Jak odstranit vzpomínky na Facebooku. Průvodce krok za krokem

Uživatelé mají přístup k příspěvkům, obrázkům a zážitkům ze své minulosti a mohou je sdílet pomocí funkce Vzpomínky na Facebooku. Ačkoli to může být skvělý způsob, jak se zamyslet nad minulostí a znovu prožít radostné události, mohou nastat situace, kdy budete chtít konkrétní vzpomínky z různých důvodů odstranit. Kromě odpovědí na dotazy týkající se archivovaných vzpomínek, zrušení skrývání vzpomínek, objevování archivovaných příběhů a vyhledávání vzpomínek na Facebooku v iPhonu vám v tomto příspěvku poskytneme návod, jak vzpomínky na Facebooku odstranit.

1. Otevřete aplikaci Facebook v telefonu nebo přejděte na webové stránky Facebooku v počítači a odstraňte vzpomínky z Facebooku.

– V levé části proudu zpráv vyberte možnost „Vzpomínky“.

– Projděte vzpomínky a vyhledejte tu, které se chcete zbavit.

– Po vyhledání vzpomínky klikněte na tři tečky (…) v pravém horním rohu příspěvku. * – V rozevírací nabídce vyberte možnost „Odstranit“ nebo „Odstranit ze vzpomínek“.

– Vzpomínka bude z vašeho účtu na Facebooku odstraněna poté, co na požádání potvrdíte svůj výběr.

2. Otevřete aplikaci Facebook v chytrém telefonu nebo se přihlaste na webové stránky Facebooku v počítači a vyhledejte archivované vzpomínky na Facebooku.

– V levé části proudu zpráv vyberte možnost „Vzpomínky“.

– Na stránce vzpomínek sjeďte na konec a vyberte možnost „Zobrazit všechny vzpomínky“.

– V horní části stránky Vzpomínky se nachází vyhledávací panel. Když zadáte klíčová slova nebo data spojená s hledanou vzpomínkou, Facebook vám zobrazí relevantní výsledky.

3. Otevřete aplikaci Facebook v chytrém telefonu nebo se přihlaste na webové stránky Facebooku v počítači a zobrazte své skryté vzpomínky.

– V levé části proudu zpráv vyberte možnost „Vzpomínky“.

– Na stránce Vzpomínky sjeďte na konec a vyberte možnost „Zobrazit všechny vzpomínky“.

– Na stránce Vzpomínky je záložka „Skryté“. Chcete-li zobrazit všechny své skryté vzpomínky, klikněte na ni.

– Vyhledejte vzpomínku, kterou chcete zviditelnit, klikněte na tři tečky (…) v pravém horním rohu příspěvku a vyberte možnost „Zrušit skrytí“.

4. Otevřete aplikaci Facebook v chytrém telefonu nebo přejděte na webové stránky Facebooku v počítači a vyhledejte archivované příběhy na Facebooku.

– Chcete-li se dostat na svou profilovou stránku, klikněte na své jméno nebo profilovou fotografii.

– Po zobrazení profilové fotografie a životopisu přejděte dolů do oblasti „Archiv příběhů“.

– Výběrem možnosti „Zobrazit vše“ zobrazíte všechny své dříve zveřejněné příběhy.

5. Otevřete aplikaci Facebook v iPhonu a podívejte se, kde najdete aplikaci Facebook Memories.

Do nabídky vstoupíte klepnutím na tři vodorovné čáry v pravém dolním rohu obrazovky. Přejděte dolů a vyberte možnost „Vzpomínky“. Klepnutím na „See All Memories“ (Zobrazit všechny vzpomínky) v dolní části můžete zobrazit všechny své archivované vzpomínky a také procházet své vzpomínky, odstraňovat nebo odkrývat některé vzpomínky.

