Nastavení váhy Fitbit Aria. Komplexní průvodce

Chytrá a stylová váha Fitbit Aria vám poskytne přesné údaje o vaší hmotnosti a složení těla a zároveň se hladce integruje do vašeho ekosystému Fitbit. Pokud si nejste jisti, jak váhu Fitbit Aria kalibrovat, resetovat nebo propojit s aplikací, jste na správném místě. V tomto článku vás krok za krokem provedeme postupem nastavení a uvedeme časté problémy s jejich řešením.

1. Konfigurace váhy Fitbit Aria Než začnete, ujistěte se, že máte následující předpoklady: Vhodné mobilní zařízení nebo počítač s nainstalovanou aplikací Fitbit.

– Stabilní připojení k síti Wi-Fi.

Nyní přejděme k postupu nastavení: Otevřete aplikaci Fitbit v počítači nebo mobilním zařízení.

– Klikněte nebo klepněte na kartu „Dashboard“ (počítač) nebo na kartu „Today“ (mobil) ve spodní části obrazovky.

– Klikněte nebo klepněte na svůj profilový obrázek (počítač) nebo na ikonu (pokud používáte mobilní zařízení).

– Vyberte možnost „Nastavit zařízení“ a postupujte podle pokynů na obrazovce. V případě potřeby zadejte heslo sítě Wi-Fi a počkejte, až se váha připojí k síti. Jakmile je váha připojena, postavte se na ni, abyste se ujistili, že vás detekuje a zobrazí vaši hmotnost.

2. Použití aplikace k propojení váhy Aria:

Chcete-li synchronizovat data a získat přístup k pokročilým funkcím, musíte váhu Aria nejprve propojit s aplikací Fitbit. Postup je následující: Otevřete aplikaci Fitbit ve svém chytrém telefonu. Ve spodní části obrazovky vyberte kartu „Today“ (Dnes).

– Vyberte ikonu svého profilu nebo fotografii. Přejděte dolů a vyberte buď „Aria Air Scale“, nebo „Aria 2 Scale“.

– Chcete-li váhu propojit s aplikací, postupujte podle pokynů na obrazovce.

– Po propojení bude aplikace při každém kroku na váhu automaticky synchronizovat informace o vaší hmotnosti a složení těla.

3. Resetování váhy Fitbit Aria:

Podle těchto pokynů postupujte, pokud máte s váhou Aria jakékoli problémy nebo ji potřebujete z jakéhokoli důvodu resetovat.

– Vyjměte baterie z váhy.

– Před opětovným vložením baterií by mělo uplynout deset sekund.

– Přibližně na 10 sekund stiskněte a podržte tlačítko na spodní straně váhy.

– Po krátké prodlevě tlačítko uvolněte. Vaše váha Aria byla nyní resetována a je připravena k obnovení.

4. Nastavení váhy Fitbit Aria: Pokud zjistíte, že vaše váha Aria poskytuje nespolehlivé údaje o hmotnosti, může vyžadovat kalibraci. Níže je uveden postup, jak ji zkalibrovat:

– Ujistěte se, že je váha položena na pevném a rovném povrchu.

– Udržujte stálý postoj a polohu při vážení alespoň třikrát po sobě.

– Zprůměrujte tyto hodnoty a poté porovnejte výsledek se svou skutečnou hmotností.

– Pokud je rozdíl značný, zkalibrujte váhu ručně podle pokynů v aplikaci Fitbit.

5. Pokud váha Aria nefunguje, zkuste provést tyto kroky k odstranění problémů: Pokud váha Aria nefunguje správně, můžete použít následující postupy řešení problémů:

– Zkontrolujte, zda je váha umístěna na pevném a rovném povrchu.

– Zkontrolujte baterie a v případě potřeby je vyměňte.

– Zkontrolujte, zda je síť Wi-Fi spolehlivá a funguje, jak má.

– Vypněte modem nebo router. Podle dříve uvedených kroků váhu resetujte.

– Pokud problém přetrvává, obraťte se na podporu společnosti Fitbit a požádejte o další pomoc.

Nakonec je konfigurace váhy Fitbit Aria jednoduchým procesem, který zahrnuje její připojení k aplikaci, ujištění se, že je správně zkalibrována, a vyřešení případných problémů. Podle výše popsaných metod můžete váhu Aria plně využívat a přesně sledovat svou hmotnost a složení těla. Mějte na paměti, že zákaznická péče společnosti Fitbit je vždy k dispozici, aby vám pomohla, pokud narazíte na nějaké problémy.

FAQ
Jak nastavím svůj nový Fitbit?

Při nastavování nového zařízení Fitbit, konkrétně váhy Fitbit Aria, postupujte podle těchto podrobných pokynů: Váhu Fitbit Aria vybalte a zkontrolujte, zda jsou uvnitř všechny potřebné součásti.

2. Z obchodu App Store nebo Google Play Store si stáhněte a nainstalujte aplikaci Fitbit do svého chytrého telefonu nebo tabletu. 3. Otevřete aplikaci Fitbit a přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů Fitbit nebo si vytvořte nový účet, pokud již nějaký máte. 4. Po přihlášení klikněte na ikonu „Account“ (Účet) v levé horní části ovládacího panelu aplikace. 5. Na obrazovce účtu vyberte možnost „Set Up a Device“ (Nastavit zařízení) a váhu Fitbit Aria. 6. Pomocí pokynů na obrazovce spárujte váhu Fitbit Aria s aplikací pomocí Bluetooth. 7. Ujistěte se, že je váha Fitbit Aria nastavena na pevném, rovném povrchu – nejlépe na podlaze. 8. Vložte do váhy Fitbit Aria Scale dodané baterie a počkejte, až se zapne.

9. V tabletu nebo chytrém telefonu vyberte síť Wi-Fi, ke které bude váha Fitbit Aria připojena.

10. Pokud se zobrazí výzva, zadejte heslo Wi-Fi a počkejte, než váha naváže spojení. Aplikace Fitbit vás po připojení provede procesem přizpůsobení nastavení váhy Fitbit Aria, například tím, zda chcete zobrazovat hmotnost v librách nebo kilogramech. 12. Pokud si přejete vytvořit další profily, nezapomeňte postupovat podle pokynů v aplikaci. Možná budete mít také možnost nastavit více uživatelů. 12. Umístěte nohu na váhu Fitbit Aria a poté počkejte, až se zobrazí vaše hmotnost. Údaj by se pak měl zobrazit na displeji váhy a okamžitě synchronizovat s aplikací Fitbit.

Podle těchto pokynů jste měli úspěšně nastavit novou váhu Fitbit Aria a nyní jste připraveni používat aplikaci Fitbit ke sledování své hmotnosti a dalších zdravotních ukazatelů.