Jak vložit zaškrtávací políčko v aplikaci Excel pro Mac

Jak vložit zaškrtávací políčko do Excelu?
Zaškrtávací políčko vložíte tak, že klepnete na záložku Vývojář a následně stiskněte ikonku Vložit, která se nachází v sekci Ovládací prvky. Cached
Další informace najdete na www.pcworld.cz

Excel pro Mac je výkonná aplikace, která uživatelům umožňuje efektivně vytvářet a spravovat tabulky. Vkládání zaškrtávacích políček je jednou z cenných funkcí aplikace Excel; lze je používat k různým účelům, včetně provádění výběrů, sestavování seznamů úkolů a sledování postupu. V tomto příspěvku se budeme zabývat hlavním dotazem „Jak vložit zaškrtávací políčko v aplikaci Excel Mac“ a také podřízenými dotazy „Jak vložit zaškrtávací políčko v aplikaci Excel iOS“, „Jak vložit zaškrtávací políčko do buňky“ a „Jak přidat zaškrtávací políčko v aplikaci Excel obecně“.

Chcete-li přidat zaškrtávací políčko do buňky, musíte v aplikaci Excel pro Mac provést následující akce: 1. Spusťte aplikaci Excel v počítači Mac a poté vyberte tabulku, do které chcete přidat zaškrtávací políčko. 2. Klepnutím vyberte buňku, ve které se má zobrazit zaškrtávací políčko. 3. Přistupte na kartu „Vývojář“, která není ve výchozím nastavení zobrazena. Pokud kartu Vývojář nenajdete, musíte ji nejprve povolit.

– Chcete-li povolit kartu Vývojář, vyberte v horní nabídce „Excel“ položku „Předvolby“.

– V okně Předvolby vyberte kartu „Pás karet a panel nástrojů“.

– V části „Přizpůsobit pás karet“ zaškrtněte políčko vedle položky „Vývojář“.

– Změny proveďte klepnutím na tlačítko „OK“. Karta Vývojář by nyní měla být v pásu karet aplikace Excel viditelná. Když je karta Vývojář otevřená, klikněte na ni a poté vyberte tlačítko „Vložit“ v části Ovládací prvky. 5. V části „Ovládací prvky formuláře“ vyberte z rozevírací nabídky položku „Zaškrtávací políčko“. V kroku 6 se zobrazí kurzor s křížkem. Klepnutím a přetažením nakreslete do požadované buňky tvar zaškrtávacího políčka. 7. Klikněte na zaškrtávací políčko a přetáhněte jej na požadované místo nebo změňte jeho velikost pomocí úchytů pro změnu velikosti. 8. Klikněte na zaškrtávací políčko pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vyberte možnost „Upravit text“, abyste zaškrtávací políčko přiřadili k hodnotě buňky. 9. Do panelu vzorců zadejte odkaz na buňku, ve které má být hodnota zaškrtávacího políčka umístěna. Například zadejte „=A1“ pro zaškrtávací políčko, pokud chcete, aby bylo spojeno s buňkou A1. 10. Chcete-li provést změny, stiskněte klávesu Enter. Nyní, když je zaškrtávací políčko připojeno ke zvolené buňce, se jeho hodnota odpovídajícím způsobem upraví. Vkládání zaškrtávacích políček v aplikaci Excel v zařízení se systémem iOS, jako je iPhone nebo iPad, vyžaduje poněkud odlišný postup. Zde je uveden postup, jak na to: Chcete-li do tabulky přidat zaškrtávací políčko, spusťte aplikaci Excel v zařízení se systémem iOS a vyberte tabulku. 2. Klepněte na buňku, ve které má být zaškrtávací políčko viditelné. 3. Na panelu nástrojů v levém horním rohu obrazovky vyberte tlačítko „Vložit“. 4. V zobrazené nabídce vyberte položku „Tvary“ a ze seznamu dostupných tvarů vyberte tvar zaškrtávacího políčka. 5. Na obrazovce se objeví objekt podobný zaškrtávacímu políčku. Jeho velikost a umístění lze měnit přetažením a klepnutím. 6. Stiskněte zaškrtávací políčko a poté stiskněte tlačítko „Propojit“ na panelu nástrojů v horní části obrazovky, čímž propojíte zaškrtávací políčko s hodnotou buňky. 7. V nabídce „Propojit“ vyberte možnost „Buňka“ a poté vyberte buňku, ve které chcete hodnotu zaškrtávacího políčka ponechat. 8. Kliknutím na tlačítko „Hotovo“ uložte změny. Nyní, když je zaškrtávací políčko propojeno se zvolenou buňkou, se jeho hodnota odpovídajícím způsobem upraví.

