Jak pingnout počítač v síti

Užitečnou diagnostickou technikou pro kontrolu připojení a ověření, zda je zařízení dosažitelné, je pingnutí počítače v síti. Běžný síťový nástroj s názvem ping pošle malý datový paket na cílovou IP adresu nebo název hostitele a vypočítá, za jak dlouho se paket vrátí. V tomto článku se dozvíte, jak pingnout počítač v síti, včetně okolních zařízení, vlastního počítače, a dokonce i počítače vašeho kamaráda. Jaký je správný způsob pingování místních zařízení v síti?

Abyste mohli pingnout místní zařízení v síti, musíte nejprve znát jeho IP adresu nebo název hostitele. Tyto informace získáte pomocí nástrojů pro skenování sítě nebo kontrolou síťových nastavení zařízení. Otevřete příkazový řádek nebo terminál v počítači a po zjištění adresy IP nebo názvu hostitele zadejte příkaz „ping [IP adresa/název hostitele]“ bez uvozovek. Jakmile stisknete klávesu enter, příkaz ping odešle několik paketů na požadované zařízení a zobrazí výsledky spolu s dobou odezvy a ztrátou paketů. Pomocí tohoto příkazu můžete zkontrolovat, zda je zařízení dosažitelné a zda odpovídá.

Je můj počítač dostupný pomocí příkazu Ping?

Samozřejmě můžete pingovat svůj vlastní počítač. Pingem na vlastní počítač můžete otestovat síťový zásobník a ujistit se, že síťové rozhraní pracuje správně. Otevřete příkazový řádek nebo terminál a zadejte příkaz „ping localhost“ nebo „ping 127.0.0.1“ bez uvozovek pro ping svého počítače. Váš vlastní počítač je reprezentován zpětnou adresou 127.0.0.1, což je IP adresa. Příkaz ping přenese pakety na váš počítač a po stisknutí klávesy enter zobrazí výsledky. Správnou funkci síťového rozhraní počítače poznáte podle toho, že obdržíte odpovědi. Co dělá síťový příkaz Ping?

Důležitým síťovým nástrojem pro zjištění připojení zařízení je příkaz ping. Pro zjištění doby odezvy vysílá pakety ICMP (Internet Control Message Protocol) Echo Request na cílové zařízení a čeká na ICMP Echo Reply. Windows, macOS a Linux jsou jen některé z operačních systémů, které podporují příkaz ping. Za účelem diagnostiky problémů s latencí, kontroly ztráty paketů nebo zjištění, zda je zařízení online, se často používá k řešení problémů se sítí. Co je příkaz Pinging na počítač kamaráda?

Abyste mohli pingnout počítač přítele, musíte znát jeho IP adresu nebo název hostitele. Pokud jste ve stejné místní síti, můžete obvykle zjistit něčí IP adresu nahlédnutím do nastavení sítě jeho zařízení nebo pomocí softwaru pro skenování sítě. Otevřete příkazový řádek nebo terminál na počítači a po zjištění IP adresy nebo názvu hostitele zadejte příkaz „ping [IP adresa/název hostitele]“ bez uvozovek. Příkaz ping přenese pakety do počítače vašeho přítele a po stisknutí klávesy enter zobrazí výsledky. Odpovědi naznačují, že jeho počítač je dosažitelný a funguje správně, pokud je dostanete.

Příkaz ping je užitečným nástrojem pro zjištění síťového připojení, abychom to shrnuli. Znalost IP adresy nebo názvu hostitele je klíčová, ať už chcete pingnout místní zařízení v síti, svůj vlastní počítač, nebo dokonce počítač svého kamaráda. Pomocí příkazu ping můžete vyhodnocovat závady sítě, hledat problémy s připojením a měřit dobu odezvy. Mějte na paměti, že výsledky příkazu ping poskytnou užitečné informace, které vám pomohou při řešení problémů souvisejících se sítí.

FAQ
Jak zadám příkaz ping na IP adresu přítele?

Chcete-li pingnout IP adresu přítele, můžete provést následující akce: V kroku 1 otevřete na svém počítači příkazový řádek. Toho dosáhnete stisknutím kláves Windows + R, zadáním „cmd“ do dialogového okna Spustit a stisknutím klávesy Enter.

2. Do okna Příkazového řádku zadejte „ping“ a mezeru. 3. Po mezeře zadejte IP adresu svého přítele. Pokud by jeho IP adresa byla například 192.168.1.100, zadali byste „ping 192.168.1.100“. 4. Příkaz ping spustíte stisknutím klávesy Enter. Příkazový řádek počká na odpověď a poté odešle sekvenci datových paketů na IP adresu vašeho přítele. V okně Příkazového řádku se zobrazí výsledky. Pokud je příkaz ping úspěšný, zobrazí se odpovědi, jak dlouho trvalo odeslání jednotlivých paketů na IP adresu vašeho přítele a z ní. Pokud je ping neúspěšný, můžete si všimnout časových limitů nebo chybových hlášení. Můžete zkontrolovat, zda je kamarádův počítač v síti dosažitelný, a změřit dobu odezvy pomocí pingu na jeho IP adresu.

Jak mohu provést ping na své zařízení?

Chcete-li provést ping na své zařízení v síti, můžete provést následující akce: 1. Spusťte příkazový řádek počítače. V systému Windows toho dosáhnete stisknutím kláves Windows a R, zadáním příkazu „cmd“ a klepnutím na klávesu Enter. Na počítači Mac spusťte program Terminal. 2. Do příkazového řádku nebo terminálu zadejte příkaz „ping“ a IP adresu nebo název hostitele zařízení, které chcete pingnout. Například zadejte „ping 192.168.1.100“ pro ping na zařízení s IP adresou 192.168.1.100. Při pingování zařízení byste měli nahradit IP adresu názvem hostitele. 3. Chcete-li příkaz provést, stiskněte klávesu Enter. Po zadání hostitelského jména nebo IP adresy odešle nástroj ping na tuto adresu sérii malých datových paketů a bude čekat na odpověď. 4. Zobrazí se výsledky pingu se zobrazením doby odezvy (v milisekundách) a množství odeslaných a přijatých paketů. Pokud je ping úspěšný, zobrazí se doba odezvy a skutečnost, že pakety byly přijaty. Pokud je ping neúspěšný, může být problém s připojením k síti nebo zařízení nemusí být dosažitelné. Odpověď nemusíte vždy obdržet, i když je zařízení online, protože některá zařízení mohou mít z bezpečnostních důvodů zakázané odpovědi na dotaz ping.