Jak vyhledat obrázek z telefonu

Narazili jste někdy na fotografii v telefonu a chtěli jste najít další podobné nebo vás zajímalo, odkud pochází? Díky technologickému pokroku můžete nyní jednoduše vyhledávat fotografie v telefonu. Existuje mnoho způsobů, jak najít hledaná data, ať už používáte iPhone, nebo zařízení se systémem Android. V tomto článku se podíváme na to, jak vyhledat obrázek z telefonu, a budeme se věnovat všem relevantním dotazům.

Jak používat vyhledávání obrázků v iPhonu

Pokud máte iPhone, můžete využít vestavěnou funkci zpětného vyhledávání obrázků v prohlížeči Safari. Postup je následující:

1. Spusťte Safari Otevřete webový prohlížeč Safari v iPhonu.

2. Použijte vyhledávač: Do vyhledávacího řádku v horní části zadejte svůj oblíbený vyhledávač, například Google nebo Bing.

3. Spusťte vyhledávání obrázků: Po načtení vyhledávače stiskněte symbol fotoaparátu ve vyhledávacím řádku.

4. Vyberte obrázek: K dispozici jsou dvě možnosti: Pořídit fotografii a Vybrat fotografii. Pokud se hledaný obrázek již nachází ve vaší knihovně fotografií, zvolte možnost Vybrat fotografii a prohledejte knihovnu, abyste jej našli. Výběrem možnosti Take Photo (Pořídit fotografii) vyfotografujete výsledky hledání a odešlete je.

5. Spusťte vyhledávání: Vyhledávač prozkoumá vámi vybraný nebo pořízený obrázek a předloží výsledky, které se k němu vztahují. Nyní můžete výsledky vyhledávání procházet a získat další podrobnosti nebo srovnatelné obrázky. Vyhledávání fotografií v zařízení se systémem Android Vzhledem k tomu, že systém Android nemá vestavěnou funkci jako Safari, je vyhledávání fotografií pro uživatele systému Android trochu odlišné. Můžete však použít řadu neoficiálních aplikací, které jsou nabízeny v obchodě Google Play. Mezi oblíbená řešení patří například reverzní vyhledávání obrázků, TinEye a Google Lens.

Nainstalujte si aplikaci pro reverzní vyhledávání obrázků tak, že navštívíte obchod Google Play a vyhledáte vhodnou aplikaci. Vyberte aplikaci, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám, a nainstalujte ji.

2. Spusťte aplikaci: Po nastavení aplikace v zařízení se systémem Android ji spusťte.

3. Vyberte obrázek: Můžete si vybrat obrázek z knihovny fotografií nebo pořídit zcela nový obrázek pomocí fotoaparátu v telefonu.

4. Spusťte vyhledávání: Program provede zpětné vyhledávání obrázků a po výběru nebo pořízení snímku předloží relevantní výsledky. Výsledky vyhledávání si pak můžete prohlédnout a vyhledat další podrobnosti nebo srovnatelné obrázky. Pořízení fotografie pro určení, o co se jedná

K identifikaci objektů nebo předmětů, na které narazíte, můžete použít software pro rozpoznávání obrazu, například Google Lens nebo CamFind. Tyto aplikace umožňují pořídit fotografii předmětu a zároveň poskytnout podrobnosti o něm, jako je jeho název, specifikace a dokonce i místo nákupu.

Identifikace zdroje obrázku

Pokud chcete najít původní zdroj nebo ověřit legitimitu obrázku, použijte nástroje pro zpětné vyhledávání obrázků, jako je Google Images nebo TinEye. Na tyto stránky můžete obrázek odeslat nebo zadat adresu URL a vyhledat zdroj obrázku. To může být užitečné pro dohledání autora, vyhledání variant s vyšším rozlišením nebo potvrzení legitimity obrázku.

Závěrem lze říci, že díky technologickým vylepšením je nyní vyhledávání obrázků v telefonu jednodušší než kdy dříve. Ať už používáte iPhone nebo zařízení se systémem Android, můžete využít vestavěné nástroje nebo aplikace třetích stran ke zpětnému vyhledávání obrázků, vyhledávání souvisejících obrázků, rozpoznávání položek a dokonce i ke zjištění, odkud obrázek pochází. Proto až vás příště bude zajímat nějaký obrázek v telefonu, použijte tyto strategie a získejte přístup k bohatým znalostem.

FAQ
Jak provést zpětné vyhledávání obrázků v systému Android?

Pomocí těchto kroků můžete provést zpětné vyhledávání obrázků v zařízení se systémem Android: Spusťte v zařízení se systémem Android libovolný webový prohlížeč, například Google Chrome nebo Mozilla Firefox, abyste získali přístup k internetu. 2. Navštivte vyhledávač obrázků: Vyberte preferovaný vyhledávač obrázků a přejděte do něj. Nejznámější volbou je Google Images, i když existují také Bing Images a TinEye. 3. Použijte funkci vyhledávání obrázků: Na domovské stránce vyhledávače vyhledejte symbol fotoaparátu nebo možnost „Obrázky“. Chcete-li použít nástroj pro vyhledávání obrázků, jednoduše na něj klepněte. 4. Nahrajte obrázek nebo vložte adresu URL obrázku: Existují dva způsoby, jak obrázek vyhledat. Pokud je obrázek již umístěn online, můžete buď vložit adresu URL, nebo jej jednoduše nahrát z galerie telefonu. Vyberte strategii, která vám nejlépe vyhovuje. Když nahrajete obrázek nebo vložíte adresu URL, vyhledávač po stisknutí tlačítka hledání začne hledat srovnatelné fotografie nebo informace.

5. Zahajte zpětné vyhledávání obrázků.

6. Prozkoumejte výsledky vyhledávání: Po dokončení vyhledávání se vám zobrazí seznam vizuálně ekvivalentních obrázků, webových stránek, kde se obrázek vyskytuje, nebo relevantního obsahu. Kliknutím na výsledky můžete prozkoumat další informace.

Nyní jsem hotový! Pomocí těchto technik můžete rychle a efektivně provést zpětné vyhledávání obrázků v zařízení se systémem Android a zjistit relevantní podrobnosti o fotografii.

Umíte vyhledávat obrázky v systému Apple?

V zařízení Apple můžete vyhledávat obrázky. V iPhonu můžete vyhledávat fotografie pomocí vestavěného vyhledávacího nástroje „Spotlight“ společnosti Apple. Chcete-li použít vyhledávací panel Spotlight, jednoduše přejeďte z domovské obrazovky dolů a zadejte hledaný výraz. Z knihovny fotografií ve smartphonu a z webu vám Spotlight nabídne relevantní výsledky vyhledávání obrázků. Kromě toho můžete v zařízení Apple spustit vyhledávání obrázků pomocí vyhledávačů, jako je Google nebo Bing, pomocí prohlížeče Safari.