemůžete vybrat personalizované slovo probuzení. Chcete-li změnit slovo probuzení, musíte provést následující kroky: 1. Spusťte aplikaci Google Home na tabletu nebo smartphonu.

2. Klepněte na zařízení, jehož slovo buzení chcete upravit. 3. Klepněte na ikonu ozubeného kola v pravém horním rohu s nápisem „Nastavení“. (4. Přejděte dolů a vyberte možnost „Rozpoznávání a personalizace“. Pět. Klikněte na položku „Voice Match“ (Hlasová shoda). 6. V části „Hey Google“ klikněte na „Change your Assistant’s voice“ (Změnit hlas asistenta). 7. Přeškolte hlasový model podle pokynů na obrazovce a zvolte nové slovo pro probuzení. Nezapomeňte, že změna slova probuzení se týká pouze jednoho vybraného zařízení Google Home, nikoli všech zařízení Google Home připojených k vašemu účtu.