Obecně platí, že vkládání zaškrtávacích políček v aplikaci Excel je stejné na všech platformách a ve všech verzích. Vkládání zaškrtávacích políček v aplikaci Excel pro počítače Mac nebo iOS je jednoduché, pokud postupujete podle výše popsaných pokynů. Zaškrtávací políčka jsou užitečným nástrojem pro vylepšení tabulek aplikace Excel, ať už chcete vytvářet interaktivní kontrolní seznamy nebo měřit pokrok.

FAQ
Jak přidat zaškrtávací políčko v aplikaci Excel?

Chcete-li přidat zaškrtávací políčko, proveďte v aplikaci Excel následující akce: V kroku 1 otevřete aplikaci Excel v počítači Mac. 2. Klepnutím vyberte buňku, do které chcete přidat zaškrtávací políčko. 3. Otevřete aplikaci Excel a vyberte kartu „Vývojář“. Pokud kartu „Vývojář“ nevidíte, musíte ji nejprve povolit. Zaškrtněte políčko „Vývojář“ v části Pás karet a panel nástrojů v Předvolbách aplikace Excel. 4. Na kartě „Vývojář“ v části „Ovládací prvky“ vyberte ikonu „Zaškrtávací políčko“. 5. Na místě kurzoru se objeví křížek. Chcete-li vytvořit zaškrtávací políčko, klikněte na buňku a přetáhněte ji. 6. Kliknutím a přetažením okrajů nebo rohů zaškrtávacího políčka změníte jeho velikost nebo přemístění. 7. Klikněte na zaškrtávací políčko pravým tlačítkem myši a zvolte možnost „Upravit text“, abyste změnili text štítku. 8. V případě potřeby můžete zaškrtávací políčko zkopírovat a vložit do jiných buněk. Vezměte prosím na vědomí, že Excel pro Mac ve výchozím nastavení nezobrazuje kartu „Vývojář“. Jejím povolením získáte přístup k řadě špičkových funkcí a nástrojů.

Jak zadat zaškrtávací políčko na počítači Mac?

K zadání zaškrtávacího políčka můžete Excel pro Mac použít způsobem popsaným níže: V kroku 1 otevřete aplikaci Excel v počítači Mac. 2. Vyhledejte buňku, do které má být přidáno zaškrtávací políčko. 3. V nabídce aplikace Excel vyberte kartu „Vývojář“. Pokud kartu „Vývojář“ nevidíte, musíte ji nejprve povolit. Zaškrtněte políčko vedle položky „Vývojář“ v nabídce „Excel“ > „Předvolby“ > „Pás karet a nástrojů“. 4. Vyberte ikonu „Zaškrtávací políčko“ ve skupině „Ovládací prvky“. Nástroj zaškrtávacího políčka se poté stane aktivním. 5. Kliknutím a přetažením vyberte buňku, do které chcete přidat zaškrtávací políčko. Proveďte potřebné úpravy velikosti. 6. Kliknutím pravým tlačítkem myši na zaškrtávací políčko a výběrem možnosti „Upravit text“ nebo „Upravit objekt“ z kontextové nabídky můžete změnit vzhled políčka. 7. Kliknutím pravým tlačítkem myši na zaškrtávací políčko a výběrem možnosti „Formátovat ovládací prvek“ jej připojte k buňce. 8. Zadejte odkaz na buňku do pole „Odkaz na buňku“ na kartě „Ovládací prvek“ dialogového okna „Formátovat ovládací prvek“. Tím se zaškrtávací políčko spojí se zvolenou buňkou, což vám umožní použít hodnotu zaškrtávacího políčka při výpočtech nebo analýze dat. 9. Chcete-li dialogové okno zavřít, klepněte na tlačítko „OK“.

Zaškrtávací políčko lze po vložení zaškrtnout nebo odškrtnout pouhým kliknutím na něj.