Setting Up Mesh WiFi with Your Existing Router

Jak nastavit Wi-Fi Mesh?
Způsob instalace a ovládání Mesh sítě Hlavní satelit stačí připojit kabelem k internetu a další satelity rozmístit po domácnosti. Následná základní nastavení, jako je vlastní název sítě a heslo, uskutečníte zpravidla skrze přehlednou mobilní aplikaci, takže máte za pár minut hotovo.
Další informace najdete na www.alza.cz

Řešení Mesh WiFi se v poslední době těší stále větší oblibě, protože nabízejí nepřetržité pokrytí a odstraňují hluchá místa v domě nebo kanceláři. Pokud vás zajímá, jak nakonfigurovat systém mesh WiFi s vaším stávajícím směrovačem, jste na správném místě. V tomto článku vás provedeme celým postupem a odpovíme na některé často kladené otázky týkající se mesh WiFi. Nahradí síť mesh můj směrovač? Síť mesh WiFi nenahrazuje váš současný směrovač. Místo toho pomáhá vašemu směrovači při rozšiřování dosahu a zlepšování celkové funkčnosti vaší bezdrátové sítě. Systém mesh se skládá z mnoha uzlů, které jsou navzájem bezdrátově propojeny a komunikují spolu, čímž vytvářejí jedinou síť s jediným SSID (názvem sítě) a heslem. Díky tomu nebude docházet k výpadkům spojení, když se budete se svými zařízeními pohybovat mezi uzly po celém domě. Mohu si vytvořit vlastní mesh WiFi systém? Nepochybně si můžete nainstalovat vlastní síť mesh WiFi. Od mnoha výrobců jsou k dispozici sady Mesh WiFi, které se snadno ovládají a jsou dodávány s návodem krok za krokem. Pro zvýšení pokrytí se obvykle po připojení primárního uzlu ke stávajícímu směrovači přes Ethernet strategicky umístí další uzly po celém domě. Uzly se po připojení a zapnutí automaticky vzájemně synchronizují a vytvoří síť mesh. Ke konfiguraci a správě lze obvykle použít webové rozhraní nebo mobilní aplikaci. Mohu svůj směrovač upgradovat tak, aby podporoval síť Google Mesh?

Ano, svůj stávající směrovač můžete upgradovat tak, aby podporoval síť Google Mesh (Google Nest WiFi). S vaším současným modemem a směrovačem je služba Google Nest WiFi vytvořena tak, aby fungovala a poskytovala vám bezproblémový provoz sítě Mesh. Pro nastavení je nutné použít ethernetový kabel k propojení hlavního směrovače Google Nest WiFi s vaším současným směrovačem. Pokrytí pak můžete rozšířit přidáním dalších hotspotů Google Nest WiFi po celém domě. Pomocí aplikace Google Home můžete bez námahy ovládat nastavení sítě a postupovat podle pokynů k nastavení.

Vyžaduje mesh WiFi samostatný router?

Ne, mesh WiFi nevyžaduje samostatný router. Hlavní funkcí systému mesh WiFi je spolupráce s vaším stávajícím směrovačem. Primární uzel sítě mesh je připojen k vašemu směrovači a další uzly zvyšují sílu signálu a rozšiřují pokrytí v celém domě. Systém mesh v podstatě funguje jako doplněk k vašemu současnému směrovači a nabízí jednotnou a bezproblémovou síť.

A konečně, instalace systému mesh WiFi do vašeho stávajícího směrovače je jednoduchý proces, který může výrazně zvýšit výkon a pokrytí vaší bezdrátové sítě. Dodržením doporučení výrobce a strategickým rozmístěním uzlů můžete mít bezproblémovou a spolehlivou síť WiFi v celém domě nebo na pracovišti. Výhody mesh sítí jsou zřejmé: rozlučte se s hluchými místy a přivítejte robustní a stabilní WiFi připojení, ať už si vyberete systém Google Nest WiFi nebo jakýkoli jiný mesh WiFi systém.

FAQ
Potřebuje síť mesh WiFi Ethernet?

Ne, síť Ethernet není pro síť mesh WiFi nutná. K vytvoření sítí mesh WiFi lze použít jak kabelové, tak bezdrátové připojení. Mnoho současných mesh systémů umožňuje také bezdrátový backhaul, kdy uzly mezi sebou komunikují bezdrátově. Zatímco některé mesh systémy používají k propojení uzlů ethernetový backhaul, který umožňuje rychlejší a spolehlivější komunikaci mezi uzly. V důsledku toho lze sítě mesh WiFi zřizovat a rozšiřovat snadněji bez použití ethernetových připojení.

Je mesh rychlejší než router?

Ve srovnání se samostatným směrovačem nabízejí systémy mesh WiFi často rychlejší a spolehlivější pokrytí internetem. Je tomu tak proto, že pomocí systému mesh, který se skládá z mnoha uzlů nebo přístupových bodů, lze vytvořit bezproblémovou síť. V síti mesh spolu uzly komunikují, aby bylo zaručeno, že propojená zařízení neustále přijímají nejsilnější signál. Tím se zvýší rychlost a výkon internetu v celém domě nebo kanceláři, protože se odstraní mrtvé zóny.

Je síť mesh stejně rychlá jako Ethernet?

V celém domě nebo kanceláři má technologie mesh WiFi poskytovat spolehlivé a stálé internetové služby. Přestože síť mesh WiFi může poskytovat vynikající rychlosti, je zásadní mít na paměti, že ethernetové připojení často nabízí vyšší a spolehlivější rychlosti než bezdrátové připojení. Skutečnost, že připojení Ethernet je fyzické připojení, na rozdíl od bezdrátového připojení, umožňuje lepší šířku pásma a nižší latenci. Ve srovnání s běžnými rozšiřovači nebo opakovači WiFi však může být rychlost sítě mesh WiFi stále poměrně vysoká a dostatečná pro každodenní používání internetu. Kvalita hardwaru, rozestupy mezi uzly mesh a konfigurace sítě jako celku budou mít nakonec vliv na to, jak rychle bude síť mesh WiFi fungovat.