K odstranění vzpomínek na Facebooku lze použít kartu Vzpomínky v aplikaci nebo na webových stránkách Facebooku, přičemž se jedná o jednoduchý proces. Pomocí pokynů můžete také vyhledat staré vzpomínky a příběhy, odhalit vzpomínky, které byly pohřbeny, a získat přístup ke vzpomínkám na Facebooku v iPhonu. Mějte na paměti, že vymazání vzpomínek je osobní rozhodnutí, které by vám mohlo pomoci udržet informace na vaší stránce na Facebooku v souladu s vašimi rozhodnutími.

FAQ
Jak upravit vzpomínky na Facebooku?

Při úpravě Vzpomínek na Facebooku můžete postupovat podle následujících kroků: 1. Přihlaste se na Facebook a vyberte kartu „Vzpomínky“, kterou obvykle najdete pod sekcí „Prozkoumat“ nebo na levé straně kanálu zpráv. Když navštívíte kartu Vzpomínky, najdete řadu možností pro různé druhy vzpomínek, například „V tento den“, „Vytvoření přátel“, „Příspěvky, ve kterých jste označeni“ a další. Vyberte konkrétní kategorii vzpomínek, kterou je třeba upravit. 3. Po výběru kategorie vzpomínek se zobrazí vzpomínky v rámci této kategorie. Procházením vyhledejte konkrétní vzpomínku, kterou chcete změnit. 4. Klikněte na paměť, kterou chcete změnit, a otevře se její širší zobrazení. V pravém horním rohu paměti RAM si všimnete tří teček, které znamenají nabídku „Options“. Přepínejte mezi tečkami. 5. Z rozbalovací nabídky vyberte možnost „Edit“ (Upravit). Paměť pak můžete upravit přidáním nebo odebráním konkrétních fotografií, úpravou popisku nebo úpravou nastavení ochrany osobních údajů. Po provedení požadovaných revizí uložte změny kliknutím na tlačítko „Uložit“ nebo „Hotovo“.

6.

Vzpomínku lze upravit pouze za účelem změny jejího zobrazení vám a osobám, se kterými ji sdílíte. Ostatním, kteří byli zapojeni nebo označeni v původním příspěvku, se vzpomínky nezmění.

Kde jsou vzpomínky na Facebooku uloženy?

Facebook má sekci určenou speciálně pro ukládání vzpomínek nazvanou „Vzpomínky“.

Lze příběhy z archivu odstranit?

Ano, příběhy můžete z archivu na Facebooku odstranit.

Jak mohu změnit své vzpomínky na Facebooku?

Chcete-li aktualizovat své Vzpomínky na Facebooku, můžete postupovat podle následujících kroků: 1. Spusťte aplikaci nebo webovou stránku Facebooku a přihlaste se ke svému účtu. 2. Chcete-li zobrazit svůj profil, klikněte na své jméno nebo profilovou fotografii na domovské stránce. Jakmile se dostanete na svůj profil, sjeďte dolů a vyhledejte oblast „Vzpomínky“.

3. Často se nachází pod vaší titulní fotografií a profilovým obrázkem. 4. Chcete-li získat přístup ke svým vzpomínkám, klikněte na část „Vzpomínky“. 5. Klikněte na vzpomínku, kterou chcete aktualizovat nebo změnit, abyste mohli pokračovat. 6. Na stránce vzpomínek jsou k dispozici možnosti úpravy nebo odstranění vzpomínky. Podle toho, co chcete provést, vyberte příslušnou možnost.

7. Paměť můžete změnit změnou popisku, umístění nebo označených osob. Po dokončení potřebných úprav paměť aktualizujte stisknutím tlačítka „Uložit“ nebo „Hotovo“. 8. Chcete-li paměť odstranit, klikněte na možnost odstranit, která je obvykle znázorněna ikonou koše nebo podobnou ikonou. Pokud budete vyzváni k potvrzení své volby, učiňte tak. 9. Opakování těchto postupů je nutné pro všechny další paměti, které chcete změnit.

Je důležité si uvědomit, že jakmile je paměť odstraněna, nelze ji obnovit. Proto před odstraněním jakékoli vzpomínky na Facebooku dbejte na to, abyste si ji znovu prohlédli.