Kolik toho o mně Google ví?

Jak zjistit co o mně ví Google?
Nastavení inzerce najdete ve vašem účtu (přes myaccount.google.com) a v části o osobních informacích a soukromí je možné najít v “Ads Settings”. Můžete se tam zbavit inzerce cílené podle vašich zájmů a informací, ale také si zjistit, co si o vás Google zjistil z vašeho “chování” na Internetu.
Další informace najdete na 365tipu.cz

V dnešní informační a technologické době je obvyklé se ptát, kolik toho o nás Google ví. Google má přístup k obrovskému množství dat, protože je jedním z nejpoužívanějších vyhledávačů na světě a technologickým gigantem. Na základě vyhledávacích dotazů, webových stránek a aplikací, které používáme, a zadávaných výrazů se zdá, že nás Google zná lépe než my sami sebe. Podívejme se na podrobnosti, abychom zjistili, kolik informací o nás Google má.

Za prvé, Google o svých uživatelích shromažďuje spoustu informací. Patří sem historie našeho vyhledávání, údaje o poloze, informace o zařízení, a dokonce i naše preference a zájmy. Ať už používáme Google pro vyhledávání na webu, sledování videí na YouTube nebo Mapy Google, při každém takovém úkonu zanecháváme digitální stopy, které může Google použít k vytvoření profilu našeho chování na internetu.

Kolik informací o nás ale Google ví? Klíčem k řešení jsou různé metody, kterými shromažďuje údaje. Například když používáme vyhledávání Google, Google zaznamenává a ukládá naše vyhledávací výrazy, aby se dozvěděl více o našich preferencích a mohl v budoucnu poskytovat individualizovanější výsledky vyhledávání. Podobně jako se při používání Map Google zaznamenává a ukládá naše poloha, což společnosti Google umožňuje poskytovat specializovaná doporučení a dopravní aktualizace.

Dalším důležitým zdrojem dat pro společnost Google je naše používání aplikací a webových stránek, které jsou propojeny se službami společnosti Google. Reklamní a analytické nástroje společnosti Google, které nabízejí užitečné informace o chování uživatelů, využívá mnoho známých aplikací a webových stránek. Díky tomu může společnost Google lépe porozumět našim preferencím a zájmům, protože se dozvídá více o aplikacích, které používáme, webových stránkách, které navštěvujeme, a materiálech, s nimiž komunikujeme.

Rozpozná nyní společnost Google náš vzhled? Řešení je však poněkud obtížné. Google přímo nevede databázi našich fyzických rysů, ale může o nás ze shromážděných údajů odvodit některé podrobnosti. Například prostřednictvím naší historie vyhledávání a chování na internetu by mohl být schopen určit náš věk, pohlaví a zájmy. Kromě toho Google dokáže analyzovat a kategorizovat obrázky díky své technologii rozpoznávání obrazu, takže je možné, že už ví, jak vypadáte, pokud jste někdy zveřejnili své fotografie na internetu nebo pokud se vaše fotografie objevila na stránce, kterou Google indexoval.

V neposlední řadě chce mnoho jednotlivců vědět, zda jim Google může sdělit, jak často bylo jejich jméno vyhledáváno. Bohužel společnost Google tyto informace lidem nezpřístupňuje. Osobní informace o vyhledávání jsou soukromé a nikomu je nezpřístupňuje, včetně samotných jednotlivců, přestože poskytuje nástroje jako Google Trends, které zobrazují popularitu vyhledávaných klíčových slov v čase.

V důsledku informací, které dobrovolně sdílíme prostřednictvím našeho chování na internetu, a integrace jeho služeb s několika aplikacemi a webovými stránkami má o nás společnost Google mnoho informací. Google využívá naši historii vyhledávání, zeměpisné informace, a dokonce i naše záliby, aby nám poskytoval služby na míru a relevantní reklamy. Taktika sběru dat společnosti Google stále vzbuzuje naši zvědavost a vyvolává obavy o soukromí v digitální éře, i když nemusí mít přesné záznamy o našem fyzickém vzhledu nebo odhalovat informace o tom, jak často bylo vyhledáváno naše jméno.

FAQ
Zná Google můj věk?

Podle údajů, které jste společnosti Google poskytli, nebo podle služeb, s nimiž spolupracuje, může společnost Google skutečně znát váš věk. Společnost Google již může znát vaše datum narození nebo věk, pokud jste je uvedli v nastavení svého účtu nebo pokud jste použili některou ze služeb Google, které vyžadují potvrzení věku. Google může váš věk také kvalifikovaně odhadnout mimo jiné na základě vašich internetových návyků, účtů na sociálních sítích nebo veřejných údajů.

Ví Google, kolik mi je let?

Se vší pravděpodobností Google váš věk zná. Historie vyhledávání, soubory cookie a údaje, které odesíláte prostřednictvím svého účtu Google, jsou jen některé z cest, z nichž Google shromažďuje značné množství údajů. Společnost Google je schopna odhadnout váš věk, pokud jste jí svůj věk sdělili nebo pokud o něm něco napovídá vaše chování na internetu. Aby společnost Google lépe porozuměla svým uživatelům, může informace týkající se věku získávat také z externích zdrojů.

Je typické, že Google zná své známé?