Jak získat klávesnici na hodinkách Apple Watch

Jak zapnout psaní na Apple Watch?
Chcete‑li psát rukou na Apple Watch Series 7 nebo Series 8, přejeďte od dolního okraje displeje směrem nahoru a pak klepněte na volbu Rukopis. Chcete‑li použít prediktivní psaní, zvýrazněte klepnutím dokončené nebo i nedokončené slovo a otáčením korunkou Digital Crown zobrazte navrhovaná slova.
Další informace najdete na support.apple.com

S hodinkami Apple Watch můžete z pohodlí zápěstí dělat spoustu různých věcí, například posílat zprávy, volat a provádět další akce. Přestože hodinky Apple Watch většinou využívají pro zadávání textu funkci Scribble, mohou nastat případy, kdy byste raději použili klasičtější klávesnici. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak přidat klávesnici k hodinkám Apple Watch, které modely nositelného zařízení ji mají, pravděpodobná vysvětlení, proč ji ten váš nemá, a zda je psaní možné. Jak mohu přepnout hodinky Apple Watch z funkce Scribble na klávesnici?

Výchozí metodou zadávání textu na hodinkách Apple Watch je funkce Scribble. U podporovaných modelů Apple Watch však počínaje systémem watchOS 8 přidala společnost Apple novou možnost klávesnice na obrazovce. Pomocí těchto kroků můžete přejít na klávesnici:

1. Funkce klávesnice není k dispozici ve verzích systému watchOS před verzí 8, takže si ověřte, že na vašich hodinkách Apple Watch běží některá z těchto verzí. 2. Otevřete na hodinkách Apple Watch aplikaci vyžadující zadávání textu, například Zprávy nebo Mail. 3. Když se zobrazí pole pro zadávání textu, klepnutím na něj otevřete klávesnici. 4. Nyní se můžete prstem nebo korunkou Digital Crown pohybovat po klávesnici a psát zprávu.

Který model Apple Watch má klávesnici na displeji?

Jak již bylo uvedeno, systém watchOS 8 přidal možnost klávesnice na obrazovce. To znamená, že klávesnice na obrazovce bude k dispozici na všech zařízeních Apple Watch, která jsou kompatibilní se systémem watchOS 8 nebo novějším. Modely Apple Watch Series 3 a novější jsou v tomto případě zahrnuty.

Proč na hodinkách Apple Watch není klávesnice?

Vaše hodinky Apple Watch nemusí mít klávesnici z několika důvodů, včetně následujících:

1. verze systému watchOS: Zkontrolujte, zda jsou vaše hodinky Apple Watch vybaveny systémem watchOS 8 nebo novější verzí. Možná budete muset aktualizovat software watchOS svého zařízení, abyste mohli používat funkci klávesnice.

2. Kompatibilita: Pokud máte starší model hodinek Apple Watch, například původní Apple Watch (Series 0) nebo Apple Watch Series 1, funkce klávesnice nemusí být k dispozici. Tyto modely nemusí být kompatibilní se systémem watchOS 8. 3. Zeměpisná omezení: Na hodinkách Watch Watch Watch je možné používat pouze hodinky Watch Watch Watch: V některých lokalitách nemusí být funkce klávesnice dostupná kvůli jazykové podpoře nebo jiným geografickým omezením. Dokázali byste psát na hodinkách Apple Watch?

Ano, psaní na hodinkách Apple Watch je nyní možné díky klávesnici na displeji v systému watchOS 8. Když nemáte přístup k iPhonu, může být výhodná pro rychlé odpovědi nebo krátké zprávy, i když nemusí poskytovat stejnou rychlost a snadnost jako psaní na větším zařízení, jako je iPhone nebo iPad.

Závěrem: Pokud chcete používat klávesnici místo Scribble, ujistěte se, že na hodinkách Apple Watch běží systém watchOS 8 nebo novější. Na hodinkách Apple Watch Series 3 a novějších verzích je k dispozici funkce klávesnice na obrazovce. Pokud vaše hodinky Apple Watch klávesnici postrádají, zkontrolujte aktualizaci softwaru nebo se zamyslete nad kompatibilitou svého zařízení. Klávesnice na obrazovce umožňuje na hodinkách Apple Watch snadno psát zprávy a provádět další úkony spojené se zadáváním textu.

