Jak nastavit rodičovskou kontrolu na Firesticku

Uživatelé oblíbeného zařízení Amazon Firestick mají přístup k různým filmům, televizním epizodám a dalším typům materiálů. Jako rodiče se však možná obáváte, k jakému obsahu mají vaše děti prostřednictvím zařízení Firestick přístup. Zařízení má naštěstí robustní funkce rodičovské kontroly, které vám pomohou omezit přístup k nevhodnému materiálu a zajistit dětem bezpečné prostředí pro sledování. V tomto článku vás provedeme procesem nastavení rodičovské kontroly na zařízení Firestick.

1. Omezení používání zařízení Firestick dětmi: Můžete nastavit číslo PIN, které je nutné pro přístup k určitým typům materiálů, abyste omezili používání zařízení Firestick pro děti. Uděláte to následujícím způsobem:

– Přejděte na možnost „Nastavení“ na domovské obrazovce zařízení Firestick. V pravém sloupci klikněte na možnost „Předvolby“. – Vyberte možnost „Rodičovská kontrola“ a poté vyberte možnost „Omezit podle typu obsahu“.

– Zobrazí se výzva k zadání kódu PIN. Zvolte speciální kód PIN, který si snadno zapamatujete, ale který ostatní těžko uhodnou.

– Po zadání kódu PIN můžete vybrat typy obsahu, jako jsou filmy, televizní seriály, aplikace a hry, které chcete omezit. Abyste zajistili, že bude k dispozici pouze vhodný obsah, můžete také použít věkové omezení obsahu.

2. Zakázání nákupů na zařízení Firestick:

Pro transakce na zařízení Firestick můžete nastavit kód PIN, abyste zabránili neúmyslným nebo neoprávněným nákupům. Proveďte tyto úkony:

– Na domovské obrazovce klikněte na „Nastavení“ a poté na „Předvolby“. Přejděte dolů na položku „Rodičovská kontrola“ a vyberte možnost „Omezit nákupy“. Po výzvě zadejte kód PIN.

– Nyní se můžete rozhodnout, zda je číslo PIN nutné pro všechny nákupy, nebo pouze pro nákupy v aplikacích. Zapnutím této funkce můžete svým dětem zabránit v nechtěných nákupech na zařízení Firestick.

3. Nastavení časových limitů Firestick: V zařízení Firestick bohužel nejsou zabudovány žádné možnosti časového omezení. Na několika zařízeních, včetně zařízení Firestick, můžete časová omezení nastavit pomocí aplikací třetích stran nebo softwaru rodičovské kontroly. Vyhledejte v obchodě Amazon Appstore aplikace jako „Screen Time“ nebo „Parental Control App“ nebo se podívejte na jiné programy rodičovské kontroly, které jsou k dispozici pro vaše konkrétní potřeby.

4. Dětský režim Firestick:

Firestick v současné době nemá samostatný dětský režim. Domovskou obrazovku zařízení Firestick však můžete přizpůsobit dětem ručním výběrem a uspořádáním aplikací a obsahu vhodných pro daný věk. Tím zabráníte tomu, aby se vaše děti při používání svých oblíbených aplikací a pořadů náhodně dostaly k nevhodnému obsahu.

Závěrem lze říci, že zařízení Amazon Firestick obsahuje řadu nástrojů rodičovské kontroly, které vám umožní omezit přístup k určitému obsahu, zabránit nákupům a zajistit, aby se vaše děti dívaly v bezpečném prostředí. Pomocí pokynů v tomto článku můžete převzít kontrolu nad zařízením Firestick a zajistit, aby vaše děti měly přístup ke své oblíbené zábavě a zároveň byly chráněny před nevhodným materiálem.

FAQ
Má Amazon rodičovskou kontrolu?

Možnosti rodičovské kontroly jsou pro zařízení Amazon Firestick k dispozici, ano. Tyto možnosti umožňují rodičům nebo jiným zodpovědným dospělým osobám stanovit omezení obsahu, který lze na zařízení Firestick sledovat, což vede k bezpečnějšímu prostředí pro sledování obsahu dětmi. Zapnutím rodičovské kontroly mohou uživatelé nastavit číslo PIN, které je třeba zadat pro přístup k určitým druhům materiálu, včetně filmů, televizních pořadů, aplikací a her. Rodiče mohou také nastavit věkové omezení obsahu, zakázat určité kanály nebo aplikace a dokonce nastavit časové limity pro používání zařízení Firestick.

Jak zablokuji YouTube na Amazon kids fire?

Chcete-li zakázat službu YouTube na zařízení Amazon Kids Fire, můžete provést následující kroky: Otevřete rodičovský panel Amazon tak, že ve webovém prohlížeči přejdete na stránku parents.amazon.com a přihlásíte se pomocí účtu Amazon. Na rodičovském panelu vyberte dětský profil, pro který chcete zakázat službu YouTube. 3. Na kartě „Obsah a soukromí“ vyberte možnost „Spravovat obsah“. 4. Vyhledejte oblast „Aplikace a hry“ posunutím dolů. Přejděte na položku „Spravovat aplikace a hry“ a klikněte na ni. 5. Zkontrolujte seznam nainstalovaných aplikací pro aplikaci YouTube. Chcete-li aplikaci YouTube zakázat, přepněte přepínač vedle ní. Tím zabráníte zařízení Amazon Kids Fire v přístupu k aplikaci YouTube. Po zablokování aplikace YouTube můžete přidat další filtry obsahu a věková omezení, abyste zajistili, že vaše dítě bude mít přístup pouze k přijatelnému materiálu.

6.

Tyto metody vám pomohou zablokovat službu YouTube v zařízení Amazon Kids Fire a zajistit vašemu dítěti bezpečnější prohlížení.

Jak zablokovat videa na zařízení Amazon kids fire?

K omezení videí můžete použít nástroje rodičovské kontroly, které jsou již součástí zařízení Amazon Kids Fire. Zde je podrobný návod: 1. Otevřete nabídku nastavení zařízení Amazon Kids Fire. Vyberte možnost „Rodičovská kontrola“ nebo „Rodičovská kontrola a nastavení“. 3. Zadejte kód PIN rodičovské kontroly nebo v případě potřeby vytvořte nový. 4. Vyhledejte možnost „Kontrola obsahu“ nebo „Správa obsahu“. 5. Pomocí kontroly obsahu byste měli mít možnost filtrovat nebo omezit určité druhy obsahu, například videa. 6. Zapněte možnost zakázat videa a přizpůsobit si je podle svého vkusu. 7. Mohli byste mít možnost zakázat informace na základě jejich vhodnosti pro určitou věkovou skupinu nebo hodnocení obsahu. 8. Uložte své úpravy a zavřete nabídku rodičovské kontroly.

Všechny filmy, které spadají do zakázaných kategorií nebo hodnocení, již nebudou v aplikaci Amazon Kids Fire po nastavení blokování videí přístupné.