Jak restartovat iPad. A Comprehensive Guide

How to do a hard restart on iPad?
Force restart iPad (models with Face ID or with Touch ID in the top button)

  1. Press and quickly release the volume button nearest to the top button.
  2. Press and quickly release the volume button farthest from the top button.
  3. Press and hold the top button.
  4. When the Apple logo appears, release the top button.
Další informace najdete na support.apple.com

Vzhledem k tomu, že iPad lze používat jako přenosný počítač, zábavní centrum a komunikační nástroj v jednom, stal se pro mnoho lidí potřebou. Stejně jako každé elektrické zařízení se může občas setkat s poruchami nebo zamrznutím a v takovém případě může být nutný restart. V tomto příspěvku se budeme zabývat různými způsoby restartování iPadu, včetně měkkého restartování, restartování zamrzlého nebo zastaveného zařízení, a budeme řešit běžné dotazy, například zda zařízení restartovat a zda je možné restartovat mrtvý iPad. 1. Jemné restartování iPadu: Nejjednodušší a nejoblíbenější způsob restartování iPadu je šetrný reset. Při šetrném restartu je třeba postupovat podle následujících kroků:

1. Stiskněte a podržte tlačítko napájení iPadu, které je na horní nebo boční straně. 2. Stiskněte a podržte tlačítko napájení. 2. Současně stiskněte a podržte tlačítko Domů ve spodní části uprostřed zařízení. 3. Podržte obě tlačítka stisknutá, dokud se na obrazovce nezobrazí logo Apple. 4. Tlačítka pusťte, čímž umožníte restartování zařízení.

Softwarovým restartem lze obnovit paměť zařízení, vymazat dočasná data a opravit drobné softwarové závady. Tento postup může být užitečný, pokud iPad pracuje pomalu, aplikace stále padají nebo se potýkáte s jinými drobnými problémy. 2. Restartování zamrzlého nebo zavěšeného iPadu:

Občas se může stát, že iPad zamrzne nebo přestane reagovat, což vám znemožní používat jakékoli funkce nebo vlastnosti. Měkký restart nemusí v některých situacích fungovat. Dodržujte následující způsoby restartování iPadu, který se zasekl nebo přestal reagovat: 1. Stiskněte tlačítko zvýšení hlasitosti a poté je okamžitě pusťte. 2. Stiskněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti. 2. Stiskněte tlačítko snížení hlasitosti a poté jej rychle pusťte. 3. Podržte stisknuté tlačítko napájení a počkejte, až se zařízení restartuje a zobrazí logo Apple.

Tato technika restartuje iPad poté, co jej donutila k úplnému vypnutí. Může pomoci při řešení obtížnějších problémů, například když iPad zamrzne nebo když zcela přestane reagovat kvůli určitému programu.

3. Musím iPad restartovat? Vaší první obrannou linií při drobných problémech nebo v případě, že iPad nepracuje s maximální efektivitou, by měl být restart. Může pomoci s opravou softwarových chyb, obnovením paměti a vyčištěním dočasných souborů. Pokud se vám zdá, že iPad pracuje pomalu, aplikace často padají nebo máte jiné drobné problémy, zkuste provést měkký restart. Jedná se o rychlý a snadný krok v procesu řešení potíží, který tyto problémy často vyřeší bez další pomoci.

4. Je možné restartovat mrtvý iPad? Možná vás zajímá, zda můžete iPad restartovat, pokud je baterie zcela vybitá a přístroj se nechce zapnout. Za těchto okolností připojte iPad ke zdroji napájení pomocí originálního nabíjecího kabelu a adaptéru. Před pokusem o restart jej nechte alespoň 15 minut nabíjet. Pokud byla jediným problémem baterie, měl by se iPad po nabití zapnout. Pokud však ani po nabití nefunguje, možná budete muset kontaktovat podporu společnosti Apple nebo zajít do certifikovaného servisu.

Závěrem lze říci, že restartování iPadu může být dobrým řešením drobných chyb a problémů. Nejjednodušší přístup, měkký restart, může vyřešit mnoho běžných problémů. Vynucený restart lze provést, když iPad zamrzne nebo přestane reagovat v závažnějších situacích. Nezapomeňte, že pokud je iPad zcela vybitý, měli byste jej před pokusem o restart nejprve dostatečně dlouho nabíjet.

FAQ
Jak provést softwarový restart?

iPad můžete používat tak, že provedete měkký restart níže popsaným způsobem: 1. Začněte tím, že stisknete a podržíte tlačítko napájení zařízení (které je buď nahoře, nebo na boku), dokud se na obrazovce nezobrazí posuvník vypnutí. Po zobrazení posuvníku uvolněte tlačítko napájení a poté přetažením posuvníku zleva doprava iPad vypněte. 3. Po úplném vypnutí zařízení iPad ještě jednou na několik sekund podržte stisknuté tlačítko napájení, dokud se na obrazovce nezobrazí logo Apple. Jakmile se logo Apple zobrazí, uvolněte tlačítko napájení a iPad se začne resetovat.

Při měkkém restartu, který pomáhá při řešení drobných softwarových problémů, nepřijdete o žádná nastavení ani data v zařízení iPad.

Co znamená restartovat iPad?

Restartování nebo vymazání operačního systému zařízení iPad se označuje jako „restartování“ tabletu. S jeho pomocí se vyřeší různé softwarové potíže, jako je zamrzání, pády programů nebo pomalý výkon. Restartování iPadu v podstatě ukončí všechny otevřené programy a vyčistí paměť, což umožní začít znovu a možná opravit všechny softwarové problémy.

Jak restartovat iPhone?

Pomocí níže uvedených postupů můžete restartovat iPhone: 1. Klepněte a podržte tlačítko napájení na boku nebo na horní straně iPhonu (známé také jako tlačítko spánku/probuzení). 2. Stiskněte a podržte tlačítko snížení hlasitosti a zároveň pokračujte v držení tlačítka napájení, dokud se na obrazovce nezobrazí posuvník. 3. Chcete-li iPhone vypnout, přejeďte po něm zleva doprava.

4. Po vypnutí iPhonu chvíli počkejte. 5. Pokračujte v podržení tlačítka napájení, dokud se na obrazovce nezobrazí logo Apple. 6. Uvolněte tlačítko napájení a počkejte, až se iPhone restartuje.

Váš iPhone se nyní restartuje a po jeho dokončení byste měli vidět domovskou obrazovku. Je důležité mít na paměti, že v závislosti na modelu a verzi systému iOS, kterou máte, se metody restartování iPhonu mohou mírně měnit.

Co je to tvrdý restart iPadu?

Tvrdý restart iPadu, často označovaný jako vynucený restart nebo tvrdý reset, je technika násilného restartování zařízení, když přestane reagovat nebo má problém se softwarem. Tvrdý restart vyžaduje určité kombinace tlačítek, které vynutí restart, i když je iPad zamrzlý nebo nereaguje na dotyk, na rozdíl od standardního restartu, který lze provést vypnutím a opětovným zapnutím zařízení. Tento postup se často používá jako krok při řešení potíží, když jiné techniky k vyřešení problému nefungují, protože může pomoci odstranit různé softwarové chyby.