Jak resetovat iPad Mini. Komplexní průvodce

Resetování iPadu Mini může být užitečným krokem při řešení různých problémů. Reset může pomoci vrátit iPad do výchozího továrního nastavení, ať už máte problémy se softwarem, zapomněli jste přístupové kódy, nebo si prostě přejete vymazat všechna osobní data před prodejem nebo darováním zařízení. V tomto příspěvku najdete vyčerpávající návod, jak resetovat iPad Mini, spolu s odpověďmi na některé často kladené otázky týkající se tohoto procesu.

1. Návod na tvrdý reset iPadu Mini: Tvrdý reset, běžně označovaný jako vynucený restart, je účinný způsob opravy zaseknutého nebo nereagujícího zařízení. Podle těchto pokynů proveďte tvrdý reset zařízení iPad Mini:

Stiskněte a podržte současně tlačítko Domů (na přední straně smartphonu) a tlačítko Spánek/Probuzení (v pravém horním rohu zařízení). Podržte obě tlačítka na místě a počkejte, až se na obrazovce zobrazí logo Apple. 3. Tlačítka uvolněte a poté počkejte, až se iPad Mini obnoví. 2. Má iPad MINI fyzické tlačítko pro resetování? Na rozdíl od některých jiných elektrických výrobků iPad Mini žádné tlačítko nemá. S využitím softwarových možností obsažených v nastavení zařízení jej přesto můžete resetovat.

3. Obnovení továrního nastavení iPadu bez Apple ID a hesla:

Možná vás zajímá, zda je ještě možné iPad Mini resetovat do továrního nastavení, pokud se nemůžete přihlásit ke svému Apple ID nebo jste ztratili heslo. Pokud nemáte správné Apple ID a heslo, nebudete bohužel moci provést typické obnovení továrního nastavení pomocí nastavení zařízení. Tuto bezpečnostní funkci zavedla společnost Apple, aby ochránila vaše osobní údaje.

4. Obnovení továrního nastavení iPadu bez Apple ID nebo zamykacího kódu:

V některých případech, včetně koupě použitého iPadu Mini nebo zapomenutí kódu zámku, může být nutné obnovit tovární nastavení zařízení bez Apple ID nebo kódu zámku. K tomu budete potřebovat iTunes v počítači. Postup je následující: 1. Pomocí USB kabelu připojte iPad Mini k počítači s nainstalovanými iTunes. Spusťte iTunes a v druhém kroku vyberte své zařízení. 3. V nabídce vyberte možnost „Restore iPad“ (Obnovit iPad).

4. Pro dokončení procesu obnovy se řiďte pokyny na obrazovce.

Nezapomeňte, že použitím tohoto postupu dojde k úplnému vymazání všech dat v zařízení iPad Mini, proto si před zahájením vytvořte zálohu všech důležitých dokumentů.

Nakonec může restartování zařízení iPad Mini pomoci odstranit řadu problémů a vrátit jej do výchozího továrního nastavení. Obnovení továrního nastavení může být nutné v případě závažnějších problémů nebo při prodeji iPadu Mini, i když i tvrdý reset může opravit drobné softwarové chyby. Před zahájením obnovení továrního nastavení vždy nezapomeňte zálohovat data a v případě problémů se nebojte obrátit na podporu společnosti Apple nebo na jiné schválené poskytovatele služeb, kteří vám poskytnou další pomoc.

FAQ
Jak provést softwarový a tovární reset iPadu?

Pokud chcete svůj iPad Mini softwarově resetovat, proveďte následující kroky: 1. Stiskněte a podržte tlačítko Napájení, které se nachází vpravo nahoře nebo na boku zařízení, a také tlačítko Domů, které je na přední straně. Obě tlačítka pevně držte, dokud se na obrazovce nezobrazí logo Apple. Uvolněním tlačítek dojde k restartování zařízení iPad Mini.

Existují dva způsoby, jak iPad Mini obnovit do továrního nastavení:

1. Provedení obnovení továrního nastavení prostřednictvím nabídky Nastavení Stisknutím tlačítka

otevřete na iPadu Mini aplikaci Nastavení. Klepněte na položku „Obecné“ a poté v nabídce vyberte možnost „Obnovit“. V nabídce vyberte možnost „Vymazat veškerý obsah a nastavení“. Pokud budete vyzváni, zadejte svůj přístupový kód a potvrďte výběr. Nyní bude obnoveno tovární nastavení vašeho zařízení iPad Mini.

2. Obnovení nastavení pomocí iTunes:

– Pomocí kabelu USB připojte iPad Mini k počítači a poté spusťte iTunes.

– V seznamu zařízení v iTunes vyberte iPad Mini.

– V nabídce vyberte možnost „Obnovit iPad“.

– Zkontrolujte, zda chcete obnovit výchozí nastavení zařízení.

– iTunes nainstalují nejnovější verzi systému iOS a odstraní všechna data ze zařízení iPad Mini.

Před provedením obnovení továrního nastavení zařízení iPad Mini mějte na paměti, že tímto postupem dojde k úplnému vymazání všech dat v zařízení.

Jak provedu obnovení továrního nastavení iPadu pomocí tlačítka?

Obnovení továrního nastavení zařízení iPad Mini můžete provést pomocí tlačítka podle následujících kroků: 1. Začněte stisknutím a podržením tlačítka Napájení, dokud se na obrazovce nezobrazí posuvník Vypnout. Toto tlačítko najdete na horní nebo boční straně iPadu. 2. Chcete-li iPad vypnout, uvolněte tlačítko Napájení poté, co se objeví posuvník, a přejeďte jím zleva doprava. 3. Poté najděte tlačítko Domů na přední straně zařízení iPad a stiskněte a podržte je, zatímco jej pomocí USB kabelu připojíte k počítači. 4. Pokračujte v držení tlačítka Domů, dokud se na iPadu nezobrazí výzva „Připojit k iTunes“. Spusťte iTunes v počítači.

5. Pokud je připojený iPad v režimu obnovení, měli byste být vyzváni k obnovení nebo aktualizaci.

6. Výběrem možnosti „Restore“ (Obnovit) spusťte postup obnovení továrního nastavení. Bude nainstalována nejnovější verze systému iOS a zároveň budou vymazána všechna data v zařízení iPad. 7. Chcete-li provést obnovení továrního nastavení v iTunes, dodržujte pokyny na obrazovce. Po dokončení postupu se iPad restartuje, jako by byl úplně nový. Před provedením obnovení továrního nastavení je nutné mít aktuální zálohu všech dat v iPadu, protože vše bude ze zařízení trvale vymazáno.

Jak donutím iPad resetovat tlačítka?

Chcete-li iPad přinutit k resetování tlačítek, můžete provést následující kroky: 1. Na zařízení iPad najděte tlačítko Napájení. 2. Klepněte na tlačítko Napájení. Často se nachází v pravém horním rohu miniaplikace. 2. Podržte současně stisknuté tlačítko snížení hlasitosti a tlačítko napájení. Podržte obě tlačítka stisknutá po dobu přibližně deseti sekund. Tlačítka držte stisknutá, dokud se na obrazovce nezobrazí logo Apple.

3. Jakmile uvidíte logo, tlačítka uvolněte. Tlačítka na zařízení iPad by nyní měla být po restartu resetována.

Tento postup se označuje jako „tvrdý reset“ nebo „vynucený restart“. V zařízení iPad Mini může pomoci odstranit některé softwarové problémy, například pomalou práci tlačítek. Neměli byste se obávat ztráty dat, protože tvrdý reset vaše data nezničí, takže to mějte na paměti.