Jak zapnout kontrolu pravopisu v systému Android

Už vás nebaví dostávat e-maily nebo zprávy s trapnými pravopisnými chybami? Nebojte se; zařízení se systémem Android obsahují vestavěnou funkci kontroly pravopisu, která vám může pomoci zachytit tyto nepříjemné chyby dříve, než se dostanou k příjemci. Abychom vám pomohli co nejlépe využít tuto užitečnou funkci, provedeme vás v tomto příspěvku procesem zapnutí kontroly pravopisu v zařízení se systémem Android a odpovíme na některé důležité dotazy. Jak mohu znovu aktivovat kontrolu pravopisu?

Neznepokojujte se, pokud byla kontrola pravopisu ve vašem smartphonu se systémem Android dříve povolena, ale zdá se, že byla deaktivována. Je možné, že funkce byla neúmyslně deaktivována nebo vypnuta při nedávné aktualizaci. Postup pro její opětovné zapnutí je následující: 1. Spusťte aplikaci Nastavení v telefonu nebo tabletu se systémem Android. 2. V závislosti na zařízení přejděte dolů a klepněte na položku Systém (nebo Systém a aktualizace). 3. Vyberte možnost Jazyk a vstup. 4. Vyberte možnost Klávesnice na obrazovce (v některých zařízeních se může jmenovat jinak). Vyberte klávesnici, kterou právě používáte, například Samsung Keyboard nebo Gboard. 6. Pokud je možnost pravopisu nebo automatické opravy vypnutá, vyhledejte ji a zapněte.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni znovu aktivovat kontrolu pravopisu v zařízení se systémem Android a znovu využívat výhod automatické opravy pravopisu. Jak mohu v telefonu povolit kontrolu pravopisu? Pokud jste právě dostali nový chytrý telefon se systémem Android nebo jste jej nikdy předtím nepoužívali, možná budete muset funkci kontroly pravopisu nejprve povolit. Při povolování kontroly pravopisu postupujte podle následujících pokynů: 1. Spusťte aplikaci Nastavení v telefonu nebo tabletu se systémem Android. 2. V závislosti na zařízení přejděte dolů a klepněte na položku Systém (nebo Systém a aktualizace). 3. Vyberte možnost Jazyk a zadávání. 4. Vyberte možnost Klávesnice na obrazovce (v některých zařízeních se může jmenovat jinak). Vyberte klávesnici, kterou právě používáte, například Samsung Keyboard nebo Gboard. 6. Vyhledejte a povolte možnost Automatická oprava nebo Oprava pravopisu. Pokud povolíte kontrolu pravopisu, vaše zařízení se systémem Android automaticky opraví chybně napsaná slova během psaní, čímž sníží počet chyb a zvýší kvalitu vaší písemné komunikace.

Jak mohu v zařízení se systémem Android aktivovat automatickou opravu pravopisu? Nástroj automatické opravy, obecně známý jako automatický pravopis, opravuje chybně napsaná slova během psaní. Chcete-li v zařízení se systémem Android povolit automatickou opravu pravopisu, postupujte podle následujících kroků: 1. V telefonu nebo tabletu se systémem Android spusťte aplikaci Nastavení. 2. V závislosti na zařízení přejděte dolů a klepněte na položku Systém (nebo Systém a aktualizace). 3. Vyberte možnost Jazyk a zadávání. 4. Vyberte možnost Klávesnice na obrazovce (v některých zařízeních se může jmenovat jinak). Vyberte klávesnici, kterou právě používáte, například Samsung Keyboard nebo Gboard. 6. Vyhledejte a povolte možnost Automatická oprava nebo Automatická oprava.

Pokud je povolena automatická oprava, vaše zařízení se systémem Android aktivně opravuje chybně napsaná slova v reálném čase, což vám ušetří čas a námahu při úpravách.

Proč zmizela kontrola pravopisu?

Důvodů, proč v zařízení se systémem Android chybí funkce kontroly pravopisu, může být několik. Zaprvé je možné, že funkce byla neúmyslně vypnuta nebo deaktivována. V této situaci ji můžete znovu zapnout podle dříve uvedených pokynů.

Jako další vysvětlení může být nutná aktualizace operačního systému nebo aplikace klávesnice ve vašem zařízení. V některých případech zastaralé verze softwaru způsobí, že funkce, jako je kontrola pravopisu, zmizí. Zkontrolujte a nainstalujte všechny dostupné aktualizace operačního systému a aplikace klávesnice pro váš chytrý telefon, abyste tento problém vyřešili.

Některé aplikace klávesnic třetích stran nemusí vždy obsahovat vestavěnou funkci kontroly pravopisu. Pokud v současné době takovou aplikaci používáte, zvažte přechod na jinou aplikaci klávesnice, která obsahuje kontrolu pravopisu.

Závěrem lze říci, že zapnutí kontroly pravopisu v zařízení se systémem Android je rychlá akce, která může výrazně zvýšit správnost vašeho psaní a zabránit trapným pravopisným chybám. Funkce kontroly pravopisu, automatického překlepu a automatické opravy můžete snadno povolit podle pokynů, čímž zajistíte, že vaše textové zprávy, e-maily a další psaný obsah budou bez chyb.

FAQ
Proč není zapnutá kontrola pravopisu?

Příčin, proč není ve smartphonu se systémem Android povolena kontrola pravopisu, může být celá řada. Jedná se o několik možných scénářů: Je možné, že jste vy nebo někdo jiný vypnul funkci kontroly pravopisu ve vašem zařízení se systémem Android.

1. Vypnutá kontrola pravopisu. Uživatelé tuto funkci občas neúmyslně vypnou, aniž by si to uvědomili.

2. Nastavení jazyka: Pokud není jazykové nastavení smartphonu se systémem Android správně nastaveno, kontrola pravopisu nemusí být aktivována. Zkontrolujte, zda je váš jazyk dostupný a nastavený jako výchozí jazyk pro kontrolu pravopisu. 3. Možnosti specifické pro aplikace: Některé aplikace nabízejí vlastní možnosti kontroly pravopisu, které se liší od systémových možností. Je možné, že funkce kontroly pravopisu konkrétního programu, který používáte, je vypnutá. 4. Zastaralý software: Pokud používáte starší verzi operačního systému Android, nemusí být kontrola pravopisu k dispozici nebo nemusí fungovat správně. Tento problém by mohla vyřešit nejnovější aktualizace softwaru vašeho zařízení. 5. Klávesnice třetí strany: Pokud v zařízení se systémem Android používáte aplikaci klávesnice od třetí strany, je možné, že v ní není aktivována funkce kontroly pravopisu. Zkontrolujte, zda je kontrola pravopisu povolena, a to v nastavení aplikace klávesnice.

Toto je jen několik možných příčin, proč je kontrola pravopisu v zařízení se systémem Android vypnutá. Doporučujeme tyto možné příčiny prozkoumat a změnit nastavení tak, aby byla kontrola pravopisu povolena.