Jak restartovat Kindle Paperwhite. Kompletní průvodce

How do I reboot a Kindle Paperwhite?
So first press. And hold the power button until the power menu appears. On most Kindles. This is the only physical button on your device. You'll see three options on the screen cancel. Restart.
Další informace najdete na www.youtube.com

Restartováním Kindle Paperwhite můžete často vyřešit problémy se zařízením, včetně těch, které se týkají zamrzání nebo nereagování. V tomto článku vás provedeme tím, jak restartovat Kindle Paperwhite, a poskytneme opravy typických problémů, které mohou způsobit, že zařízení přestane fungovat nebo zamrzne. Tlačítko napájení se nachází na spodním okraji Kindle Paperwhite. Chcete-li jej restartovat, stiskněte a podržte tlačítko napájení po dobu jedné sekundy. Pokud stisknete a podržíte tlačítko napájení, obrazovka smartphonu zůstane prázdná po dobu přibližně 7 sekund.

2. Pusťte tlačítko napájení: Udělejte to, jakmile obrazovka zčerná. Dojde k automatickému restartu Kindle Paperwhite. Obvykle tento proces trvá 40 sekund.

Jednoduchý restart nemusí stačit k opravě zamrzlého nebo nereagujícího Kindle Paperwhite. Za těchto okolností se můžete pokusit o vynucený restart, který je srovnatelný se standardním restartem, ale je výkonnější.

Jak násilně restartovat Kindle Paperwhite: * Najděte tlačítko napájení na spodním okraji Kindle Paperwhite a stiskněte jej a podržte po dobu jedné sekundy. I když obrazovka zčerná nebo se zobrazí dialogové okno „Vypnout“, stiskněte a podržte tlačítko napájení po celých 40 sekund.

2. Stiskněte tlačítko napájení: Po 40 sekundách stiskněte tlačítko napájení. Dojde k automatickému restartu Kindle Paperwhite.

Existuje několik dalších technik řešení problémů, které můžete vyzkoušet, pokud váš Kindle Paperwhite nadále nereaguje nebo zamrzá:

Nejprve Kindle nabijte: Ujistěte se, že má váš Kindle Paperwhite dostatečně nabitou baterii. Pomocí přiloženého USB kabelu jej připojte ke zdroji napájení a poté jej nechte alespoň 30 minut nabíjet. Poté se jej pokuste restartovat.

2. Resetujte Kindle: Pokud předchozí postupy nebyly při řešení problému úspěšné, můžete zkusit resetovat Kindle Paperwhite. Za tímto účelem otevřete nabídku „Settings“, klikněte na „All Settings“ a poté vyberte „Reset Device“. Resetováním Kindle odstraníte všechna osobní data a nastavení, takže buďte opatrní a nejdříve si zazálohujte všechny důležité informace. 3. Aktualizujte software svého Kindle. Zastaralý software může občas vést k problémům. Aktualizace můžete zkontrolovat tak, že přejdete do nabídky „Settings“, vyberete „All Settings“ a poté zvolíte „Device Options“. Chcete-li se ujistit, že máte nainstalovanou nejnovější verzi softwaru, zvolte odtud „Update Your Kindle“.

Pokud potíže s vaším Kindle Paperwhite přetrvávají nebo se zařízení nechce vypnout, může to být známkou vážnějšího hardwarového problému. Za takových okolností se doporučuje buď vyhledat další pomoc v zákaznické péči Kindle, nebo přemýšlet o servisu vašeho zařízení u odborníka.

Závěrem lze říci, že prvním krokem při řešení jakýchkoli problémů, které se mohou vyskytnout, je časté restartování zařízení Kindle Paperwhite. Podle jednoduchých postupů popsaných v tomto článku můžete zařízení rychle restartovat a možná tak vyřešit běžné problémy, jako je zamrzání nebo nereagování. Aby byl váš Kindle opět v provozuschopném stavu, mohou být zapotřebí další postupy řešení problémů nebo odborná pomoc, pokud problém přetrvává.

FAQ
Jak resetovat Kindle, který se nechce zapnout?

Pokud se váš Kindle Paperwhite nechce zapnout, můžete zkusit provést tvrdý reset a zjistit, zda to pomůže vyřešit problém. Chcete-li resetovat Kindle Paperwhite, postupujte podle následujících jednoduchých kroků: V prvním kroku připojte Kindle Paperwhite ke zdroji napájení pomocí originálního nabíjecího kabelu.

2. Abyste se ujistili, že dostává dostatečné množství energie, nechte jej připojený přibližně 15 minut. 3. Chcete-li Kindle po 15 minutách restartovat, stiskněte a podržte tlačítko napájení po dobu přibližně 40 sekund. 4. Pokud se zařízení neobnoví, zkuste jej znovu nabít novým nabíjecím kabelem nebo jej znovu připojit k jinému zdroji napájení. 5. Pokud žádné z výše uvedených opatření nezabere, požádejte o další pomoc zákaznický servis Amazon.

Jak vynutit restart Kindle?

Pro násilné restartování Kindle Paperwhite můžete postupovat podle následujících pokynů: 1. Najděte tlačítko napájení na spodním okraji Kindle Paperwhite. 2. Chcete-li zařízení restartovat, stiskněte a podržte tlačítko napájení po dobu přibližně 40 sekund. 3. Po zčernání obrazovky a uplynutí několika sekund tlačítko napájení uvolněte.

4. Chcete-li Kindle Paperwhite zapnout, stiskněte tlačítko napájení ještě jednou. Jakékoli chvilkové problémy nebo nereagující chování vašeho Kindle Paperwhite lze napravit vynuceným restartem.

Jak často bych měl restartovat svůj Kindle Paperwhite?

Občasné restartování vašeho Kindle Paperwhite může pomoci vyčistit jeho operační systém a zvýšit celkový výkon. Ačkoli není stanoven žádný konkrétní interval, bylo by dobré restartovat zařízení každých několik týdnů nebo vždy, když se vyskytnou nějaké problémy.

Proč je můj Kindle Paperwhite zamrzlý?

Váš Kindle Paperwhite může zamrznout z různých důvodů. Mezi nejčastější viníky patří softwarové chyby, slabá baterie, poškozené soubory a dokonce i fyzické poškození. Přetížení paměti nebo konflikt mezi několika aplikacemi, které jsou spuštěny na vašem Kindle, může potenciálně způsobit zamrznutí.

Jak restartuji svůj Kindle?

Pro restartování vašeho Kindle Paperwhite můžete provést následující postupy: 1. Chcete-li, aby obrazovka zhasla, stiskněte a podržte tlačítko napájení po dobu 7 až 10 sekund.

2. Po malé prodlevě uvolněte tlačítko napájení.

3. Chcete-li Kindle Paperwhite zapnout, stiskněte tlačítko napájení ještě jednou.

Tento postup by měl vyřešit případné drobné softwarové problémy a restartovat váš Kindle Paperwhite.