Snapchat Data. Odhalení tajemství za vašimi snímky

Kam se ukládají fotky z Snapchatu?
Nová funkce se jmenuje Memories (Vzpomínky) a jak už název napovídá, půjde pomocí ní ukládat obsah na delší dobu. Funkce vám uloží vaše „snapy“ (tedy obrázky nebo videa) velmi jednoduchým způsobem. Stačí vyfotit fotku či nahrát video, poté jen klepnout na ukládací tlačítko a daný obsah se uloží do vašich Vzpomínek.
Další informace najdete na mobilenet.cz

Snapchat, známá aplikace pro sdílení fotografií a videí, se stala velmi populární mezi uživateli po celém světě. Mnoho lidí se však často ptá, zda Snapchat zobrazuje obrázky nebo jiný obsah a jaké informace Snapchat shromažďuje. Těmto otázkám se budeme věnovat v této eseji a objasníme, co vlastně údaje ze Snapchatu zahrnují. Co se objevuje v datech Snapchat?

Za účelem přizpůsobení funkcí a zlepšení uživatelského zážitku shromažďuje Snapchat různé údaje. Při používání aplikace Snapchat shromažďuje údaje, jako je uživatelské jméno, kontakty, informace o zařízení a poloha. Kromě toho může Snapchat shromažďovat také informace o obsahu, časové ose a časových značkách snímků, které odesíláte a přijímáte.

Je důležité si uvědomit, že společnost Snapchat neuchovává skutečný obsah vašich snímků po neomezenou dobu. Místo toho ukládá metadata, která obsahují čas a příjemce každého snímku. Děje se tak proto, aby bylo zajištěno správné fungování aplikace a aby se zabránilo zneužití platformy. Odhalují data Snapchatu staré fotografie?

Obsah starých snímků není zahrnut do statistik Snapchatu. Snímek je obvykle po zhlédnutí odstraněn ze serverů Snapchatu. Je však důležité si uvědomit, že příjemce může mít stále možnost snap uložit nebo pořídit jeho screenshot, proto buďte při sdílení soukromých nebo citlivých informací opatrní.

Na Snapchatu existuje funkce „Vzpomínky“, která uživatelům umožňuje uchovávat a znovu prohlížet své snímky. Uživatel má přístup k těmto uloženým snímkům, známým také jako vzpomínky, které jsou bezpečně uloženy na serverech Snapchatu. Je však důležité poznamenat, že obsah těchto zaznamenaných vzpomínek není podle statistik Snapchatu viditelný nikomu jinému než osobě, která je původně vytvořila. Jsou v datech Snapchatu zahrnuty i údaje pouze o mých očích?

Uživatelé funkce „My Eyes Only“ služby Snapchat mohou ukládat tajné obrázky nebo videa, která jsou chráněna heslem. Doprovodná data těchto snapů jsou zašifrována a dešifrovat je může pouze uživatel, který je vytvořil. Informace uložené ve složce „My Eyes Only“ jsou soukromé a bezpečné, protože k nim Snapchat nemá přístup. Data aplikace Snapchat: Zahrnuje i smazané vzpomínky?

Data ze Snapchatu nezahrnují smazané vzpomínky. Když uživatel vymaže vzpomínku, servery Snapchatu ji již neuloží a nelze ji již zobrazit. To zaručuje, že uživatelé mají nad svým obsahem vlastnické právo a mohou nežádoucí vzpomínky odstranit.

Souhrnně řečeno, data aplikace Snapchat se většinou skládají z údajů o zveřejněných a přijatých snímcích, jako jsou časové značky a metadata. Příjemce si přesto může vaše snímky uložit nebo pořídit snímek obrazovky, protože Snapchat jejich informace trvale neuchovává. Na serverech Snapchatu jsou bezpečně uchovány vzpomínky a snapy „My Eyes Only“; ty jsou šifrované a přístup k nim má pouze uživatel. Zákazníci Snapchatu mají nad svým obsahem naprostou kontrolu, protože smazané vzpomínky jsou ze serverů společnosti zcela vymazány. Dávejte si pozor, co na Snapchatu zveřejňujete, a mějte na paměti, že i když služba přijímá opatření na ochranu vašeho soukromí, měli byste být při zveřejňování soukromých nebo choulostivých informací opatrní.

FAQ
Lze smazat data ze Snapchatu?

Data aplikace Snapchat můžete odstranit, ano. Uživatelé aplikace Snapchat mohou svá data odstranit dvěma způsoby. Zpočátku můžete odstranit jeden Snap následujícím způsobem: Přejděte do chatu nebo konverzace, kde byl Snap odeslán, otevřením aplikace Snapchat.

2. Najděte Snap, který chcete odstranit, a při kliknutí na něj podržte tlačítko . 3. Chcete-li Snap z chatu odstranit, vyberte v nabídce, která se poté zobrazí, možnost „Odstranit“.

Aplikace Snapchat má navíc nástroj „Vymazat chaty“, který umožňuje odstranit celou diskusi spolu se všemi připojenými snapy. Postup použití této funkce je následující:

1. Spusťte aplikaci Snapchat a vyberte kartu Chat. 2. Klepněte na diskusi, kterou chcete vymazat, a přejeďte prstem doprava. 3. Klepněte na ikonu nastavení ve tvaru ozubeného kola v pravém horním rohu obrazovky. 4. Posunutím dolů vyhledejte možnost „Vymazat konverzaci“. 5. Snapchat si před vymazáním čehokoli vyžádá vaše potvrzení. Chcete-li konverzaci a přidružené Snapy trvale vymazat, klepněte na možnost „Vymazat“.

Nezapomeňte, že pokud vymažete Snap nebo konverzaci na své straně, neznamená to, že je zcela vymazaly také servery Snapchatu nebo zařízení příjemce. Společnost Snapchat tvrdí, že má zavedena ochranná opatření na ochranu soukromí uživatelů a že Snapy jsou z jejích systémů automaticky mazány poté, co byly zobrazeny nebo jejich platnost vypršela.

Zobrazují data Snapchatu smazaná videa?

Ano, vymazaná videa jsou v datech Snapchatu stále viditelná, alespoň dočasně. Video přijaté pomocí aplikace Snapchat je na okamžik uloženo v chytrém telefonu příjemce i na serverech aplikace Snapchat. I když odesílatel video vymaže, techniky obnovy dat k němu mohou umožnit přístup. Společnost Snapchat podnikla kroky k automatickému odstranění těchto filmů ze svých serverů po uplynutí předem stanovené doby, obvykle do 30 dnů. Je důležité si uvědomit, že po odstranění videa ze serverů Snapchatu je jeho získání podstatně náročnější.

Zahrnují data aplikace Snapchat smazané vzpomínky?

Ano, vymazané vzpomínky jsou součástí dat Snapchat. Stránka přesto některá data uchovává, i když z povahy Snapchatu vyplývá, že se zprávy a média po zobrazení vypaří. Patří sem údaje jako čas a datum odeslaných a přijatých fotografií a také uživatelská jména použitá v průběhu konverzace. Přestože skutečný obsah zpráv může být odstraněn, Snapchat některá metadata po krátkou dobu uchovává.