FAQ
Jak vypnu klávesnici pro psaní?

Pomocí níže uvedených kroků můžete klávesnici Scribble na hodinkách Apple Watch vypnout. V kroku 1 otevřete na hodinkách Apple Watch aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Obecné“. 3. V části Obecné možnosti klikněte na položku „Klávesnice“. 4. Vypněte možnost „Scribble“.

Po vypnutí klávesnice Scribble nebudete moci na hodinkách Apple Watch používat funkci zadávání rukopisu.

Mohu psát na hodinkách Apple Watch?

Na hodinkách Apple Watch můžete psát. Fyzická klávesnice, jakou mají chytré telefony nebo běžné počítače, v hodinkách Apple Watch chybí. Místo toho nabízí několik odlišných přístupů k zadávání textu. Jedním z nich je používání předprogramovaných odpovědí nebo emotikonů z aplikace pro zasílání zpráv. Dalším přístupem je vyslovení zprávy, která bude následně přepsána do textu pomocí softwaru pro diktování hlasu. Můžete také využít funkci Scribble, která umožňuje vytvářet slova kreslením jednotlivých písmen prstem na obrazovku. Nezapomeňte, že tyto techniky jsou vhodnější pro psaní krátkých a rychlých textů, protože malý displej hodinek Apple Watch může ztěžovat delší psaní.

Jak mohu psát textové zprávy z Apple Watch?

K odesílání textových zpráv z hodinek Apple Watch použijte předinstalované zprávy s rychlou odpovědí nebo funkci Scribble. Uděláte to takto:

1. Zprávy rychlé odpovědi:

– Chcete-li po přijetí zprávy zobrazit možnosti rychlé odpovědi, posuňte oznámení dolů. Chcete-li vybranou odpověď odeslat jako odpověď, klepněte na ni.

2. Používání funkce Scribble:

– Spusťte aplikaci Zprávy v hodinkách Apple Watch.

– Vyberte konverzaci, na kterou chcete odpovědět.

– Chcete-li aktivovat funkci Scribble, klepněte na tlačítko „Odpovědět“ nebo zvedněte zápěstí.

– Prstem napište na obrazovku jednotlivá písmena zprávy. Apple Watch rozpoznají váš rukopis a převedou jej na text.

– V případě potřeby můžete text posouvat a opravovat pomocí korunky Digital Crown.

Chcete-li zprávu odeslat, klepněte na „Odeslat“.

K odesílání textů musíte používat tyto stručné odpovědi nebo funkci Scribble, protože Apple Watch v současné době nepodporují kompletní klávesnici.

Jak si do hodinek Apple Watch zdarma přidám klávesnici?

Chcete-li do svých hodinek Apple Watch přidat klávesnici zdarma, postupujte podle následujících kroků: 1. Na iPhonu, který je připojen k hodinkám Apple Watch, spusťte aplikaci App Store.

2. Vyhledejte aplikaci s klávesnicí kompatibilní s hodinkami Apple Watch, například „FlickType Keyboard“ nebo „WatchKeys“. 3. Stáhněte si aplikaci klávesnice do iPhonu. Po instalaci softwaru otevřete aplikaci Apple Watch na iPhonu. 5. Vyhledejte položku „Keyboard“ přejetím prstem dolů a klepnutím na ni. V sekci „Installed on Apple Watch“ byste měli vidět právě nainstalovanou aplikaci klávesnice. Dotkněte se jí. Zapněte možnost „Zobrazit aplikaci na hodinkách Apple Watch“.

7. 8. Ikonu aplikace klávesnice nyní najdete na hodinkách Apple Watch tak, že pomocí korunky Digital Crown zobrazíte všechny nainstalované aplikace. 9. Chcete-li otevřít aplikaci klávesnice na hodinkách Apple Watch, klepněte na její ikonu.

10. Chcete-li aplikaci klávesnice na hodinkách Apple Watch nastavit a používat, postupujte podle pokynů k jejímu nastavení.

Podle těchto pokynů můžete na své zápěstí Apple Watch zdarma přidat klávesnici, která vám umožní začít psát na zápěstí.