Jak zobrazit počet slov ve Wordu. A Comprehensive Guide

Zajímalo vás někdy, kolik slov obsahuje váš článek? Znalost počtu slov je zásadní, ať už jste student pracující na eseji, spisovatel píšící román nebo profesionál vytvářející zprávu. Naštěstí existuje rychlý a snadný způsob, jak ověřit počet slov vašeho dokumentu v aplikaci Microsoft Word. V tomto příspěvku se budeme zabývat mnoha způsoby, jak zobrazit počet slov ve Wordu, včetně klávesových zkratek a pokynů přizpůsobených zejména pro uživatele počítačů Mac. Budeme se také zabývat dotazem, kolik stránek obvykle zabere 2 000 slov. Jak zjistit počet slov ve Wordu?

Existuje několik jednoduchých způsobů, jak pomocí aplikace Microsoft Word zjistit počet slov: 1. Pomocí stavového řádku: Stavový řádek se nachází ve spodní části okna aplikace Word a je nejjednodušším způsobem, jak zjistit počet slov. Počet slov je ve výchozím nastavení zobrazen na levé straně stavového řádku. Pokud jej nemůžete zobrazit, klikněte pravým tlačítkem myši na stavový řádek a vyberte možnost „Počet slov“; tím se počet slov zobrazí. 2. Pomocí pásu karet: Další metodou, jak se dostat k počtu slov, je pás karet. Tlačítko „Počet slov“ se nachází zcela vlevo na kartě „Přehled“. Když na něj klepnete, zobrazí se dialogové okno s různými statistikami, jako je počet slov, znaků (s mezerami i bez nich) a odstavců.

3. Použití klávesové zkratky: Pokud dáváte přednost používání klávesových zkratek, stiskněte současně klávesy „Ctrl+Shift+G“. Tímto postupem můžete zobrazit počet slov a další statistiky ve stejném dialogovém okně „Počet slov“, které bylo zmíněno dříve. Kde najdu počet slov ve Wordu na počítači Mac?

Až na několik drobných rozdílů je zjištění počtu slov v aplikaci Microsoft Word na počítači Mac ekvivalentní zjištění v systému Windows:

1. Pomocí panelu nástrojů: Počet slov se ve Wordu pro Mac nachází na panelu nástrojů. Chcete-li jej aktivovat, vyberte v nabídkovém panelu položku „Panel nástrojů“ v části „Zobrazení“. Zobrazí se rozevírací nabídka; vyberte možnost „Počet slov“. Na panelu nástrojů se poté zobrazí počet slov.

2. Použití pásu karet: Pokud dáváte přednost použití pásu karet, přejděte na kartu „Přehled“ a klikněte na ikonu „Počet slov“ zcela vlevo. Po kliknutí na ni se zobrazí stejné dialogové okno s počtem slov a dalšími relevantními statistikami jako dříve. Kolik stránek se vejde do 2 000 slov?

Počet stran, které zabere 2 000 slov, se liší v závislosti na velikosti písma, řádkování, okrajích a formátování dokumentu. Podle základního pravidla, které předpokládá standardní formátování (12bodové písmo, dvojité řádkování a jednopalcové okraje), zabere text o 2 000 slovech obvykle asi čtyři strany. Je důležité mít na paměti, že tento odhad se může změnit v závislosti na vašich preferencích formátování a přesných specifikacích dokumentu.

A konečně, ať už používáte systém Windows nebo Mac, aplikace Microsoft Word nabízí řadu možností, jak ověřit počet slov ve vašich dokumentech. K funkci počítání slov se můžete rychle dostat pomocí stavového řádku, pásu karet nebo klávesových zkratek. Kromě toho vám znalost počtu stran pro určitý počet slov pomůže při přípravě a formátování publikací. Mějte tedy tyto jednoduché metody na paměti, až vás příště bude zajímat počet slov, abyste měli k potřebným informacím okamžitý přístup!

FAQ
Kde se nachází počet slov v systému Windows 10?

Níže uvedené kroky vám pomohou vyhledat počet slov v aplikaci Microsoft Word v systému Windows 10: 1. Klepněte na tlačítko . Spusťte v počítači se systémem Windows 10 program Microsoft Word. 2. V levém horním rohu okna aplikace Word vyberte kartu „Prohlížení“. 3. Tlačítko „Počet slov“ najdete v části pásu „Korektura“. Stiskněte toto tlačítko.

4. Otevře se nové okno zobrazující počet slov, znaků, odstavců a řádků v dokumentu. 5. Pokud chcete do počtu slov zahrnout i textová pole, poznámky pod čarou a poznámky na konci, můžete zaškrtnout políčko „Zahrnout textová pole, poznámky pod čarou a poznámky na konci“. 6. Po zjištění počtu slov klepnutím na tlačítko „Zavřít“ zavřete okno Počítání slov. Počet slov dokumentu v aplikaci Microsoft Word v počítači se systémem Windows 10 můžete rychle zjistit podle těchto pokynů.

Co je to klávesa Ctrl D ve Wordu?

Klávesová zkratka Ctrl + D v aplikaci Microsoft Word slouží k zobrazení dialogového okna Písmo. Pomocí tohoto dialogového okna můžete změnit písmo, velikost, styl, barvu a další možnosti formátování vybraného textu. Umožňuje také přístup k dalším volbám formátování, včetně mezer mezi znaky, stylů podtržení a nastavení pro dolní a horní index.

Jaká je zkratka pro počet slov v počítači Mac?

K rychlému zobrazení počtu slov v aplikaci Microsoft Word v počítači Mac použijte klávesovou kombinaci Command + Shift + C. Výsledkem bude malé okno zobrazující celkový počet slov, znaků a stránek v dokumentu.

K čemu slouží klávesa Ctrl K v aplikaci MS Word?

V aplikaci MS Word můžete vložit hypertextový odkaz stisknutím klávesy Ctrl K.

K čemu slouží klávesa Ctrl F9 ve Wordu?

Chcete-li v aplikaci Microsoft Word vložit kód pole, použijte klávesovou zkratku Ctrl F9. Kód pole je zástupný symbol, který umožňuje dynamické zobrazení informací v dokumentu. Po stisknutí klávesy Ctrl F9 se přidají dvě kudrnaté závorky (), které lze použít k umístění a úpravě kódů polí. Takto můžete například zobrazovat data, provádět výpočty nebo vytvářet předem napsaný text v dokumentu aplikace Word.

Co je to klávesa Control F7 ve Wordu?

Klávesová zkratka Control+F7 aplikace Microsoft Word slouží k přepínání mezi režimy obnovení a maximalizace okna dokumentu. To znamená, že můžete upravit velikost okna aplikace Word jeho zvětšením tak, aby zabíralo celou obrazovku, nebo jeho zmenšením zpět na původní velikost. Při práci s dokumentem je to užitečná zkratka pro rychlou změnu zobrazení okna.